Fotbal intern

Au sfidat falimentul și vor primi 3 milioane de euro. Lovitura uluitoare a unui club din Liga 2

25.03.2021 | 16:24
Au sfidat falimentul si vor primi 3 milioane de euro Lovitura uluitoare a unui club din Liga 2
ADVERTISEMENT

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca Pandurii Târgu Jiu are de încasat o sumă uluitoare. Gorjenii vor primi nu mai puțin de 3,1 milioane de euro, în dosarul 6274/95/2017. 

Banii trebuiau să ajungă în club în urmă cu mai mulți ani, dar partenerii formației care a reprezentat România și în Europa League nu au mai trimis banii în conturile formației alb-albastre.

ADVERTISEMENT

Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, dar a reușit să scape de faliment și de retrogradarea pe criterii administrative. În acest moment, gorjenii speră să evite și retrogradarea sportivă, iar apoi să reorganizeze clubul.

Au sfidat falimentul și vor primi 3 milioane de euro. „Tun” de proporții în Liga 2

Clubul Pandurii Târgu Jiu refuză să moară, iar o gură importantă de oxigen i-a fost oferită prin ultima decizie anunțată de ICCJ. Instanța a acordat clubului gorjean dreptul de a primio sumă la care alte entități sportive nici nu visează în timp de pandemie.

ADVERTISEMENT

„Respinge ca nefondate recursurile declarate de recurenţii-pârâţi S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A., S.C. ARTEGO S.A., Consiliul Judeţean Gorj şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu împotriva deciziei nr. 698 din 18 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia a II-a Civilă”, se arată în decizia ICCJ.

Jurnalistul din Târgu Jiu, Narcis Daju, a anunțat sumele pe care le datorează fiecare dintre vechii acționari care trebuie să se supună deciziei Înalții Curți de Casație și Justiție:

ADVERTISEMENT

„Societatea Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei
Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei
Consiliul Judeţean Gorj – 769.543,23 lei
Artego SA – 4.898.219,86 lei
U.S.M.O. – 516.983,76 lei”, se arată în informarea emisă de sursa citată.

Reacția lui Marin Condescu: „Am fost un nebun”

Din păcate pentru gorjeni, problemele pe care le au nu vor fi rezolvate doar cu ajutorul acestor sume. Situația sportivă a echipei este una extrem de complicată, iar datoriile către foștii angajați sunt și ele la cote ridicate.

ADVERTISEMENT

Marin Condescu, membru al Asociației Creditorilor, a explicat că formația aflată oricum în insolvență până în 2025 are de acoperit datorii importante. El speră să poată negocia cu vechii angajați reducerea acestor datorii.

„S-a făcut, în sfârșit, dreptate! După mai bine de 3 ani prin tribunale, am primit ceea ce ni se cuvenea! Nu mai contează acum că a durat atât, deși am pierdut ani, în care puteam reveni în Liga 1 dacă primeam banii la timp! Nu-i timpul pierdut.

Urmează să ne reorganizăm și să revenim înapoi unde ne e locul, în Liga 1. Urmează ca toți creditorii să-și primească restanțele. Eu am de primit 1 milion de euro, dar voi solicita să iau doar 10 la sută!

Vedem dacă și ceilalți acceptă o sumă mai mică, fiindcă datoriile totale sunt destul de mari”, a declarat Marin Condescu pentru Liga2.ro.

ADVERTISEMENT