Fotbal international

Au mai rămas 4 ani până la CM 2022 din Qatar. În ce stadiu sunt lucrările la cele 8 stadioane. Galerie foto

21.11.2018 | 16:01
Arabii construiesc 8 stadioane pentru Campionatul Mondial 2022 din Qatar

Au mai rămas 4 ani până la Campionatul Mondial din Qatar, iar cele 8 stadioane pe care se vor juca partidele de la turneul final au început să prindă formă. Toate sunt construite pe o rază de aproximativ 30 de kilometri, pentru a permite fanilor să urmărească 2 meciuri într-o singură zi, arenele urmând să fie conectate între ele de o nouă linie de metrou. VEZI IMAGINI SUS ÎN GALERIA FOTO

Ediția din 2022 a Campionatului Mondial va fi prima care nu se va desfășura pe timpul verii, din cauza temperaturilor ridicate. Meciurile vor fi programate în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, iar organizatorii turneului sunt siguri că cele 8 stadioane vor fi gata în timp util.

Arabii construiesc 8 stadioane pentru Campionatul Mondial 2022 din Qatar

Organizarea CM 2022 în Qatar a atras criticile multor oficiali din fotbalul mondial, care s-au arătat îngrijorați de jucarea meciurilor la temperaturi foarte ridicate. Au apărut inclusiv acuzații de corupție, fiind invocate interese la nivelul FIFA. Arabii și-au văzut însă de treabă și au început pregătirile.

Stadionul Al Wakrah

Are o capacitate de 40.000 de locuri și are un design inspirat din corăbiile tradiționale care ancorează în porturile din Qatar. Are acoperiș retractabil și sistem avansat de ventilație pentru a putea găzdui meciuri chiar și în timpul verii.

Stadionul Al Wakrah - în construcție
Stadionul Al Wakrah – în construcție

Stadionul Al Bayt

Va fi unul dintre cele mai mari stadioane, cu o capacitate de 60.000 de locuri. Are un design care inspiră ospitalitatea corturilor tradiționale arabe și este dotat cu acoperiș retractabil.

Stadionul Al Bayt - în construcție
Stadionul Al Bayt – în construcție

Stadionul Al Rayyan

Va găzdui meciuri doar până în faza sferturilor de finală la turneul final. Fațada va reprezenta Qatarul, de la viața sălbatică până la istoria comerțului. Capacitate: 40.000 de locuri.

Stadionul Al Rayyan - în construcție
Stadionul Al Rayyan – în construcție

Stadionul Education City

40.000 de locuri. După ce va găzdui meciuri până în faza sferturilor de finală, va fi “casa” echipei naționale feminine a Qatarului după Cupa Mondială. Va avea forma unui diamant și va primi și un nickname: diamantul din deșert.

Stadionul Education City - în construcție
Stadionul Education City – în construcție

Stadionul Al Thumama

Inspirat de gahfiya, o pălărie tradițională a popoarelor din Orientul Mijlociu, va avea 40.000 de locuri.

Stadionul Al Thumama - în construcție
Stadionul Al Thumama – în construcție

Stadionul Ras Abu Aboud

Va fi construit din 998 de containere care pot fi demontate la finalul Campionatului Mondial și va avea în fața lui o promenadă la malul mării. Containerele vor ajunge în Doha în ianuarie 2019, iar arabii doresc să utilizeze cât mai puține materiale pentru a ridica arena. Capacitate: 40.000 de locuri.

Stadionul Ras Abu Aboud - în construcție
Stadionul Ras Abu Aboud – în construcție

Stadionul Lusail

Cu o capacitate de 80.000 de locuri, va găzdui meciul de deschidere de la CM 2020, dar și finala turneului din Qatar. Constructorii nu au făcut încă precizări cu privire la designul erenei, însă aceasta va avea 80 de metri înălțime în cel mai ridicat punct.

Stadionul Lusail - în construcție
Stadionul Lusail – în construcție

Stadionul Internațional Khalifa

A fost deschis deja și a găzduit finala Cupei Emirului în fața a 40.000 de spectatori. A fost construit în 1976 și revonat complet pentru Campionatul Mondial. Anglia și Brazilia au jucat aici un amical în anul 2009.

Stadionul Internațional Khalifa
Stadionul Internațional Khalifa