News

Audi de 750 de mii de lei, furat din Germania, găsit în Constanța. Cu cât urma să fie vândut

Un automobil de lux marca Audi, fabricat în anul 2022, furat din Germania a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din Constanța
30.12.2022 | 11:13
Audi de 750 de mii de lei furat din Germania gasit in Constanta Cu cat urma sa fie vandut
Bolidul de lux este estimat la un preț de 750.000 de lei. Sursa foto: Garda de Coastă Constanța
ADVERTISEMENT

Garda de Coastă Constanța a transmis vineri că în seara zilei de joi polițiștii de frontieră au descoperit automobilul evaluat la 750.000 de lei în posesia unui cetățean român.

Audi de 750 de mii de lei, furat din Germania, găsit în Constanța

Autoritățile au precizat că în acest caz continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de furt, autoturismul evaluat la 750.000 de lei fiind descoperit în posesia unui român în vârstă de 39 de ani. Polițiștii de frontieră au precizat și că autoturismul fusese furat doar cu o zi înainte.

ADVERTISEMENT

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit un autoturism de lux, marca AUDI A8, fabricație 2022, căutat de autoritățile din Germania, aflat în posesia unui cetăţean român.

În seara zilei de 29.12.2022 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii traficului internațional cu autoturisme furate, ocazie cu care a fost descoperit un autoturism marca AUDI A8, în posesia unui cetăţean român, identificat pe raza localității Constanța.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor specifice și a cooperării operative cu autoritățile europene, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează fiind semnalat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din Germania cu o zi înainte”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Cu cât urma să fie vândut

Potrivit Gărzii de Coastă Constanța, românul urma să vândă bolidul de lux pentru suma de 120.000 de euro, adică puțin sub prețul estimat de autoritățile române.

ADVERTISEMENT

„Cetățeanul român, în vârstă de 39 de ani, intenționa să vândă autoturismul oricărei persoane de bună credință contra sumei de 120.000 euro”, se mai arată în comunicatul de presă al Gărzii de Coastă.

Autoritățile române au precizat că automobilul a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră și că în acest caz continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

ADVERTISEMENT

„Autoturismul, evaluat la aproximativ 750.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicatul autorităților române.

ADVERTISEMENT