News

Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

Personaje importante au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului pe care l-a impus Vladimir Putin! Mai mulți asasini cu sânge rece au fost implicați în diferite crime
03.03.2022 | 08:03
Au platit cu viata pentru ca sau opus regimului impus de Putin Asasini cu sange rece implicati in diferite crime Te vom gasi si in gaura de sarpe
Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Vladimir Putin! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului au existat mai mulți oameni care au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului instaurat în Rusia de Vladimir Putin. Vorbim despre o serie de crime, dar și tentative de omor care i-au fost puse în cârcă președintelui rus, însă, atenție, nici măcar una nu a fost dovedită.

Au fost uciși pentru că au contrazis regimul impus de Putin!

Cu toate acestea, opinia publică a rămas cu o impresie nu tocmai în regulă despre liderul de la Kremlin. Astfel, în jurul lui Vladimir Putin au fost țesute numeroase legende, unele dintre ele fiind chiar impresionante. S-a vorbit mult despre caracterul său dur, despre rapiditatea de a lua decizii în privința oamenilor, dar și despre felul în care anumite personaje au sfârșit.

ADVERTISEMENT

Printre ele s-a aflat și Ivan Kivelid, un bancher influent la Moscova, un om de afaceri important care începea să prindă capital de imagine. Proprietar al „Rosbisnesbank“ şi preşedinte al Asociaţiei „Masa rotunda a oamenilor de afaceri din Rusia“, Kivelid a îndrăznit să-l contrazică pe liderul de la Kremlin.

A murit intoxicat cu cadmiu și autorităţile au transmis că otrava a fost pusă pe telefonul din biroul său. În momentul în care aparatul a sunat și bancherul l-a atins, acesta a început să aibă convulsii.

ADVERTISEMENT

A urmat un leşin, medicii au fost chemați de urgență, însă, în cele din urmă, Ivan Kivelidi  a încetat din viață. Și a dispărut definitiv din lista criticilor pe care președintele Rusiei îi avea.

Cum a fost otrăvit fostul președinte al Ucrainei

Interesant este că Volodymyr Zelensky nu este primul președinte al Ucrainei care a avut probleme serioase cu liderul de la Kremlin. Până la invazia din 2022, Vladimir Putin a avut și alte contre în această zonă a lumii.

ADVERTISEMENT

Despre fostul preşedinte al Ucrainei Viktor Iuşcenko se spune că ar fi fost otrăvit în 2004. Totul se întâmpla chiar în timpul campaniei electorale din această țară, într-un moment în care acesta candida la prezidenţiale împotriva lui Viktor Ianukovici, nimeni altul decât prietenul lui Putin.

Nu a durat mult până când Iuşcenko a transmis presei internaționale că, în spatele tentativei de asasinat, s-au aflat agenţi rusi. Fostul șef de stat s-a simțit foarte rău în urma acestui eveniment și faţa i-a rămas desfigurată.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, după nu mai puțin de șapte ani de investigații, surse din cadrul procuraturii au explicat că nu a existat o tentativă de omor.

Anna Politkovskaia, jurnalista incomodă care a fost ucisă în scara blocului

Despre Anna Politkovskaia, FANATIK a scris totul AICI. Jurnalista de investigaţii, o cunoscută și, mare atenție, îndrăgită voce anti-Putin în Rusia, a sfârșit împuşcată în scara blocului în care locuia, chiar în fața ascensorului.

Până la acel moment, ziarista mai fusese reținută de oamenii legii de câteva ori și, în mod surprinzător și nu prea, a fost și ea otrăvită. În cazul său, tentativa a avut loc într-un avion. Anna Politkovskaia s-a îmbolnăvit grav și a avut nevoie de spitalizare după ce a băut ceai într-un avion, când se intoarcea de la Rostov.

Toxina nu a fost, însă, identificată, iar personalul medical a distrus toate mostrele de sânge. După mai multe amenințări cu moartea, jurnalista a fost asasinată. Nu se cunosc oamenii din spatele crimei.

Aleksandr Litvinenko, otrăvit cu polonium

Pe lista otrăvirilor s-a adăugat și un fost agent FSB. Aleksandr Litvinenko a pățit-o în 2006 și, potrivit surselor medicale, în corpul său s-au găsit urme de polonium.

Despre acesta se știe că este un element radioactiv care apare în mod natural, în concentrații foarte mici, în scoarța pământului. A fost chiar primul element descoperit de Marie şi Pierre Curie, în 1898.

Cei care sunt otrăviți cu polonium se confruntă cu o moarte înfiorătoare fiind supuși unei insuficiențe multiple a organelor. Particulele de radiații alfa ar bombarda ficatul, rinichii și măduva osoasă din interior, ceea ce ar duce la o moarte chinuitoare.

Pe patul de moarte, Aleksandr Litvinenko a declarat că a fost ucis de Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, potrivit unei anchete care s-a desfăşurat în Marea Britanie.

Boris Berezovsky, magnatul găsit mort

Câțiva ani mai târziu, un magnat rus pe numele de Boris Berezovsky a fost găsit mort în reşedinţa pe care o deținea în Surrey, Marea Britanie. Culmea, contestatarul politicilor duse de Vladimir Putin a ales să plece din Rusia și să trăiască în Anglia chiar de teama că ar putea fi ucis.

Poliţiştii chemați la fața locului au spus că este vorba de o sinucidere, dar serviciile americane de spionaj au fost de altă părere și au anunțat că se discută despre un asasinat. La scurt timp, alți doi parteneri de afaceri ai miliardarului și ei implicați în campaniile anti Putin din Rusia au murit în condiţii suspecte.

Jurnaliști și activiști pe lista celor otrăviți

Pe lista persoanelor otrăvite se află și jurnalistul Vladimir Kara-Murza. Despre el se spune că liderul de la Kremlin ar fi încercat de două ori să-l omoare, prima oară în în 2015, apoi la doi ani distanță. Coordonatorul mişcării de opoziţie ”Rusia deschisă”, mișcare pusă în scenă de fostul magnat petrolier Mihail Hodorkovski, a supravieţuit de fiecare dată.

Și activistul rus Pussy Riot, Peter Verzilov a fost otrăvit cu o substanţă care i-a afectat sistemul nervos. Au fost clipe de coșmar pentru acesta, medicii constatând că şi-a pierdut parţial auzul, văzul şi capacitatea locomotorie.

Tentative de asasinat pe alte meleaguri

Publicația germană Der Spiegel a scris și despre tentativele de asasinat pe care rușii le-au avut în alte țări. Nemții au decis chiar expulzarea a doi diplomați ruși ca urmare a presupusei implicări a serviciilor secrete ruse în asasinarea, la Berlin, a unui lider militar cecen-georgian, Zelimkhan Khangoșvili.

Un oficial german comunica la ora aceea că: „E un fel de a comunica următorul mesaj: Te vom găsi și în gaură de șarpe”, despre felul în care lucrează serviciul secret al Armatei ruse, un serviciu despre care s-a spus că ar fi fost în spatele a mai multe crime.

ADVERTISEMENT