News

Au mers la o înmormântare deşi aveau coronavirus. Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Caraș-Severin

13.04.2020 | 17:40
Au mers la o inmormantare desi aveau coronavirus Dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor la CarasSeverin
ADVERTISEMENT

Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce 11 persoane au participat la o înmormântare în județul Caraș-Severin.

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Caraș-Severin

În comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, publicat de Agerpres, se arată că dosarul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost deschis după o înmormântare ce a avut loc în localitatea Pojejena din judeţul Caraş-Severin.

ADVERTISEMENT

”La data de 13.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, a fost înregistrat dosarul nr. 150/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată în comunicat.

În actul de sesizare, s-a reţinut faptul că a avut loc o înmormântare la care au participat 11 persoane, dintre care ulterior două au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

La înmormântări nu au voie mai mult de opt persoane

Mai mult, Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă precizează că una dintre persoanele care au participat la înmormântare a împărţit pachete cu alimente către alși oameni.

Potrivit Ordonanţei Militare publicate pe 22 martie, se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum opt persoane.

ADVERTISEMENT

Un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor s-a deschis și pe numele unui medic de la Spitalul Militar Central din Bucureşti, după ce acesta a refuzat internarea și nu a cooperat cu autoritățile.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat dosar penal și pentru primarul din Suceava care a emis adeverințe locuitorilor localității Pătrăuți care au dorit să plece la muncă în străinătate.

ADVERTISEMENT

Poliția Română a deschis un alt dosar penal cu acuzația de zădărnicire a combaterii bolilor după ce aproximativ 2.000 de persoane care plecau la muncă în Germania au fost înghesuite pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT