Fotbal intern

Au început lucrările la Stadionul Arcul de Triumf! Cum va arăta arena la Euro 2020. Foto

07.11.2018 | 16:36
Au inceput lucrarile la Stadionul Arcul de Triumf Cum va arata arena la Euro 2020 Foto

Stadionul Arcul de Triumf a intrat în procesul de modernizare în vederea organizării Campionatului European de fotbal din 2020, iar lucrările au început deja. Tribunele vor fi schimbate şi acesta este deja primul pas pe care l-au făcut la arena care va ajunge să aibă la final 8.100 de locuri.

Compania Naţională de Investiţii a anunţat că preţul lucărilor se va ridica la suma de 126,41 milioane de lei şi vor fi reabilitate vestiarele, spaţiile de cazare. Mai mult, vor fi amenajate spații exterioare noi, o parcare subterană și un centru de refacere pentru sportivi, iar gazonul va fi înlocuit complet.

Au început lucrările la Stadionul Arcul de Triumf

Stadionul va avea astfel un gazon potrivit atât pentru meciurile de fotbal, cât şi pentru cele de rugby,de o suprafaţă de 120m x 80m. Va fi un gazon de tip hibrid, fiind o combinaţie de teren natural cu sintetic, ce va avea un sistem de drenaj cu încălzire pentru sezonul de iarnă. Centrul de recuperare este de tip spa şi cuprinde dotări aferente pentru medicina sportivă, urmând să fie făcute şi puncte de prim-ajutor la fiecare tribună pentru spectatori. Din cele 8.100 de locuri pe care arena le va avea, 100 vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Aşa va arăta Stadionul Arcul de Triumf atunci când lucrările vor fi finalizate. Imagine realizată pentru a simula modul în care arena va arăta
Aşa va arăta Stadionul Arcul de Triumf atunci când lucrările vor fi finalizate

În acelaşi program al CNI au mai intrat stadioanele Ghencea şi Rapid. Stadionul Steaua a fost demolat deja, iar la final, acesta va avea o capacitate de 30.000 de locuri. Stadionul Rapid va fi mai mic, urmând să aibă 14.000. În acelaşi timp, Stadionul Dinamo a ieşit din schemă, după ce termenul de finalizare a fost setat pentru vara anului 2021, iar turneul final va avea loc în 2020.

România va găzdui trei meciuri din grupele Campionatului European şi încă unul din optimi. Pe lângă Bucureşti, alte 13 oraşe vor organiza turneul final.

Tags: