Advertorial

Au început cu o înfrângere, dar s-au calificat. SuperEchipele care s-au redresat la European

Un rezultat pozitiv, fie el victorie sau rezultat de egalitate, în primul meci de la turneul final e obiectivul oricărei naționale calificate printre cele mai bune, dar istoria Europeanului ne arată că se poate și altfel.
21.06.2021 | 13:51
Au inceput cu o infrangere dar sau calificat SuperEchipele care sau redresat la European

Luni, în ziua în care Rusia, Danemarca și Ucraina, formații care au pierdut în prima etapă a grupelor, luptă pentru calificarea în optimile de finală, ne propunem să trecem în revistă momentele în care învinșii au râs la finalul primei faze a Europeanului. Pentru că au fost destule!

Fă-ți acum cont la Superbet, ia bonusul de bun-venit și pariază pe ultima etapă a fazei grupelor!

Rusia, Danemarca și Ucraina vor să recupereze pe final!

Programat la Copenhaga, Rusia – Danemarca e cel mai așteptat meci al zilei, ambele echipe jucând ultima șansă la accederea în optimile de finală de la European. Rușii au pierdut clar primul meci de la această ediție, 0-3 cu Belgia, apoi s-au redresat cu Finlanda (1-0), iar un succes contra danezilor îi duce 100% în faza următoare. De partea cealaltă, nordicii sunt cei mai încercați jucători de la acest turneu final, iar insuccesele cu Finlanda (0-1) și Belgia (1-2) îi obligă la trei puncte în fața propriilor spectatori pentru a intra fie într-o luptă în trei, cu Rusia și Finlanda, pentru locul al doilea în grupă, fie pentru a prinde unul dintre locurile trei care duc mai departe.

Ceva mai devreme, de la ora 19:00, Ucraina (învinsă de Olanda, 3-2, în primul meci) vine pe Arena Națională cu obiectivul de a scoate un rezultat pozitiv contra Austriei, unul care va fi suficient pentru a prinde optimile în ciuda eșecului de la debut. De altfel, egalul le califică pe ambele, dar Europeanul a arătat de multe ori că nu toate calculele hârtiei se adeveresc. Vezi oferta Superbet pentru cele patru meciuri de luni de la European și fă-ți SuperBiletele!

Când o înfrângere în primul meci e un pas înainte!

Primul exemplu concludent de tărie de caracter a fost dat de naționala Olandei, la Europeanul din 1988. Atunci, generația istorică a Portocalei Mecanice pierdea primul meci al competiției, 0-1 cu Uniunea Sovietică, doar pentru a se transforma complet în următoarele partide. Olandezii nu au mai făcut greșeli, iar revanșa a venit în finală: 2-0 chiar cu sovieticii și ACEL gol marcat de Marco Van Basten!

Opt ani mai târziu, Cehia era învinsă de Germania, 2-0, în primul meci al competiției din 1996, dar nici junii cehi conduși de Pavel Nedved nu au resimțit șocul. Au făcut turneul vieții, iar marea finală de pe Wembley i-a prins conducând Germania cu 1-0. Doar că Bierhoff, venit de pe bancă, a marcat de două ori, inclusiv Golul de Aur, și a năruit visul unei națiuni.

Mai aproape de zilele noastre, în 2004, Portugalia aborda Europeanul din postura de țară gazdă și una dintre favorite, iar un 1-2 pe teren propriu contra Greciei mai tăia din aripi. Nu a fost cazul, pentru că echipa în care străluceau Figo și Ronaldo s-a pus rapid pe picioare și a ajuns până în finală, unde aceeași surprinzătoare națională a Greciei a oferit marea surpriză și a învins cu 1-0!

Cehia e campioana “revenirilor”

Dacă în 2021 a început perfect, cu patru puncte scoase în meciurile cu Scoția (2-0) și Croația (1-1), Cehia a avut trei ediții, record la acest capitol, în care a fost nevoită să revină după o înfrângere în prima partidă. În 1980, din postura de campioană europeană en-titre, Cehoslovacia pierdea meciul de debut (0-1 cu Germania), apoi se califica dintr-o grupă din care mai făceau parte Olanda și Grecia. Despre exemplul 1996 am discutat ceva mai sus, dar el nu a fost singurul moment din istoria modernă în care cehii au dat dovadă că pot supraviețui.

În 2012, Rusia preda o adevărată lecție de fotbal în fața Cehiei, 4-1 în primul meci din grupă, dar eșecul la scor a funcționat ca un bumerang, pentru că un 2-1 cu Grecia și un 1-0 cu Polonia i-a transformat chiar în câștigători ai grupei!

Pariurile din timpul SuperEURO dau o SuperMașină pe zi!

22 de zile cu meciuri înseamnă 22 de zile cu SuperPremii! 22 SuperMașini, 88 smartphone-uri și 110 SuperCeasuri sunt puse la bătaie în cadrul celor 22 extrageri din SuperClubul de European. Primele mașini au plecat deja către câștigători, dar altele își caută șoferii! Fiecare leu jucat la pariuri sportive (live sau înainte de meci), loto și virtuale îți aduce o șansă în plus la următoarea extragere. Poți strânge punctele pariind din contul tău online Superbet (pe site sau în aplicație) sau dacă pariezi în agenții și introduci biletele în SuperClub!