Sport

Au tăiat din peluza unui stadion pentru a face bulevard. Vezi unde s-a întâmplat

Autori: Silviu Ghering, Sorin Dumitrescu | 28.04.2018 | 19:52
Au tăiat din peluza unui stadion pentru a face bulevard. Vezi unde s-a întâmplat
Stadionul din Varna a devenit brisc faimos în Europa, după o ciudată decizie a primăriei

S-a întâmplat într-un oraş cu echipă în prima divizie. Au tăiat din peluza stadionului, pentru a face un bulevard mai larg! Acest lucru s-a petrecut în unul din oraşele importante ale Bulgariei, cel mai important de pe litoral, adică la Varna.

Echipa locală Cerno More joacă în play-out şi se află pe primul loc în grupa sa. În Bulgaria s-a adoptat sistemul belgian, în sensul în care din play-out primele două clasate în fiecare grupă vor juca semifinale şi apoi finală pentru un loc în preliminarii de Europa League.

Au tăiat din peluza stadionului, dar vor să ridice unul nou

Stadionul din Varna este unul vechi, iar capacitatea sa era de numai 8000 de locuri. Acum această capacitate s-a redus cu 10 la sută, ca urmare a incredibilei decizii luate de edilii oraşului, care au ajuns la concluzia că singura variantă ca să se poată relaxa traficul rutier din zona arenei este lărgirea benzii prin tăierea unei părţi din peluză!

Stadionul din Varna a fost sacrificat în zona unei peluze în folosul traficului din acea zonă
Stadionul din Varna a fost sacrificat în zona unei peluze

E drept, primăria din Varna a anunţat că are în proiect construirea unui stadion nou, modern, cu o capacitate de 22.000 de locuri. Numai că este greu de crezut că lucrările vor fi demarate curând, pentru că un cost estimativ se ridică la o sumă uriaşă pentru bugetul celor din Varna. Nu mai puţin de 35 de milioane de euro!

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1