News

Au început arestările în Turcia. Peste 400 de persoane au ajuns în spatele gratiilor după ce l-au criticat pe Erdogan cu privire la gestionarea epidemiei de coronavirus

27.04.2020 | 18:32
ADVERTISEMENT

Poliţia din Turcia a arestat, în ultima lună, peste 400 de persoane, acuzate de “provocare online” în legătură cu pandemia noului coronavirus. Anunţul a fost făcut de Ministerul turc de Interne.

Au început arestările în Turcia. Peste 400 de persoane au ajuns în spatele gratiilor după ce l-au criticat pe Erdogan

Cele 400 de persoane arestate au postat critici împotriva guvernului condus de Erdogan privind gestionarea pandemiei de COVID-19. Ele au fost identificate şi reţinute:

ADVERTISEMENT

”În ultimele 42 de zile, 6.362 de conturi pe reţele de socializare au fost reperate, 855 de suspecţi au fost identificaţi, iar 402 persoane au fost arestate”, a anunţat într-un comunicat ministerul.

Autorităţile din Turcia identifică persoanele suspecete de răspândirea unor zvonuri cu privire la noul coronavirus. O ţintă sunt şi persoanele care critică gestionarea pandemiei de către Guvernul condus de Recep Tyyip Erdogan.

ADVERTISEMENT

Turcii au mai operat 410 arestări în martie

La finalul lunii martie, Ministerul de Interne al Turciei a anunţat alte 410 arestări pe baza unor acuzaţii similare celor evocate în momentul de faţă.

Turcia este una dintre cele mai afectate ţări europene de virusul COVID-19. Până acum, în “Ţara Semilunei” s-au înregistrat 2800 de morţi din cauza noului coronavirus şi peste 110.000 de infectări.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii aprilie, Recep Tyyip Erdogan a publicat o scrisoare deschisă prin care le cere oamenilor să rămână în casă spunând, în acelaşi timp, că Turcia are o “armată” de medici care să lupte împotriva coronavirusului.

Scrisoarea deschisă a lui Erdogan: “Rămâi acasă până când această amenințare de epidemie dispare”

”Cu toate acestea, pe lângă precauțiile deja luate, cea mai mare datorie îți revine ție, cel care trebuie să respecte cu sfințenie avertismentele și mesajele instituțiilor noastre.

ADVERTISEMENT

Mesajul meu pentru tine este: rămâi acasă până când această amenințare de epidemie dispare. Cu siguranță, nu trebuie să ieși din casă. Acesta este cel mai eficient mod de a te proteja de această pandmie.

Doar așa nu vor mai fi victime, mai ales din rândul cetățenilor care se află în grupa cu risc ridicat și care nu au o rudă care să le satisfacă cerințele”, a scris Erdogan, printre altele, în scrisoarea sa.

ADVERTISEMENT