Sport

Au șocat o planetă întreagă! Cele mai ciudate momente petrecute la EURO 2020. Video

FANATIK prezintă cele mai ciudate momente petrecute la EURO 2020 și care au făcut înconjurul Pământului
26.06.2021 | 17:48
Au socat o planeta intreaga Cele mai ciudate momente petrecute la EURO 2020 Video
ADVERTISEMENT

Campionatul European a oferit deja niște momente fabuloase și meciuri extrem de spectaculoase, așa cum îi stă bine unui turneu final la care participă cei mai buni fotbaliști de pe „Bătrânul Continent”.

De la deschiderea grandioasă de pe Olimpico din Roma, la momentele dramatice în care Christian Eriksen a fost salvat din „ghearele morții”, suporterii au trecut rapid de la extaz la agonie. Au existat însă și niste momente ciudate, pe care FANATIK le va prezenta în continuare.

ADVERTISEMENT

Cele mai ciudate momente petrecute la Campionatul European

Pe lângă momentele extraordinare ale suporterilor celor 24 de națiuni prezente la EURO 2020 și care s-au întors pe stadioane după mai bine de un an, au existat și niște momente inedite, care le-au creat suporterilor sentimente confuze.

Primul moment care a creat stupoare la EURO 2020 s-a petrecut în meciul dintre Franța și Germania de pe Alianz Arena, când un parașutist s-a lovit de un cablu al camerei Spidercam și a aterizat pe terenul de joc. S-a dovedit că acesta era un activist Greenpeace, care încerca să protesteze împotriva sponsorului competiției, Volkswagen, și a combustibilului folosit de mașinile produse de compania nemțească. Unul dintre spectatori a fost ușor rănit și a primit îngrijiri medicale din partea medicului naționalei Franței, în timp ce protestatarul a fost scos din stadion.

ADVERTISEMENT

Un alt moment și mai ciudat a avut loc tot în această partidă disputată la Munchen, între cele două rivale tradiționale, Franța și Germania. Antonio Rudiger, fundașul central al lui Chelsea Londra, l-a mușcat pe Paul Pogba, starul lui Manchester United, un gest care le-a adus aminte tuturor de „Canibalul Luis Suarez”. Centralul spaniol Carlos del Cerro Grande nu a fost însă „impresionat” și nu l-a sancționat pe german, spre surprinderea lui Pogba: „M-a ciupit, m-a mușcat un pic. Nu cer cartonaș galben sau roșu”, a șocat francezul.

Marko Arnautovic, ieșire nervoasă pe Național Arena

Un alt moment care a creat rumoare a fost la meciul de la București de pe Național Arena dintre Austria și Macedonia de Nord. După ce a marcat golul de 3-1, Marko Arnautovic, al cărui tată este sârb, l-a insultat pe macedoneanul Ezgjan Alioski, care are origini albaneze. Atacantul de 32 de ani al lui Shanghai Port și-a cerut scuze, dar a negat remarcile rasiste.

ADVERTISEMENT

Federația Macedoneană de Fotbal a cerut însă suspendarea jucătorului, iar FIFA a decis ca austriacul să stea „pe bară” pentru al doilea meci din grupă, cu Ucraina de la București: „Anunțăm că am trimis la UEFA o scrisoare oficială prin care am solicitat pedeapsa maximă pentru jucătorul austriac Marko Arnautovic. Condamnăm orice formă de discriminare și insultă care nu sunt în spiritul fotbalului și al valorilor pe care le apărăm împreună”, au condamnat ferm macedonenii gestul extrem de deplasat al austriacului.

Jucătorii maghiari au fost și ei în centrul unui episod nemaiîntâlnit pe un teren de fotbal. Cel puțin la acest nivel. La meciul dintre Ungaria și Franța, fundașul Atilla Fiola, a marcat pentru 1-0 în fața campioanei mondiale, iar de bucurie a răsturnat masa unei jurnaliste aflate la marginea terenului și care nu a mai putut anunța golul la stația de amplificare a stadionului.

ADVERTISEMENT

Jucătorul și-a cerut scuze prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina Federației Ungare de Fotbal: „Bună, Edit, scuze că te-am luat prin surprindere, acela a fost unul dintre cele mai frumoase momente din viața noastră și am văzut că după șocul inițial erai bucuroasă pentru golul nostru. Mult succes în continuare la EURO 2020”, a fost mesajul fotbalistului pentru jurnalista Edit Szalay.

Momente dramatice pe Wembley la meciul dintre Anglia și Croația. Un fan e în stare gravă

Momente dramatice la meciul de debut al englezilor la EURO 2020. În timpul partidei dintre Anglia și Croația, un suporter englez a căzut în gol de la o înălțime de șase metri. Fanul se află internat la spital în stare gravă, cu fracturi în zona pelvisului, la femur și la glezne: „A primit imediat îngrijiri medical și a fost transportat la spital în stare gravă”, a spus un purtător de cuvânt de la stadionul Wembley.

Un fan englez a cazut de la 6 metri inaltime pe Wembley, la meciul dintre Anglia si Croatia. Sursa foto: captura The Sun
Un fan englez a cazut de la 6 metri inaltime pe Wembley, la meciul dintre Anglia si Croatia. Sursa foto: captura The Sun.

Se pare că incidentul a avut loc chiar înainte ca meciul dintre Anglia și Croația să înceapă, iar martorii oculari au fost șocați de ceea ce au văzut. Jon e suporter Aston Villa și încerca să pună un drapel al Angliei pe marginea balustradei, moment în care și-a pierdut echilibrul și a căzut în gol: „Am fost cu el la școală. E foarte de treabă”, a spus un apropiat. Se pare însă că Jon va scăpa cu viață, chiar dacă nu va uita niciodată acest Campionat European.

„L-am văzut când a căzut. A fost groaznic. Aproape a aterizat pe piciorul meu. Era sânge peste tot. Am crezut că a murit. Toată lumea țipa îngrozită. S-a întâmplat chiar în momentul intonării imnului”, a spus fan prezent pe stadion.

Momente uluitoare la Germania – Ungaria și Finlanda – Danemarca

Meciurile Germania – Ungaria și Finlanda – Danermarca sunt ultimele două partide de la EURO 2020 care au oferit momente neașteptate la EURO 2020. O rusoaică sexy a uluit asistența de pe stadionul din Sankt Petersburg, după ce a intrat pe teren și a fost ovaționată la scenă deschisă de publicul prezent.

O rusoaica a intrat pe teren la meciul de la EURO 2020 dintre Finlanda si Danemarca
O rusoaica a intrat pe teren la meciul de la EURO 2020 dintre Finlanda si Danemarca.

Stewarzii au intervenit imediat și au oprit-o pe suportera nonconformistă, care poate fi interzisă pe stadion o perioadă lungă de timp. Îmbrăcată extrem de sumar, tânăra a făcut reclamă pentru criptomoneda aplicației Walnut. Nu este însă prima oară când se întâmplă asta la un meci de fotbal de mare interes. În 2019, Wanda Wolanski a intrat pe teren la finala Champions League dintre Liverpool și Tottenham în costum de baie și a făcut reclamă la canalul de Youtube al iubitului ei: VitalyzdTv. Focoasa blondă a devenit virală pe instagram unde în câteva zile a adunat milioane de urmăritori și a fost nevoită să își inchidă contul.

Ungaria a adoptat o lege prin care vrea să își protejeze copiii în fața propagandei LGBT, iar Germania a profitat de meciul direct cu Ungaria pentru a îi „înțepa” pe maghiari, când au organizat un protest la ultimul meci din grupă de la Munchen. Pentru a da un semnal de alarmă, suporterii prezenți la meciul cu Ungaria au fluturat stegulețe în culoarea curcubeului. Ba, mai mult, stadioanele și mai multe clădiri importante din Germania au fost luminate în culorile pro-LGBT, pentru a marca „Month Pride”.

Un fan a intrat pe teren fluturand steag in culorile curcubeului la meciul de la Munchen dintre Germania si Ungaria
Un fan a intrat pe teren fluturand steag in culorile curcubeului la meciul de la Munchen dintre Germania si Ungaria
  • 11 iunie – 11 iulie e perioada în care se desfășoară Campionatul European
ADVERTISEMENT