News

GALERIE FOTO! Au început încorporările în ARMATĂ! MOLDOVENII au fost primii! Cine urmează?!

Ultima oră! Ştirea momentului vine dinspre Armată. Un posibil război cu Rusia reprezintă o ameninţare directă, iar primele măsuri au fost luate în cursul zilei de astăzi....
19.06.2015 | 13:45

Ultima oră! Ştirea momentului vine dinspre Armată. Un posibil război cu Rusia reprezintă o ameninţare directă, iar primele măsuri au fost luate în cursul zilei de astăzi.

Peste 100 de tineri au fost încorporaţi pentru îndeplinirea serviciului militar în unităţile Armatei Naţionale.

Recruţii vor ajunge în cursul zilei de azi în Centrele de instruire militară din Bălţi şi Cahul. Conform programului de pregătire militară, aceştia vor demara un curs de iniţiere în arta militară cu durata de şase săptămâni, apoi vor fi repartizaţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în unităţile militare din garnizoanele Cahul, Bălţi, Ungheni şi Chişinău, se menţionează într-un comunicat de presă al MA.

TRAGEDIA S-A PRODUS! CÎNTĂREŢUL A FĂCUT INFARCT ŞI A MURIT!

„În Centrele de instruire militară din Bălţi şi Cahul, recruţii vor fi familiarizaţi cu regimul cazon şi condiţiile de instruire. Aceştia vor studia regulamentele militare, armamentul şi tehnica din dotare. Tinerii vor efectua, de asemenea, primele trageri de luptă şi vor însuşi lecţiile de supravieţuire în condiţii de câmp”, a subliniat adjunctul comandantului CMMC, maiorul Octavian Druţă.

IMAGINI BOMBĂ CU ELENA UDREA LA PLAJĂ! FOTO + VIDEO!!!

Încorporarea tinerilor în armată se desfăşoară în lunile aprilie – iulie şi octombrie – ianuarie. Potrivit legislaţiei naţionale, durata serviciului militar obligatoriu în Republica Moldova este de 12 luni.

400 de ostaşi din Armata Naţională au depus jurământul militar

Circa 400 de ostaşi, încorporaţi în Armata Naţională în anul curent, au depus astăzi jurămîntul militar, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în brigăzile „Dacia” din oraşul Cahul şi „Moldova” din municipiul Bălţi.

Ala Diaconu, ofiţer de presă în cadrul Ministerului Apărării, a declarat pentru agenţie că cei circa 400 de tineri au trecut un curs de instruire militară iniţială de patru săptămîni. „După eveniment, soldaţii vor beneficia de patru zile de concediu, ulterior fiind repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale pentru executarea serviciului militar în termen”, a mai spus Diaconu.

DEZASTRU PENTRU FUMĂTORI! DISPAR ŢIGĂRILE DEFINITIV!

La ceremoniile de depunere a jurămîntului militar au participat reprezentanţi ai conducerii Armatei Naţionale, ai administraţiei publice locale, veterani ai Forţelor Armate, precum şi părinţi, rude, prieteni ai soldaţilor.

După defilarea ostaşilor în faţa oficialităţilor prezente, s-au desfăşurat exerciţii demonstrative de mînuire a armei, iar oaspeţii au fost familiarizaţi cu condiţiile de trai ale militarilor şi cu tehnica din dotarea brigăzilor.

Serviciul militar în termen în Republica Moldova este de 12 luni, iar încorporarea tinerilor se desfăşoară în patru etape.

CLICK PE POZE SUS IN GALERIA FOTO PENTRU A VIZUALIZA IMAGINILE 

 

Sursă: www.timpul.md