Alegeri 2024

AUR a semnat că sprijină Kievul pentru ca europarlamentarii să fie primiți în Grupul Conservatorilor. George Simion critică sprijinul pentru Ucraina

Concesia făcută de AUR pentru accesul europarlamentarilor în Grupul Conservatorilor. Partidul a semnat o declarație pentru sprijinul Ucrainei
21.06.2024 | 09:39
AUR a semnat ca sprijina Kievul pentru ca europarlamentarii sa fie primiti in Grupul Conservatorilor George Simion critica sprijinul pentru Ucraina
George Simion s-a declarat de multe ori împotriva sprijinului pentru Ucraina Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Copreședintele Grupului Conservatorilor din Parlamentul European (CRE) a declarat că, pentru ca europarlamentarii AUR să fie primiți în acest grup, partidul a semnat o declarație prin care susțin că sprijină cauza ucraineană.

AUR a semnat că sprijină Kievul pentru ca europarlamentarii să fie primiți în Grupul Conservatorilor

Nicola Procaccini, copreședintele grupului CRE, europarlamentar din partea partidului Frații Italiei (FdI), a făcut această declarație, răspunzând la întrebarea dacă știe că George Simion este persona non grata în Ucraina pentru poziția sa politică.

ADVERTISEMENT

„Am cerut AUR o declarație oficială scrisă privind sprijinul lor unilateral pentru cauza ucraineană, fără de care intrarea în grupul CRE nu ar fi fost posibilă, deoarece am fost întotdeauna alături de Kiev.

I-am rugat pe românii de la AUR să o facă și au fost de acord. (…) Dacă și Orban ar vrea să se alăture mâine conservatorilor, ar trebui să facă același lucru”, a declarat Nicola Procaccini citat de ANSA.

ADVERTISEMENT

FIDESZ, partidul premierului ungar Viktor Orban, a anunțat că din cauza intrării AUR în CRE europarlamentarii săi nu vor continua în acest grup din Parlamentul European.

George Simion critică sprijinul pentru Ucraina

Știrea că AUR a semnat un document prin care își declară susținerea fără echivoc pentru cauza ucreaineană vine după ce joi George Simion a anunțat că se opune deciziei CSAT de a trimite Ucrainei un sistem Patriot și că acest sistem de apărare trebuie să rămână în România.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a cerut ca această decizie să fie luată după alegerea noului președinte al României în septembrie.

„Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi (joi n.r.) a președintelui Klaus Iohannis și a CSAT, de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ca președinte al României nu voi implica țara noastră și nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războiaele altora, România trebuie să investească în propriile capacități de apărare.

De aceea, vă anunț oficial, pentru că sunt candidatul cu șanse mari de a intra în turul doi de alegeri și pentru că sunt singurul candidat cu șanse care exprimă o altă opinie: sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război.

Suntem în plină campanie prezidențială. Alegerile vor avea loc pe 15 septembrie. Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului președinte al României”, a scris George Simion pe Facebook.

Liderul AUR a avut mai multe luări de poziție împotriva sprijinului acordat de România Ucrainei după invadarea acesteia de Rusia. George Simion a susținut că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiați sau că transferăm Ucrainei combustibil fără a primi nimic la schimb.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis...
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo până în 4 august
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu...
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu ce argumente
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!