Fotbal international

Au început calificările pentru Mondial în America de Sud: accidentare horror la Columbia – Venezuela

10.10.2020 | 10:56
Au inceput calificarile pentru Mondial in America de Sud accidentare horror la Columbia  Venezuela
ADVERTISEMENT

Noaptea trecută au început calificările pentru Campionatul Mondial în America de Sud. Prima rundă a fost marcată de o accidentare groaznică în timpul meciului dintre Columbia și Venezuela.

Prima etapă a calificărilor pentru turneul dinal din 2022 s-a disputat noaptea trecută, iar unele dintre partide au fost extrem de spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Favoritele Brazilia, Argentina, Columbia și Uruguay au început în forța campania de calificări și speră să prindă un loc la campionatul mondial.

Accidentare horror la meciul Columbia – Venezuela din preliminariile pentru Mondiale

În timpul meciului dintre Columbia și Venezuela, columbianul Santiago Arias, fundașul celor de la Leverkusen, a suferit o accidentare foarte gravă în minutul 8 al partidei care îl va ține în afara gazonului pentru multe luni.

ADVERTISEMENT

Coechipierii săi, în frunte cu starul James Rodriguez, au fost vizibil afectați de accidentarea lui Arias, rămânând în lacrimi pe teren.

Columbia s-a impus cu 3-0, iar golurile au fost încrise de atacanții Atalantei, Duvan Zapata și Luis Muriel, ultimul cu o dublă.

ADVERTISEMENT

Brazilia a făcut spectacol în primul meci

Naționala lui Neymar a avut un adversar accesibil în primul meci, Bolivia, jucătorii lui Adenor Leonardo Bacchi impunându-se cu 5-0, prin golurile lui Marquinhos (PSG), dubla lui Roberto Firmino (Liverpool), autogolul lui Jose Carrasco (Blooming) și reușita lui Philippe Coutinho (Barcelona).

Neymar a pasat decisiv la două dintre golurile Braziliei și a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.

ADVERTISEMENT

Messi, decisiv pentru Argentina

Leo Messi a fost decisiv pentru naționala Argentinei, în meciul cu Ecuador. Acesta a marcat singurul gol al partidei din penalty încă din minutul 13. Argentina a controlat meciul, dar fără să mai forțeze.

Favoritele ocupă primele poziții după runda întâi

După primul meci, Brazilia, Columbia, Uruguay și Argentina ocupă primele patru poziții, având 3 puncte din tot atâtea posibile. Doar primele 4 formații se califică direct la Campionatul Mondial din Qatar, iar echipa de pe locul al cincilea va juca un baraj de calificare.

Brazilia are următoarele două meciuri adversari mai accesibili, întâlnind Peru și Venezuela, dar apoi urmează trei partide dificile cu Uruguay, Columbia și Argentina.

Naționala lui Messi va juca cu Bolivia, Paraguay și Peru, iar apoi va avea patru meciuri grele întâlnind pe rând Uruguay, Chile, Brazilia și Columbia.

La ultimele calificări pentru turneul final din 2018, din zona Americii de Sud s-au calificat Brazilia, Uruguay, Argentina și Columbia, iar Peru a jucat un baraj cu Noua Zeelandă, câștigând în dublă manșă cu 2-0 la general.

ADVERTISEMENT