Sport

Au început promisiunile electorale: stadioane grandioase la Iași, Constanța, Timișoara și în alte orașe mari din România! Video

25.09.2020 | 13:24
Au inceput promisiunile electorale stadioane grandioase la Iasi Constanta Timisoara si in alte orase mari din Romania Video
Au inceput promisiunile electorale: proiecte grandioase la Iasi, Timisoara si in alte orase mari din Romania! Video
ADVERTISEMENT

Promisiunile aleșilor locali se țin lanț înainte de alegeri în orașele mari ale țării precum Timișoara, Iași, Constanța sau chiar București, unde se promit proiecte grandioase, care ar urma să fie realizate în timp record.

Autoritățile locale nu se dezmit și ca de fiecare dată înainte alegerilor, promit proiecte irealizabile sau forme fără fond, cum e cazul Bacăului, unde se va construi un stadion ultramodern, dar orașul nu are echipă de fotbalul, sau Sala Polivalentă și stadionul promis de Nicolae Robu, ori stadionul de la Constanța.

ADVERTISEMENT

Dacă unele proiecte sunt deja în desfășurare, cum este cazul stadionului din Oradea sau Pitești, multe dintre acestea sunt proiecte doar pe hârtie și care pot muri din fașă, ori care se vor întinde pe perioade mult mai lungi decât termenul minim de predare al lucrărilor cu care se laudă edilii celor mai importante orașe din România.

Promisiuni electorale și proiecte grandioase la București, Constanța, Iași și Timișoara

FANATIK propune o radiografie a promisiunilor electorale și a șanselor de reușită ale celor mai importante proiecte de infrastructură din sportul românesc, în cele mai importante orașe din România: București, Timișoara, Iași sau Constanța, dar și din alte zone ale țării.

ADVERTISEMENT
  • Timișoara – Primarul Nicolae Robu aruncă cu promisiuni electorale și le promite timișorenilor o sală polivalentă de 16.000 de locuri și un stadion ultramodern, în condițiile în care sportul timișorean nu are nicio echipă competitivă, iar echipa de fotbal a Primăriei joacă mai mult cu stadionul gol, nefiind susținută de suporterii lui Poli Timișoara.

Nicolae Robu vorbește de ani buni de construcția unei săli polivalente de 16.000 de locuri, care a rămas doar la stadiul de proiect, la polivalenta mică din complexul Politehnicii s-au sistat lucrările începute acum mai bine de 10 ani, în timp ce edilul anunță că noul stadion va fi gata în 2022, adică într-un an de zile!

ADVERTISEMENT

FAPTE, NU VORBE!VOM AVEA, ÎN SFÂRȘIT, UN STADION ULTRAMODERN, UNUL FĂCUT DE PRIMĂRIE, PE BANI DE LA BUGETUL LOCAL, DECI: O CERTITUDINE!Astăzi s-a aprobat studiul de fezabilitate și, implicit, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui nou stadion, dându-se, astfel, undă verde licitației pt proiectul tehnic și execuția propriu-zisă, la pachet. După faptele:• readucerea în patrimoniul municipalității a terenului de ani de zile lăsat în paragină, de pe strada Calea Buziașului, de pe stânga în sensul de mers spre Moșnița Nouă, de unde întoarce tramvaiul• generarea temei de proiectare pentru elaborarea studiului se fezabilitate• licitarea cu succes a elaborării studiului de fezabilitate• interacțiunea pe parcurs cu proiectantul• recepția studiului de fezabilitateiată un prim produs finit: pachetul documentație studiu de fezabilitate + prezentare video a obiectivului, prezentare atașatăUrmează faptele:elaborare caiet de sarcini lansare licitație pentru elaborarea proiectului tehnic și execuție, la pachetrecepția proiectului tehnicobtinerea tuturor avizelor și emiterea autorizației de construiredarea ordinului de începere a lucrărilormonitorizarea lucrărilor de execuțierecepția stadionului ca produs finitdarea în folosință a noului stadion, a SUPERBULUI NOU STADION!Îi asigur pe cei ce cu efortul propriu țin în viață, deocamdată doar în liga 2, respectiv 3, echipele ASU Politehnica, FC Ripensia, respectiv ACS Poli, ca vor avea acces oricând doresc, gratuit, dacă legea de atunci o va permite, iar dacă nu, la prețul minim ce va fi permis! Succes și accedere cât mai sus până atunci!P.S. “Atunci” va însemna anul 2022.

Geplaatst door Nicolae Robu op Dinsdag 11 augustus 2020

În privința noului stadion, primarul a anunțat că urmează să se elaboreze un caiet de sarcini, o lansare de licitație pentru elaborarea proiectului tehnic și execuție, precum și obținerea tuturor avizelor și îi asigură pe timișoreni că oricare dintre echipele din oraș, ASU Politehnica, FC Ripensia sau ACS Poli, care se zbat în ligile inferioare, vor putea oricând să joace gratuit pe această arenă.

  • Constanța este orașul în care sportul a fost neglijat ani la rând și din care Gică Hagi și Viitorul au fost izgoniți, iar Farul, echipa fanion, a ajuns la un pas de faliment și desființare. Fără implicarea lui Ciprian Marica, probabil acest lucru s-ar fi întâmplat.
ADVERTISEMENT

La Constanța, promisiunile curg gârlă, iar Decebal Făgădău, urmașul lui Radu Mazăre la cârma orașului, anunță cu surle și trâmbițe construcția unui stadion de 100 de milioane de euro și a unui complex sportiv cu o arenă de tenis de 4.750 locuri, care poate găzdui orice competiție din circuitul internațional, încă o arenă mai mică de 1.000 de locuri și 4 terenuri de antrenament, dar și o sală polivalentă de 5.000 de locuri, deși sportul constănțean se zbate în mocirlă de ani buni.

Asa va arata noul stadion din Constanta. Sursa foto: fcfarulconstanta.ro
Asa va arata noul stadion din Constanta.

Consiliul Local a efectuat studiul de fezabilitate, iar termenul de depunere a ofertelor pentru studiul de fezabilitate este 5 octombrie: ,,Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Contractul pentru construcția săli polivalente a fost semnat încă din 2018, iar sala ar urma să aibă 4000 de locuri fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice și 800 de locuri suplimentare, dar și o sală de antrenamente și o zonă pietonală atractivă.

  • București – De 30 de ani, bucureștenii așteaptă construcția unei săli polivalente demne de capitala României, în care, în 2020, o echipă de fotbal este nevoită să joace un meci internațional la Giurgiu, pentru că nu există niciun stadion care poate susține un astfel de meci.

După mai mulți ani în care proiectul Polivalentei a fost plimbat și contestat prin tribunale, Primăria Capitalei anunță din nou înaintea alegerilor că această lucrare va fi dată în lucru. Singura certitudine momentat este că există un contract de proiectare și construcție și un cost estimativ de 130 de milioane de euro, dar lucrările nu vor demara decât din vara lui 2021, după Campionatul European: ,,Va fi o sală cu 20.000 de locuri. 16.000 vor fi pe scaune și 4.000, cu scaune mobile. Am vorbit cu fiecare federatie în parte pentru a vedea ce-și dorește fiecare, pentru că va fi o sală multifuncțională, cu parcare subterană, cu parcare exterioară pentru autocare și cu încă șase terenuri de sport, pentru fiecare disciplină în parte”, a declarat Marius Coajă, consilier la Primăriea Capitalei.

Proiectul SF al noii Polivalente din Bucuresti. Sursa foto: digisport.ro
Proiectul SF al noii Polivalente din Bucuresti
  • Iași – Mihai Chirica, primarul PSD-ist al Iașului, se laudă că va construi în oraș un stadion ultra modern și o sală polivalentă, în condițiile în care municipiul, în afară de CSMS Iași, nu are nicio altă echipă, la niciun alt sport!

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a anunțat că va construi un nou stadion de lux: „Noul stadion e în proiectare, nu s-a oprit nimic. Noi avem două echipe de proiectanţi, una care se ocupă de sala de sport, care e conturată 100% la nivel de studiu de fezabilitate, iar cealaltă de stadion”, a declarat edilul care anunță că stadionul va avea 10.000 de locuri și va semăna cu coroana Regelui Ferdinand, iar sala polivalentă cu coroana Reginei Maria și ar urma să aibă 10.000 de locuri: deci cele două vor avea un design unic. Vor fi inconfundabile la nivel mondial”, a mai spus Mihai Chrică.

Sala este gândită să găzduiască competiții de gimnastică, handbal, baschet, volei , tenis, dar momentan nu există o sursă de finanțare clară pentru realizarea unui astfel de obiectiv:

Oradea cel mai bun exemplu și în materie de infrastructură sportivă

Oradea este un exemplu pentru orice oraș din România și arată încă o dată că se poate și la nivel de infrastructură sportivă, că se și realizează lucruri nu doar se promit. Proiectele de construcție a unui nou stadion și a unei săli polivalente sunt în desfășurare, ba chiar stadionul este gata în proporție de 50%.

Astfel, sala polivalentă va avea o capacitate de 5.265 de locuri fixe, ce pot fi suplimentate până la 7.200, iar costurile se ridică la 27.6 milioane euro, în timp ce stadionul este și el pe mâini bune:

La Sala Polivalenta din Oradea, lucrarile sunt destul de avansate. Sursa foto: ebihoreanul.ro
La Sala Polivalenta din Oradea, lucrarile sunt destul de avansate.

Stadionul va fi de fapt un complex sportiv cu hotel și tribună flexibilă, cu 16.100 de locuri, dar momentan este și el la stadiu de promisiune electorală, chiar dacă lucrările sunt destul de avansate: Complexul, al cărui plan de fezabilitate trebuie să primească aprobarea Consiliului Local, ar urma să fie plasat în „perimetrul delimitat între strada Făgărașului, strada Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și Grădina Zoologică”, anunță viceprimarul Florin Birta, candidat la Primăria Oradea.

Asa va arata noul stadion din Oradea. Sursa foto: oradeapress.ro
Asa va arata noul stadion din Oradea.
  • Bacău – Sportul este într-o situație similară cu cea a Iașului, iar autoritățile locale anunță construcția unui stadion SF, în condițiile în care în oraș nu există o echipă de fotbal competitivă.

Noul stadion va avea o capacitate de 19.000 de locuri, iar proiectul cuprinde și construcția unei săli de sport, teren de antrenament, pistă de atletism unde s-ar putea organiza un Campionat Mondial și chiar un hotel. Va fi construită o parcare de 2.000 de locuri și încă una subterană. Va fi amenajat un muzeu al trofeelor, un magazin ce va vinde articole sportive, toalete, ascensoare pentru persoanele cu mobilitate redusă, un bufet, un fast-food ce va avea o capacitate de 200 de locuri și cafenea de 80 de locuri. Se vor construi vestiare, o piscină cuprinzătoare de 30 de persoane, o saună cu un bazin mare, sală pentru încălzire, sală de forță, cabinet medical și două săli pentru instruire tactică, costurile fiind estimate undeva la aproximativ 30 de milioane de euro. Ce s-a făcut până acum? Promisiuni: ,,Culmea este că la noi stadionul avea deja o mulţime de avize primite pentru o arenă de 19.000 de locuri ultramodernă, dar nu s-a avansat. De ce? Nu ştiu! Dar acum avem promisiunea CNI că vom fi ajutaţi”, a declarat fostul președinte al FCM Bacău, Aurel Damian.

Proiectul stadionului de la Bacau. Sursa foto: colectie personala Aurel Damian
Proiectul SF al noului stadion din Bacau.
  • Brașov – Brașovul are nevoie de o sală polivalentă, iar lucrurile încep să se miște într-o oarecare măsură: proiectul tehnic pentru Sala Polivalentă a fost livrat de firma de arhitectură, care urma să fie construită în zona Bartolomeu și va costa 335 milioane lei.

,,Este un proiect foarte amplu, am depus și la Compania Națională de Investiții cererea și studiul de fezabilitate, am avut discuții săptămâna trecută, la București, cu conducerea Ministerului Dezvoltării, a CNI și cu prim-ministrul Ludovic Orban. Vom face un pas important, pentru că este o investiție majoră, care cred că va fi foarte benefică pentru municipiul Brașov și România“, a declarat primarul George Scripcaru, pentru bizbrasov.ro.

ADVERTISEMENT