Fotbal intern

Audiență excelentă pentru ultimul meci al naționalei. Câți oameni s-au uitat la România – Irlanda de Nord 1-1

07.09.2020 | 11:55
Audienta excelenta pentru ultimul meci al nationalei Cati oameni sau uitat la Romania  Irlanda de Nord 11
ADVERTISEMENT

Meciul România – Irlanda de Nord 1-1, disputat în cadrul Ligii Națiunilor, a generat o audiență excelentă pentru postul de televiziune care a difuzat partida. Evenimentul a ajutat postul Pro TV să fie pe primul loc în topul audiențelor, la mare distanță de următoarele canale TV din clasament.

Chiar dacă suporterii naționalei antrenate de Mirel Rădoi nu au putut fi prezenți în tribunele Arenei Naționale pentru a-i încuraja pe tricolori, românii au urmărit partida într-un număr foarte mare din fața televizoarelor. De altfel, majoritatea celor care s-au uitat la TV în seara de 4 septembrie au ales să vizioneze meciul României.

ADVERTISEMENT

Partida a concurat cu filmele de animație “Pinocchio” și “Prințesa îndărătnică”, transmise de Antena 1, dar și cu serialul turcesc “Prețul Fericirii” și emisiunea “Bravo, ai stil! Celebrities”, difuzate de Kanal D, însă aceste producții nu au avut nicio șansă în fața meciului de fotbal.

Câți oameni s-au uitat la România – Irlanda de Nord 1-1

La nivel național, meciul dintre tricolori și echipa irlandeză a adunat în fața televizoarelor nu mai puțin de 1.903.000 de oameni care au urmărit partida pe Pro TV. Prin comparație, Antena 1 și Kanal D a atras doar 627.000, respectiv 475.000 de telespectatori pe parcursul aceluiași interval orar, conform Paginademedia.ro.

ADVERTISEMENT

La nivelul publicului comercial, meciul din Liga Națiunilor a atras 409.000 de privitori, în vreme ce filmele difuzate pe Antena 1 au fost urmărite de doar 207.000 de tineri, iar pe locul 3 s-a situat Național TV care a atras 55.000 de urmăritori grație filmelor “Supraviețuirea” și “Sanctuarul”.

La nivel urban, competiția dintre canalele TV a fost dominată categoric tot de Pro TV, care a reușit să atragă 1.021.000 de telespectatori mulțumită meciului României. Pe locul doi a fost tot Antena 1, post urmărit în intervalul orar 21:45 – 23:35 de 331.000 de oameni, în medie. Locul 3 le-a revenit celor de la Kanal D, cu 226.000 de telespectatori.

ADVERTISEMENT

Dă Pro TV lovitura și cu meciul din Austria?

După succesul de care s-a bucurat partida din prima rundă a Ligii Națiunilor, disputată de România contra Irlandei de Nord, pentru Pro TV poate urma o nouă seară excelentă grație meciului pe care tricolorii îl au de jucat în Austria. Meciul contra trupei antrenate de Franco Foda se va disputa astăzi, tot de la 21:45, și va fi transmis de același post de televiziune.

Meciul României va avea de înfruntat emisiunea “Chefi la Cuțite”, difuzată de Antena 1 pe parcursul intervalului orar 20:30 – 23:30, dar și serialele turcești “Prețul fericirii” și “Patria mea ești tu”, care vor fi la Kanal D între 20:00 și 23:30.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Ciprian Tătărușanu i-a supărat pe suporterii naționalei prin declarațiile oferite înaintea partidei din Austria, meciul tricolorilor are toate șansele să fie din nou în topul preferințelor telespectatorilor români și să aducă noi cifre excelente pentru Pro TV.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,91 este cota pentru ”gol marcat în intervalul minutelor 1-27” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT
Tags: