News

Au mai plecat încă 1000 de români în Germania de pe aeroportul din Cluj! Unii câştigă de 15 ori mai mult decât în ţară

14.04.2020 | 18:54
Au mai plecat inca 1000 de romani in Germania de pe aeroportul din Cluj Unii castiga de 15 ori mai mult decat in tara
Au mai plecat încă 1000 de români în Germania de pe aeroportul din Cluj! Unii câştigă de 15 ori mai mult ca şi în ţară. SURSA: INQUAM Photos / Raul Ştef
ADVERTISEMENT

Peste 1000 de muncitori au plecat de pe aeroportul din Cluj-Napoca, având ca destinaţie Germania. De această dată nu toţi au plecat la cules de sparanghel, unii vor lucra şi pe o plantaţie de căpşuni. 

Au mai plecat încă 1000 de români în Germania de pe aeroportul din Cluj!

În plină stare de urgenţă, alţi 1000 de conaţionali au plecat în cursul zilei de marţi în Germania pentru munci agricole. Unii merg la cules de sparanghel, alţii merg la cules de căpşuni, majoritatea fiind oameni care merg de mult timp în străinătate la muncă.

ADVERTISEMENT

O femeie aflată pe aeroport a spus că merge de ani de zile la muncă şi toţi banii îi investeşte în casă: “Merg la căpşuni. Nu este nici greu, dar nici foarte uşor. Nu mă doare spatele de la muncă. Sunt bună la muncă.

Am făcut o casă şi toţi banii i-am băgat în casă. Aici în ţară nu se fac bani, am fost angajată pe un salariu lunar de 1500 de lei”, povesteşte femeia, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

“Stăm să culegem 8-10 ore pe zi. La început faci febră musculară”

Elena şi-a lăsat copilul în seama bunicilor şi a plecat în Germania alături de soţul ei. Zece ore pe zi lucrează acolo la cules de căpşuni:

“În agricultură este greu, dar ce să facem. Stăm să culegem 8-10 ore pe zi. La început faci febră musculară, primele două săptămâni până ne acomodăm, apoi e uşor. Vrem să ne construim o casă a noastră”

ADVERTISEMENT

“Eu sunt la a doua căsnicie acum şi ne-am cumpărat o casă pe care încercăm să o punem la punct cu banii strânşi”

Ramonica este o muncitoare care a reuşit să îşi ia o casă şi spune că încearcă să o pună la punct cu banii adunaţi de la munca din agricultură de pe câmpurile Germaniei:

“Bărbaţii sunt pe câmp şi noi, femeile, suntem în hală. Nu ne lasă afară pe noi. Sincer, eu sunt la a doua căsnicie acum şi ne-am cumpărat o casă pe care încercăm să o punem la punct cu banii strânşi”

ADVERTISEMENT

Majoritatea oamenilor merg la muncă fiind motivaţi de salariile mult mai mari decât în România. Pentru muncile agricole pe care le prestează, românii care pleacă peste hotare pot fi remneraţi chiar şi cu 3000 de euro lunar.

 

ADVERTISEMENT