News

Au picat Yahoo şi Yahoo Mail. Milioane de oameni sunt afectaţi de căderea serverului

05.09.2019 | 12:44
Au picat Yahoo si Yahoo Mail Milioane de oameni sunt afectati de caderea serverului
Yahoo Mail și Yahoo au picat astăzi. Sursa foto: Yahoo

Yahoo și Yahoo Mail au picat azi dimineață în România și în alte țări. Sunt afectate conturile mai multor utilizatori din Africa, Asia și Europa. Serverul s-a confruntat cu probleme încă de la ora 07:30 dimineața, iar mulți utilizatori care au vrut să se logheze pe mail-ul de Yahoo nu au putut să o facă, scrie presa internațională.

Yahoo și Yahoo Mail au picat azi

„This site can’t be reached. yahoo.com is server IP address could not be found”

, este mesajul pe care l-au văzut milioane de utilizatori Yahoo. Nu se cunosc deocamdată cauzele acestei probleme tehnice semnalată în mai multe țări, iar ipoteza unui atac cibernetic nu este exclusă momentan, până la o clarificare oficială.

Cele mai des raportate probleme sunt cele de logare, de accesare a site-ului (36% dintre reclamații) și de citire a e-mail-urilor (7%), la nivel european. În Europa, cei mai afectați utilizatori Yahoo sunt cei din Marea Britanie, Spania, Germania, România și Grecia. Chiar dacă Yahoo a pierdut mult teren în fața Facebook și Google, este în continuare unul din cele mai populare servere de mail din lume.

yahoo mail
Utilizatorii nu s-au putut loga pe mail încă de la prima oră a zilei, în mai multe părți ale planetei. Sursa foto: ZDNet

În 2018, Yahoo a închis serviciul de chat online Messenger

În anul 2018, Yahoo a închis Messenger-ul, care a fost cel mai popular serviciu de chat online. Yahoo Messenger a fost detronat de Facebook Messenger și de aplicația Whatsapp, cele mai accesate rețele de socializare pentru conversații online.