Pariuri sportive

Totul pentru echipa naţională: doi jucători şi-au riscat sănătatea pentru a evolua în preliminarii

Doi fotbalişti au arătat o dovadă uriaşă de devotament faţă de culorile echipei naţionale, deşi starea lor de sănătate recomanda cu siguranţă atentă supraveghere medicală, dacă nu...
11.09.2013 | 12:35
Totul pentru echipa nationala doi jucatori siau riscat sanatatea pentru a evolua in preliminarii

Doi fotbalişti au arătat o dovadă uriaşă de devotament faţă de culorile echipei naţionale, deşi starea lor de sănătate recomanda cu siguranţă atentă supraveghere medicală, dacă nu chiar internarea în spital. Ambii au avut contribuţii importante prin evoluţia lor la succesele echipelor lor naţionale, ambii s-au impus cu scorul de 2-0, iar unul dintre ei deja poate sărbători calificarea la turneul final al Mondialului din Brazilia.

Donovan a avut ochiul tumefiat

Landon Donovan este un nume vechi la naţionala SUA. Unul dintre fotbaliştii care au ajuns deja la două turneee finale de CM, dar care continuă să evolueze la fel de bine. Înaintea partidei cu Mexic de marţi noapte americanii aveau mari probleme de lot. Brandley era accidentat, Altidore, Cameron şi Besley suspendaţi. Toţi jucători importanţi, iar adversarul, Mexic, venea dintr-o postură pe care nu a mai cunoscut-o pînă acum, aceea de nu a prinde nici barajul de pe locul 4. Înaintea meciului o nouă lovitură pentru americani. Landon Donovan este aproape KO, cu o infecţie la ochi care l-a transformat aproape în Quasimodo, personajul hidos din Notre Dame de Paris. Medicii spun că utlizarea lui ar fi un mare risc, pentru că orice lovitură la zona afectată poate duce la consecinţe dramatice. Donovan aude dar nici nu stă o clipă pe gînduri. Intru pe teren e decizia sa. A intrat, arăta ca o sperietoare pentru toată lumea, dar nu numai că a jucat cu multă dăruire, dar a şi cimentat succesul vu 2-0 al americanilor, sinonim cu o nouă calificare la un turneu final de Mondial. După meci Donovan a încercat zadarnic să se strecoare pe lingî camerele de luat vederi, motivînd chipul său afectat de infecţie. Nimănui nu-i mai păsa cît de frumos e Donovan. Conta doar devotamentul său şi contribuţia uriaşă adusă la calificare.

Arda Turan a intrat cu febră

turan

La B ucureşti secvenţa asemănătoare se petrece în vestiarul turcilor. Medicul lotului insistă pe lîngă Terim să nu îl bage pe Arda Turan, care este încă serios afectat de infecţia tractului respirator ce l-a lovit de aproape 48 de ore. Nici cele mai moderne forme de tratament, inclusiv utilizarea unui ser cu efect foarte puternic nu a avut efect. Jucătorul are în continuare stare febrilă. Aude dialogul dintre medic şi ”Împărat”. Simte că Terim e gata să cedeze la sfatul omului responsabil cu sănătatea. Şi ia pe loc decizia. ”Joc, pot să o fac, simt că pot juca şi vreau să intru”. Medicul dă din umeri, ceva de genul e nebun, dar Terim citeşte în ochii vedetei de la Atletico Madrid atîta determinare încît îl trece în primul unsprezece. Arda a ars tot meciul la intensitate maximă, la propriu şi la figurat, fiind un om cheie în planul tactic al lui Terim, La final recunoaştea extenuat în vestiar că a riscat, dar nu putea altfel. ”Urechile îmi frig şi acum, dar ni puteam din cauza febrei să nu fiu pe teren.”