News

Au rămas blocați în zăpadă alături de o echipă medicală și s-au vaccinat anti-Covid. Un șofer a dansat de fericire

29.01.2021 | 00:04
Au ramas blocati in zapada alaturi de o echipa medicala si sau vaccinat antiCovid Un sofer a dansat de fericire
ADVERTISEMENT

Dacă nu reușești să ajungi tu la vaccinul anti-Covid, face ce face și vine el la tine. Sau cel puțin așa s-a întâmplat în cazul unor șoferi blocați ore în șir pe drumurile înzăpezite din Oregon, Statele Unite ale Americii.

Întrucât condițiile meteo nu le-au permis autorităților locale să ducă la bun sfârșit acțiunea de imunizare organizată în cursul zilei de joi, 28 ianuarie, în centrul special amenajat într-un liceu din zonă și rămăseseră câteva doze, au recurs la o soluție inedită.

ADVERTISEMENT

Știți cum se spune: nu e pentru cine se pregătește, e pentru cine se nimerește. Aflați în locul potrivit, la momentul potrivit, șase tineri au avut norocul să primească mai repede decât își imaginau serul dezvoltat de Moderna.

Blocate în trafic din cauza zăpezii, șase persoane au avut parte de surpriza vieții lor: s-au vaccinat anti-Covid

Conștienți că accidentul produs pe drumul înzăpezit îi va ține ore întregi blocați în trafic și nu vor putea să administreze în timp util dozele rămase persoanelor cărora le erau destinate, membrii echipei medicale s-au mobilizat și au reușit să găsească soluția salvatoare.

ADVERTISEMENT

Am mers din mașină în mașină și le-am propus șoferilor să se vaccineze. Multora li s-a părut că este o glumă. Le dăm dreptate, într-un fel, nu e o situație cu care să te întâlnești în fiecare zi.

Până la urmă, am reușit să convingem șase persoane că nu sunt victimele unei farse și le-am administrat dozele de vaccin. Una dintre ele a și dansat de bucurie.”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

Scandal monstru după ce un student și-a vaccinat prietenii

În schimb, Philadelphia stă pe un butoi cu pulberi după ce un tânăr antreprenor a reușit să fure startul și să-și vaccineze prietenii. Andrei Doroshin, student la Universitatea Drexel, și-a recunoscut greșeala, dar a susținut în apărarea sa că dozele erau „pe cale să expire” şi nu a reușit să găsească în timp util nicio persoană eligibilă.

Creată în 2020, Asociaţia ‘Philly Fighting Covid’, prin intermediul căruia a reușit să obțină vaccinul, a fost suspendată de primăria din celebra metropolă, iar şeful serviciilor sanitare municipale, Thomas Farley, şi-a exprimat „a posteriori regretul” pentru această situație.

ADVERTISEMENT

Organizația s-a implicat mai întâi în testarea pentru noul coronavirus, iar în ianuarie a pus bazele primului mare centru de vaccinare din oraş, imunizând circa 6800 lucrători din domeniul sanitar care au prioritate la imunizare.

ADVERTISEMENT