News

AU RENUNŢAT la gimnastică pentru BISERICĂ

Am aflat de ce se subţiază rândurile campionilor noştri. De vină e un... sus-pus. Cel mai sus-pus: Dumnezeu! O campioană olimpică, o campioană mondială, un medaliat cu bronz şi o speranţă...
25.01.2015 | 10:51

Am aflat de ce se subţiază rândurile campionilor noştri. De vină e un… sus-pus. Cel mai sus-pus: Dumnezeu! O campioană olimpică, o campioană mondială, un medaliat cu bronz şi o speranţă a gimnasticii, toţi patru foşti componenţi ai lotului naţional, au renunţat să facă performanţă pentru a se dedica religiei, iar acum activează în diverse culte.

Alin Jivan, acum în vârstă de 32 de ani, a luat medalia de bronz la Mondialele din 2005 de la Melbourne şi promitea să devină un nume mare în gimnastică. Însă a renunţat la a face performanţă, alegând să devină antrenor (e la secţia de gimnastică masculină a clubului Steaua Bucureşti) şi să se dedice bisericii.

4-5-alin-jivan_be8d179f6f

În 2007, Alin a trecut la cultul penticostal. De ce? “Până să fac acest pas, trăiam ca oricare alt băiat, acoperindu-mă de păcatele pe care nu le conştientizam atât de mult la vremea respectivă. De când am ales cale bisericii, lucrurile s-au schimbat radical. Acolo am descoperit cu adevărat credinţa în Iisus. Mama mea este botezată la penticostali, iar primul pas pe care l-am făcut în acest sens, al credinţei, a fost să merg la Biserica Betel din cartierul Crângaşi. Acolo am simţit cu adevărat care este menirea mea pe acest Pământ”, a explicat fostul gimnast pentru Libertatea.

alin ivan

 

În timp, a mers chiar mai departe, implicându-se în viaţa de zi cu zi a cultului penticostal. “Împreună cu soţia mea am compus multe cântece pe care le-am dedicat lui Iisus”, a adăugat el.

La nunta lui nu s-a băut strop de alcool

Alin provine dintr- o familie numeroasă, având 6 fraţi şi 7 surori, împrăştiaţi prin lume, în Germania, Austria, Portugalia şi SUA. Trei dintre fraţi au trecut şi ei la penticostali. “Este un lucru înălţător să-l poţi descoperi pe Iisus. Mă bucură faptul că şi alţi fraţi de-ai mei au ales această cale. Periodic, ţinem legătura pe internet, dar, din păcate, nu ne-am mai văzut cu toţii din 1994. Atunci, am făcut o întâlnire pe care nu am cum să o uit. Au venit toţi. I-am avut alături şi pe părinţii noştri”, ne-a mai povestit Alin.

Apoi ne-a mai dezvăluit un lucru interesant: la nunta lui cu Florina, în mai 2010, eveniment la care au fost invitaţi toţi foştii colegi de lotul naţional, nu s-au servit deloc băuturi alcoolice, respectându-se astfel regulile cultului penticostal. “Chiar dacă la noi nu se bea alcool, să ştiţi că invitaţii s-au simţit minunat la nunta noastră”, e convins fostul gimnast.

Iată una dintre melodiile scrise de Alin

Din dragoste de oameni!
Privesc la Golgota
şi îţi văd inima cum plânge
Ai luat durerea mea, ai
strâns-o-n palma Ta
Şi-ai transformat-o-n sânge.
Purtai în pieptul Tău iubiri
de Dumnezeu şi oameni
Pe dealul Golgota,
ai scris istoria
Din dragoste de oameni.

Din dragoste-ai murit,
pe cruce răstignit
Şi trupul ţi l-au pus
într-un mormânt
Dar nimeni n-a putut,
nimic nu te-a ţinut
Şi moartea ai învins,
mormântul este gol.

Nu Anna, nici Pilat,
Caiafa ori Irod, nu, Doamne
Nu ei te-au răstignit,
din dragoste-ai murit
Pentru noi toţi, O, Doamne
Nici crucea n-a putut, nici
cuiul cel bătut, nu, Doamne
Nimic nu te-a legat,
ci singur Tu te-ai dat
Din dragoste de oameni.

Adrian Bucur s-a dus după Jivan

Adrian Bucur, şi el fost component al lotului naţional, s-a retras din gimnastică înainte de a apuca să aibă performanţe notabile. Alin Jivan l-a convertit la credinţă.

AdrianBucur001

“El a venit prima dată la noi, la penticostali, prin 2011. L-am luat cu mine. I-a plăcut foarte mult şi nu numai că a continuat să vină, dar a şi trecut la penticostali, pentru că, aşa cum îmi spunea, acolo l-a regăsit pe Iisus”, ne-a destăinuit Alin.

Sabina Cojocar cântă în corul bisericii

După ce s-a retras din activitatea competiţională, Sabina Cojocar, fostă campioană mondială în 2001, la Gent (Belgia), s-a dedicat antrenoratului şi cultului baptist.

RTEmagicC_4-5-sabina-cojocar-_tifet_.jpg

Acum, la 29 de ani, predă gimnastica în Sibiu, la clubul sportiv unde ea însăşi s-a format, iar în timpul liber cântă întru slava lui Iisus, pentru că s-a înscris în corul bisericii. Vocea ei frumoasă e foarte apreciată, umblă vorba. Sabina a avut mai multe oferte de a pleca în străinătate pentru a antrena, dar a preferat să rămână în ţară.

Oana Ban (29 de ani), fostă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, face parte din cultul Martorii lui Iehova. Imediat după ce s-a retras din gimnastică, Oana a început misionariatul la Cluj, alături de soţul ei. Chiar a declarat la un moment dat pentru Libertatea că această cale, a credinţei, o defineşte. De aproape un an, Oana şi soţul ei se află în Cipru, unde fac misionariat voluntar.

oana ban

 

O persoană apropiată lor ne-a dezvăluit că pentru a putea face acest lucru, cei doi şi-au vândut maşina. “Din câte ştiu eu, ei, acolo, fac doar misionariat. Asta este ceea ce şi-au dorit. Cea mai mare bogăţie a lor este cea legată de partea sufletească”, a precizat sursa Libertăţii.

sursa: libertatea.ro