Sport

Au mai păţit-o şi înainte de Hunedoara! FCSB, şase rezultate rușinoase în Cupa României

FCSB a trăit șase momente umilitoare în Cupa României până în prezent, până la meciul cu CS Hunedoara.
23.09.2021 | 00:26
Au mai patito si inainte de Hunedoara FCSB sase rezultate rusinoase in Cupa Romaniei
ADVERTISEMENT

Duelul cu CS Hunedoara se poate înscrie pe lista neagră doar prin simplul fapt că vicecampioana României a condus cu scorul de 3-0, iar hunedorenii au revenit pe finalul meciului, reușind să împingă meciul în prelungiri, toate golurile lor fiind înscrise după minutul 55.

CS Hunedoara este liderul în acest moment din Liga 3, Seria 9, cu 12 puncte după 4 etape, la trei puncte distanță de Avântul Reghin și Unirea Tărlungeni, principalele contracandidate la promovarea în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Șase momente umilitoare trăite de FCSB în Cupa României

Relația dintre FCSB și Cupa României este una destul de oscilantă. De la competiția „loserilor”, cum era poreclită de Mihai Stoica, managerul general al echipei, la momente când FCSB avea mare nevoie să pună mâna pe trofeu, pentru a prinde locuri de cupe europene, cum s-a întâmplat în 2011 și în 2020.

În toată perioada, FCSB a suferit și câteva umilințe în Cupa României, greu de uitat de către fanii „roș-albaștrilor”, dar și de către microbiști în general, cum ar fi înfrângerea suferită în fața lui Rapid 2, din sezonul 2005-2006.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea cu Rapid 2:

FCSB trăia unul dintre cele mai frumoase momente din istoria clubului și din istoria fotbalului românesc în sezonul 2005-2006, însă Cupa României a fost marcată de o umilință la fel de istorică precum performanțele obținute atunci.

Rapid 2 reușea să o elimine pe FCSB, la loviturile de departajare, unde s-a mers cap la cap până la scorul de 7-7, când Mihai Neșu a ratat, iar Negruț a reușit să transforme penalty-ul decisiv.

ADVERTISEMENT

Eliminare cu Sportul Studențesc:

La trei ani distanță de la eliminarea cu Rapid 2, FCSB suferea o nouă umilință în duelul cu Sportul Studențesc, scor 0-2, când Costin Curelea și Dacian Varga marcau.  În acel moment, Sportul se afla la jumătatea clasamentului din Liga 2.

Eliminare în „optimi” cu Poli Timișoara:

La alți trei ani distanță de la eliminarea cu Sportul Studențesc, FCSB juca în optimile de finală cu Poli Timișoara, iar echipa antrenată atunci de Ilie Stan, pierdea cu 2-0, în urma golurilor înscrise de Rickets și de Dorin Goga. Timișorenii treceau printr-un moment greu al istoriei clubului, iar FCSB era marea favorită a duelului.

ADVERTISEMENT

Florin Niță și Laurențiu Reghecampf eliminau FCSB-ul

În sezonul 2012-2013, Concordia Chiajna cu Laurențiu Reghecampf pe banca tehnică și cu Florin Niță în poarta echipei reușeau să o elimine pe FCSB în Cupa României la loviturile de departajare.

Florin Niță apăra atunci șuturile lui Cristi Tănase și Alex Chipciu, eliminând-o pe FCSB din 16-imile Cupei României.

Eliminare cu CS Mioveni:

Sezonul 2016-2017 a fost marcat de o altă eliminre surprinzătoare a „roș-albaștrilor”, CS Mioveni fiind „călăii” echipei antrenate atunci de Laurențiu Reghecampf.

La finalul timpului regulamentar, FCSB și CS Mioveni se aflau la egalitate, scor 1-1, iar la penalty-uri, Mioveni s-a impus, scor 5-4.

Eliminați de Hermannstadt în sferturile de finală:

În sezonul 2017-2018, FCSB suferea o altă umilință dură, în duelul cu Hermannstadt, formație aflată în Liga 2 la acel moment, care câștiga partida cu scor de neprezentare, adică 3-0.

Ulterior, sibienii ajungeau în premieră în finala Cupei României, unde au fost învinși de către Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni : 5,50 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT