Sport

Au mai rămas 8 echipe şi 7 meciuri până la aflarea campioanei. Programul sferturilor la Euro 2020

Elveţia - Spania, Belgia - Italia, Cehia - Danemarca şi Ucraina - Anglia sunt partidele din sferturile de finală de la Euro 2020.
30.06.2021 | 20:38
Au mai ramas 8 echipe si 7 meciuri pana la aflarea campioanei Programul sferturilor la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Din 24 de echipe naţionale, câte au luat startul la Euro 2020, au mai rămas opt, care se vor întâlni în sferturile de finală. Cele 4 partide sunt programate vineri, 2 iulie, şi sâmbătă, 3 iulie, de la orele obişnuite, 19:00 şi 22:00, şi pot fi urmărite pe Pro TV.

Elveţia – Spania, Belgia – Italia, Cehia – Danemarca şi Ucraina – Anglia sunt partidele din sferturile de finală de la Euro 2020. Anglia este principala favorită la câştigarea trofeului, urmată de Spania, Italia, Belgia şi Danemarca. Ucraina este considerată cea mai slabă dintre cele 8 formaţii, iar Cehia şi Elveţia au şi ele şanse mici de a se impune la final.

ADVERTISEMENT

Elveţia – Spania, vineri, 2 iulie, de la ora 19:00

Primul meci este cel dintre Elveţia şi Spania, vineri, de la ora 19:00. Se va disputa pe stadionul din Sankt Petersburg şi va fi arbitrat de o brigadă din Anglia, condusă de Michael Oliver.

Elveţia a terminat pe locul 3 într-o grupă cu Italia, Ţara Galilor şi Turcia. În optimi, a avut parte de unul dintre cei mai grei adversari, Franţa – campioana mondială en-titre. Elevii lui Vladimir Petkovic au reuşit surpriza şi s-au calificat la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar a fost 3-3.

ADVERTISEMENT

Spania nu mai are puterea din perioada 2008-2012 când reuşea să câştige două ediţii de European şi una de Mondial. În grupă, a terminat neînvinsă, dar pe poziţia secundă, în spatele Suediei. Ibericii au început cu două remize, iar succesul din ultima etapă, 5-0 cu Slovacia le-a permis accesul în optimi. În faza eliminatorie, au întâlnit Croaţia în cel mai frumos joc de la Euro 2020. După 90 de minute a fost 3-3, cu două reuşite ale croaţilor în ultimele minute de joc. În reprizele suplimentare, Spania a mai punctat de două ori şi, cu 5-3 pe tabelă, s-a calificat în sferturi.

Ambele formaţii au avut parte de partide lungi şi obositoare în optimi, iar consistenţa lotului se poate dovedi decisivă în partida din sferturi. La acest capitol, Spania este superioară fără doar şi poate. Ibericii au prima şansă la calificarea în careul de aşi, dar Elveţia a produs deja un şoc, eliminând campioana mondială.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Elveţia – Spania: 1,35 este cota pentru „Spania se califică în sferturi”. Vezi aici toate cotele!


Belgia – Italia, vineri, 2 iulie, de la ora 22:00

Capul de afiş al sferturilor, Belgia – Italia, se joacă vineri, 2 iulie, de la ora 22:00, pe Allianz Arena din Munchen, iar la centru se va afla slovenul Slavko Vinčić.

ADVERTISEMENT

Belgia şi Italia sunt singurele echipe cu punctaj maxim în grupă rămase în competiţie. Belgia are, de altfel, victorii pe linie la Euro 2020, cu Rusia (3-0), Danemarca (2-1) şi Finlanda (2-0) în grupă, respectiv 1-0 cu Portugalia în optimi. „Dracii roşii“ au scos campioana en-titre, iar acum întâlnesc una dintre cele mai în formă naţionale din lume.

Italia n-a avut probleme în grupă cu Turcia (3-0), Elveţia (3-0) şi Ţara Galilor (1-0), dar Austria a pus-o în încurcătură în optimi. După 0-0 în timpul regulamentar, squadra azzurra a punctat de două ori (minutele 95 şi 105), făcând inutil golul austriac înscris în minutul 114.

Belgia are probleme de efectiv, cu trei jucători accidentaţi, Castagne, Chadli şi Mignolet. Singurul titular era Castagne, dar Meunier s-a descurcat excelent în locul lui. Marea problemă a belgienilor e reprezentată de starea de sănătate a vedetelor sale, Eden Hazard şi Kevin de Bruyne. Ambii au ieşit accidentaţi în meciul cu Portugalia şi sunt incerţi. În aceste condiţii, Italia este favorită, beneficiind de un lot aproape complet. Doar Florenzi lipseşte, iar Chiellini nu e 100%. Dar meciul se anunţă echilibrat.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Belgia – Italia: 2,30 este cota pentru „Belgia se califică în sferturi”. Vezi aici toate cotele!


Cehia – Danemarca, sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19:00

Primul meci al zilei de sâmbătă, 3 iulie, este cel dintre Cehia şi Danemarca, de la ora 19:00. Se joacă pe stadionul Olimpic din Baku, iar brigada de arbitri nu a fost stabilită încă.

Cehia a făcut parte din grupa D, în care a câştigat cu Scoţia (2-0), a remizat cu naţionala Croaţiei (1-1) şi a pierdut cu Anglia (0-1). Cehii au reuşit prima surpriză din optimi, eliminând Olanda, pe 27 iunie. Elevii lui Silhavy au profitat de eliminarea lui Mathis de Ligt, au preluat controlul partidei şi s-au impus cu 2-0.

Danemarca a avut un prim meci de coşmar, în care Christian Eriksen, cel mai bun om al ei, a făcut stop cardiac pe teren. Din fericire, acum este bine, dar danezii au pierdut partida cu Finlanda, 0-1, reluată după aproximativ două ore de la incidentului cu Eriksen. În meciul secund, nordicii au deschis scorul cu Belgia, dar nu au rezistat până la final (1-2). Ultimul meci din grupa B, 4-1 cu Rusia a adus calificarea în optimi, unde danezii au defilat, 4-0 cu Ţara Galilor.

După prestaţiile excelente din ultimele două meciuri, Danemarca a devenit una dintre formaţiile de urmărit în acest final de Euro. Nordicii au prima şansă la calificare, dar cehii au demonstrat că nu sunt uşor de bătut. Anglia s-a chinuit, iar Olanda nu a reuşit. Valoric, nordicii sunt în avantaj, cu un lot cotat la 311 milioane, faţă de doar 187 cât au adversarii.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Cehia – Danemarca: 1,60 este cota pentru „Danemarca se califică în sferturi”. Vezi aici toate cotele!


Ucraina – Anglia, sâmbătă, 3 iulie, de la ora 22:00

Ucraina – Anglia este ultimul sfert de finală de la Euro 2020 şi începe la ora 22:00 pe 3 iulie. Se joacă la Roma, astfel că acesta va fi singurul meci al englezilor departe de casă, pentru că în grupe şi optimi au jucat pe Wembley, stadion care va găzdui ambele semifinale şi marea finală.

Ucraina este echipa cu cele mai slabe rezultate dintre cele opt sfertfinaliste. În grupe, a câştigat un singur meci, 2-1 cu debutanta Macedonia de Nord, iar cele trei puncte i-au fost suficiente să ajungă în optimi de pe ultima poziţie calificantă. După 2-3 cu Olanda şi 0-1 cu Austria, băieţii lui Shevchenko au terminat pe 3, iar în clasamentul celor mai bune locuri 3, au fost pe locul 4, ultimul care îi permitea să continue aventura europeană. Nici în optimi nu a reuşit să câştige Ucraina, pentru că după 90 de minute cu Suedia scorul a fost 1-1. Golul decisiv, cel care a făcut ca meciul să nu ajungă la lovituri de departajare, a fost marcat în minutul 120+1.

Anglia a terminat neînvinsă grupa D, cu minimum de reuşite. Cele două goluri marcate i-a adus 7 puncte: 1-0 contra Croaţiei, 0-0 cu Scoţia şi din nou 1-0 cu Cehia, iar englezii s-au asigurat că vor juca optimile pe teren propriu, pe Wembley. Au întâlnit coşmarul Germania – naţionala care îi scosese de fiecare dată în faze eliminatorii de la turneele finale. De această dată, însă, Sterling şi Kane au punctat pentru 2-0 şi un loc în sferturi.

Din punct de vedere al cotelor la pariuri, Ucraina – Anglia este cel mai dezechilibrat sfert de finală de la Euro. Ucrainenii au cea mai mare cotă la câştigarea trofeului (40,00), în timp ce Albionul e marea favorită (3,20). Nu e de mirare că prima şansă la semifinale o are trupa lui Gareth Southgate.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ucraina – Anglia: 1,22 este cota pentru „Anglia se califică în sferturi”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT