Fotbal intern

Au intrat iar în campanie! Politicienii i-au promis lui Gică Hagi un nou stadion la Constanța!

11.05.2019 | 20:47
Au intrat iar in campanie Politicienii iau promis lui Gica Hagi un nou stadion la Constanta

Stadionul Farul este unul dintre cele mai triste „obiective” turistice într-o Constanța lăsată în paragină. Cu toate că a cerut investiții în infrastructură și nu numai cea sportivă, Gică Hagi a trebuit să se vadă „înfrânt” de sistem și să își facă propriul stadion în câmpul de lângă Ovidiu. Politicienii aflați acum la putere promit iarăși investiții în stadioane, iar ulltima astfel de promisiune a venit în localitatea Cumpăna, aflată la periferia Constanței.

Politicienii promit un nou stadion Gică Hagi la Constanța

A fost sărbătoare mare la Cumpăna, în județul Constanța. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Daniel Suciu, Constantin-Bogdan Matei, Ministrul Tineretului şi Sportului, Decebal Făgădău, primarul Constanței și Marius Țuțuianu, președintele CJ Constanța au fost printre VIP-urile din politica prezente la inaugurarea Complexului Sportiv Sfântul Nicolae. La deschiderea acestui proiect care a costat 3 milioane de euro a fost prezent și Gică Hagi.

Cu această ocazie, președintele CJ Constanța a reușit să îl „încolțească” pe ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu: „Profit de prezența domnilor miniștri! Domnule vicepremier Daniel Suciu: suportul necesar pentru a avea și la Constanța un stadion nou, care să poarte numele Gheorghe Hagi! Vă rog să promiteți în fața constănțenilor!”, a spus Țuțuianu.

Ministrul Dezvoltării nu a avut de ales și a promis un nou stadion la Constanța

Suciu a râspuns imediat, ușor stânjenit de situația în care a fost pus: „Cu domnul Gigă Hagi, în următoarea oră, cred că o să purtăm o discuție și așa cum am spus de Cazinou, în februarie, când nimeni nu m-a crezut, o să spun și despre stadion și sper de data aceasta să mă creadă și constănțenii! Da, eu când promit și fac!”, a spus Suciu, potrivit tomisnews.ro.

În acest moment stadionul din Constanța se află într-o stare de degradare. Acum câteva luni, actualul proprietar al lui Farul, Ciprian Marica, se plângea de acest lucru:

„Stadionul este într-o situaţie delicată, nu are branşament la apă. Ne udăm printr-un puţ, printr-o pompă… e o întreagă poveste. Foştii proprietari, cei care au avut Centrul de copii şi juniori pe acolo şi-au luat pompe, şi-au luat nocturnă, şi-au luat… deci ne-am trezit că nu mai avem nimic. Suntem în pom. Nu mai avem nici nocturnă. Trei stâlpi mergeau, erau funcţionali, unul avea apă la subsol şi nimeni nu avea curaj să intre acolo. Dar s-a rezolvat şi această problemă, între ghilimele. Au tăiat cablurile şi au furat cuprul, astfel că nu se mai poate folosi nici nocturna”, spunea Marica.

  • 1970 – anul în care a fost inaugurat Stadionul „Farul”
  • 1-0 – scorul reușit de România în victoria cu Olanda, cea mai importantă din istoria stadionului