Pariuri sportive

Au rămas 16! Totul despre OPTIMILE MONDIALE!

Cupa Mondială din Brazilia şi-a ales primele 16 echipe, iar de sîmbătă încolo, atunci cînd încep fazele eliminatorii, orice meci contează, iar orice pas greşit le va asigura echipelor care...
27.06.2014 | 00:59
Au ramas 16 Totul despre OPTIMILE MONDIALE

Cupa Mondială din Brazilia şi-a ales primele 16 echipe, iar de sîmbătă încolo, atunci cînd încep fazele eliminatorii, orice meci contează, iar orice pas greşit le va asigura echipelor care îl vor comite biletul de întoarcere spre casă.

Dacă înaintea startului competiţiei marile favorite erau Brazilia, Argentina, Germania şi Spania, lucrurile s-au mai schimbat. Ibericii au ajuns deja la Madrid, însoţiţi de vecinii conduşi de Cristiano Ronaldo, iar celelalte mari favorite au avut momente de vulnerabilitate care anunţă surprize serioase din optimile de finală şi mai departe

FANATIK îţi prezintă o analiză a celor opt meciuri care se vor desfăşura pentru a afla echipele ce se vor califica în sferturile de finală, dar şi cotele meciurilor din faza optimilor.

Brazilia – Chile

Ţara gazdă a reuşit un parcurs fără înfrîngere, dar lucrurile nu stau chiar roz pentru brazilieni. În meciul de deschidere, contra Croaţiei, au învins cu 3-1 doar după ce arbitrul l-aiertat pe Neymar de eliminare, iar apoi le-a acordat eronat un penalty. Cu Mexic Ochoa a închis poarta aztecilor, iar gazdele nu au putut mai multde un 0-0, pentru ca în ultima partidă, una de vacanţă, să învingă cu 4-1, cu Neymar ajungând liderul golgheterilor, cu 4 reuşite.

De partea cealaltă, Chile e una dintre revelaţiile Mondialului. Cu o serie de jucători consacraţi, gen Alexis Sanchez, Vidal, Isla, Bravo sau Valdivia, „La Roja” a produs marea surpriză a competiţiei eliminînd Spania din competiţie după doar două meciuri. După acel 3-1 cu Australia din prima partidă, chilienii au răpus cu 2-0 campioana mondială en titre. Înfrîngerea cu Olanda, 0-2, i-a trimis în derby-ul local cu Brazilia, dar istoria nu le ţine partea.

În meciurile directe, lucrurile nu stau prea roz pentru „La Roja”: 4 victorii, 8 egaluri şi 21de înfrăngeri. Ultima victorie, 3-0, tocmai acum 14 ani, în 2000. De atunci, Brazilia a obţinut 10 victorii şi le-a oferit chilienilor doar două egaluri, iar golaverajul acestor două meciuri este aiuritor: 36-7 pentru brazilieni.

Aşa cum era de aşteptat, brazilienii sînt favoriţi, mai ales că joacă pe teren propriu şi toată lumea îi vrea în finală. Mai mult, Neymar e hotărît să facă turneul vieţii.

Cote: Brazilia – 1.60, egal – 4.20, Chile – 6.00

Columbia – Uruguay

Un alt meci între două echipe din America de Sud şi,cum cîştigătoarea de aici se va cupla în sferturi cu cea din primul meci, continentul gazdă va avea sigur o echipă în semifinale. Columbienii au impresionat în grupă, unde au obţinut 9 puncte, chiar şi fără cel mai important jucător al lor, Radamel Falcao, accidentat încă. Cuplul Cuardado – James Rodriguez însă a fost ucigător. Primul a reuşit două pase de gol şi o reuşită, iar al doilea trei goluri şi două assisturi. Rezultatele: 3-0 cu Grecia, 2-1 contra Coastei de Fildeş şi 4-1 cu Japonia.

Uruguay, însă, este în cel mai prost moment posibil. După ce şi-au revenit în urma înfrîngerii din prima rundă, cînd Costa Rica i-a învins cu 3-1, „celeştii” au profitat de revenirea pe teren a lui Luis Suarez pentru a trimite acasă Anglia (2-1) şi Italia (1-0). Atacantul lui Liverpool a „comis-o” însă cu italienii, cînd l-a muşcat de umăr pe Chiellini şi a fost suspendat 9 etape. Rămaşi doar cu Edinson Cavani, uruguayenii par condamnaţi.

Cote: Columbia – 2.00, egal – 3.50, Uruguay – 4.20

Franţa – Nigeria

Francezii au impresionat în primele meciuri din grupă cînd au învins Honduras cu 3-0 şi Elveţia cu 5-2, asigurîndu-şi calificarea rapid. În ultima partidă, cu Ecuador, Deschamps a folosit mai multe rezerve şi a remizat cu Ecuador, dar asta nu strică prea mult din impresia bună. Fără Ribery, accidentat, şi fără Nasri, lăsat acasă, „cocoşii” par o echipă închegată.

Nigerienii au reuşit să producă surpriza şi să lase Bosnia în grupe însă doar după ce au beneficiat şi ei de o eraore a arbitrului, care în meciul direct le-a anulat europenilor un gol perfect valabil marcat la 0-0. Au învins cu 1-0 după ce în prima etapă remizaseră cu Iran, 0-0, iar înfrîngerea cu Argentina din ultima etapă, 2-3, nu le-a putut bloca accederea în optimi. Aici, însă, par victime sigure.

Cote: Franţa – 1.53, egal – 4.33, Nigeria – 7.00

Germania – Algeria

Nemţii, mari favoriţi înaintea competiţiei, au impresionat doar în prima partidă, cînd au demolat Portugalia cu 4-0. Ulterior, au tremurat în faţa Ghanei, cînd au fost iertaţi de africani şi au smuls o remiză, 2-2, iar în ultima etapă au bătut SUA pentru a-şi asigura locul 1 în grupă. Cu un grup solid, dar parcă obosit, Germania poate să spere la titlu, dar au nevoie şi de ceva noroc.
Algeria a oferit una dintre surprizele competiţiei, reuşind să termine pe doi într-o grupă cu Belgia, Rusia şi Coreea de Sud. După ce au pierdut primul meci cu naţionala lui Hazard, scor 1-2, algerienii s-au distrat cu asiaticii, reuşind să cîştige cu 4-2. În ultimul meci al grupelor, duel decisiv cu Rusia, au terminat la egalitate şi s-au calificat de pe locul doi cu 4 puncte.

Cote: Germania – 1,35, egal – 5,50, Algeria – 9,50

Olanda – Mexic

„Portocala” este una dintre echipele care, deşi nu mult subestimată, au reuşit să impresioneze prin jocul entiziasmant. Cu un demaraj în trombă, 5-1 cu Spania după ce au fost conduşi cu 1-0, elevii lui Van Gaal, în frunte cu Robben şi Van Persie, au defilat apoi, 3-2 cu Australia şi 2-0 cu Chile, pentru a-şi asigura şefia grupei. Olandezii sînt printre favoriţii competiţiei, dar au şi slăbiciuni, în special în apărare.

Mexicul a reuşit să lase Croaţia în grupă după ce în ultima etapă i-au învins în partida decisivă cu 3-1. După un 1-0 în prima partidă contra Camerunului, cînd pînă să deschidă scorul le-au fost anulate două goluri valabile şi nici nu li s-a acordat un penalty, „aztecii” au impresionat într-o remiză cu Brazilia, 0-0. Ochoa, Guardado şi Giovani dos Santos, dar şi ceilalţi colegi, au muncit mult pînă acum şi par dispuşi să-şi dea viaţa pe teren. O calificare surpriză în faţa Olandei i-ar aduce faţă în faţă pentru semifinale cu echipa cîştigătoare din meciul Costa Rica – Grecia, ceea ce ar părea o bagatelă pentru performanţa istorică.

 Cote: Olanda – 2.10, egal – 3.50, Mexic – 3.80

Costa Rica – Grecia

Costaricanii sînt cu siguranţă cea mai mare surpriză a competiţiei. Văzuţi fără nicio şansă într-o grupă cu Uruguay, Italia şi Anglia, reprezentanţii Concacaf au terminat pe primul loc şi, vorba căpitanului Ruiz: „Toţi ne vedeau morţi în grupa morţii. Acum sînt morţi!”. 3-1 cu Uruguay, 1-0 cu Italia şi 0-0 cu Anglia, iar Campbell, Ruiz şi colegii săi au terminat pe primul loc.

De partea cealaltă, Grecia, care în drum spre Brazilia a lăsat şi România acasă, a reuşit la rîndul ei o surpriză destul de mare. După o înfrîngere categorică contra Columbiei, 0-3, şi un 0-0 chinuit cu Japonia, elenii au învins Coasta de Fildeş în prelungirile partidei, dintr-un penalty obţinut şi transformat de Samaras şi au reuşit, în premieră la un Mondial, să iasă din grupe.

Cote: Costa Rica – 2.50, egal – 3.20, Grecia – 3.20

Argentina – Elveţia

Argentinienii par în acest moment să fie cea mai consistentă echipă. Chiar dacă nu au o apărare care să se ridice la nivelul unei campioane mondiale, sud-americanii au un atac stelar. Fără Tevez, lăsat acasă, şi fără Aguero, accidentat după meciul cu Nigeria, argentinienii se pot baza pe un Messi extraordinar, care a marcat pînă acum 4 din cele 6 goluri ale echipei, starul Barcelonei avînd o contribuţie majoră şi la autogolul înscris de bosnieci. Pe lîngă Lionel, există Higuain, Lavezzi, Di Maria sau Mascherano, destul pentru a da emoţii oricărei echipe rămase în competiţie.

Elveţia s-a calificat greu, abia după ce a învins Honduras în ultima etapă (3-0).Pînă atunci, reuşiseră să treacă de Ecuador abia în prelungiri, 2-1, şi să fie umiliţi de francezi, 2-5, după ce la un moment dat scorul a fost chiar 0-5! În faţa Argentinei, zilele par să le fie numărate.

Cote: Argentina – 1.53, egal – 4.33, Elveţia – 7.00

Belgia – SUA

Belgienii, văzuţi de casele de pariuri printre primele 5 favorite la începutul competiţiei, nu au impresionat în grupe. Au început greu, 2-1 cu Algeria după ce au fost conduşi pînă în minutul 70, pentru ca apoi, contra Rusiei, să învingă cu 1-0 cu un gol marcat în minutul 88. În ultima partidă, cu o distribuţie fără mulţi jucători de bază, au cîştigat cu 1-0 meciul cu Coreea de Sud.

Americanii sînt şi ei una dintre surprizele plăcute ale competiţiei, după ce au reuşit să iasă vii dintr-o grupă în care au rămas Portugalia şi Ghana. Yankeii au trecut de africani în prima rundă, 2-1, iar apoi, contra echipei lui Ronaldo, au făcut un meci foarte bun şi au fost egalaţi în minutul 95, 2-2. În ultima etapă, s-au înclinat în faţa Germaniei, dar tot au reuşit să promoveze în optimi. Şanse au, dar parcă multe ar depinde de Belgia, care pare echipa mai valoroasă, dar şi mai timorată.

Cote: Belgia – 1,90, egal – 3,70, SUA – 4,20

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!