Sport

Aubameyang, exclus din lotul Gabonului la Cupa Africii: „S-a întors beat la hotel și însoțit de femei”

Pierre-Emerick Aubameyang ar fi fost exclus din lotul Gabonului la Cupa Africii după ce a venit beat în cantonament și a făcut scandal că nu a fost lăsat să intre cu mai multe femei.
17.01.2022 | 21:04
Aubameyang exclus din lotul Gabonului la Cupa Africii Sa intors beat la hotel si insotit de femei
Pierre-Emerick Aubameyang este evaluat conform transfermarkt la 15 milioane de euro. Sursă foto; hepta.ro
ADVERTISEMENT

Starul lui Arsenal Londra a fost exclus din lotului Gabonului pentru meciul cu Ghana, încheiat la egalitate, scor 1-1, cu puțin timp înainte de startul partidei.

Noi detalii ies la iveală cu privire la motivele pentru care selecționerul a luat această decizie drastică și care a venit în urma unui derapaj incredibil al jucătorului, care s-a îmbătat și a adus femei în cantonamentul reprezentivei înainte de meci.

ADVERTISEMENT

Pierre Aubameyang, petrecere cu alcool și femei în cantonamentul naționalei Gabonului

Atacantul în vârstă de 32 de ani a fost infectat cu COVID-19 și a lipsit o săptămână de la antrenamente. Urma să revină la prima echipă chiar la meciul cu Ghana, însă în urma unor investigații medicale i-au fost descoperite niște probleme la inimă. Sau cel puțin asta a fost motivația oficială.

Însă jurnalistul Freddhy Koula a declarat că motivele absenței starului naționalei Gabonului sunt cu totul altele. „Tunarul” s-ar fi întors în stare de ebrietate în cantonamentul echipei la hotel și s-a încăierat cu cei care asigurau paza și securitatea.

ADVERTISEMENT

Aumabeyang s-a îmbrâncit cu aceștia deoarece nu a fost lăsat să intre în hotel cu mai multe femei. Jurnalistul explică că problemele medicale ale africanului sunt reale, însă nu este motivul principal din spatele excluderii de la Cupa Africii.

Pierre Aumbeyang, un jucător cu probleme și la Arsenal

Excluderea din lotul naționalei a lui Pierre-Emerick Aubameyang nu este o mare surpriză ținând cont că jucătorul a primit aceeași pedeapsă în urmă cu doar patru săptămâni la Arsenal, după ce a încălcat regulamentul de ordine interioară.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Arsenal a jucat ultimul meci oficial pe data de șase decembrie în Premier League cu Everton și a ratat primele două meciuri de la Cupa Africii: 1-0 contra celor din Insulele Comore, și 1-1 cu Ghana.

Aumbeyang are 78 de meciuri la națională și 30 de goluri, dintre care 13 la Cupa Africii, unde a marcat de șase ori. Atacantul Gabonului s-a transferat în iarna lui 2018 la Arsenal de la Borussia Dortmund pentru 63,75 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cum a motivat Federația Gabonului absența lui Aubameyang din meciul cu Ghana

Pierre-Emerick Aubameyang a fost diagnosticat cu leziuni cardiace, după ce s-a recuperat de COVID-19, în urma unei investigații a medicilor Confederației Africane de Fotbal (CAF).

Aceștia au argumentat foarte pragmatic decizia și au explicat că  „nu au vrut să-și asume niciun risc”, a informat Federația de Fotbal din Gabon.

Jucătorul a fost testat negativ și a ieșit din carantină cu două zile înainte de meciul cu Ghana, adică pe 12 ianuarie și fanii sperau să fie pe teren în partida de pe 14 ianuarie.

Singurul meci jucat de Aubameyang în șapte săptămâni a fost un meci amical cu Burkina Faso, pierdut cu 3-0. Gabon joacă în ultmul meci din grupe, marți, 18 ianuarie, împotriva reprezentativei Marocului și au nevoie de minim un egal pentru a se califica în optimi.

ADVERTISEMENT