News

AUR anunță un nou protest, în Piața Universității. „Veniți la București, să terminăm cu sistemul”

Alianța pentru Unirea Românilor anunță un nou protest, în Piața Universității. Sunt chemați românii din toată țara, pentru a da jos sistemul.
23.09.2021 | 19:40
AUR anunta un nou protest in Piata Universitatii Veniti la Bucuresti sa terminam cu sistemul
ADVERTISEMENT

Demonstrația este anunțată cu surle și trâmbițe pe Facebook. Reprezentanții formațiunii politice nu au fixat un subiect pentru proteste.

George Simion a transmis că toți oamenii care sunt nemulțumiți, indiferent de motiv, sunt așteptați la manifestație. Acesta ar fi planificată pentru 2 octombrie.

ADVERTISEMENT

AUR anunță un nou protest, în Piața Universității. „Veniți la București, să terminăm cu sistemul”

Liderii AUR au anunțat că vor să iasă în stradă încă de la începutul săptămânii, imediat după greva din Parlament. Ulterior, la îndemnul susținătorilor formațiunii, a fost creat un eveniment pe pagina de socializare, iar manifestația a fost anunțată oficial.

„Noi venim din Parlament, unde am început greva și mergem până la capăt cu acțiunile de protest. Nu mai este timp de stat, nu mai este timp de așteptat, tolerat și de înghițit mizeriile pe care ni le servesc alții. E momentul să venim cu toții la București, e momentul să fim mulți, foarte mulți,” a spus George Simion, într-un live pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Protestul AUR nu are o temă specifică, ci se axează pe toate nemulțumirile pe care oamenii le-ar putea avea: „Un mesaj pentru toți românii care s-au săturat de restricții, s-au săturat de facturile de la gaze, de la curent, de la energie: haideți să ne unim!”

„Toți românii trebuie să iasă în stradă pe 2 octombrie: părinții care nu sunt mulțumiți de ce li se întâmplă copiilor, studenții care nu sunt primiți în cămine, cei care au primit facturi de două sau trei ori mai mari, românii care nu au unde să-și vândă marfa sau cei care sunt dați afară de la locul de muncă pentru că nu s-au vaccinat, toți cei care s-au săturat de Florin Cîțu și de acest Guvern de incompetenți, ieșiți în stradă cu toții (…)Veniți la București, să terminăm cu sistemul”, a mai îndemnat liderul AUR.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe paginile de Facebook ale formațiunii politice și ale liderilor acesteia, a apărut și link-ul către un eveniment creat de susținătorii AUR. Aceștia își anunță prezența la protest și adaugă pe lista nemulțumirilor și restricțiile anti-covid-19.

Protest AUR
Protestul organizat de AUR
Sursa foto: Facebook

Cel care l-a anunțat a fost chiar George Simion. Politicianul a distribuit o postare cu titulul „25 de copii nu au voie într-o sală dar 5000 de membri de partid au voie! Vii la Universitate pe 2 octombrie?,” iar la comentariile acesteia a distribuit și evenimentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Protestul AUR este ilegal

Până la această oră, deși a trecut puțin timp de când a fost anunțat oficial protestul, aproximativ 500 de oameni și-au anunțat prezența. Alți peste 500 s-au arătat interesați de eveniment.

Miercuri, Capitala a intrat în scenariul roșu. Potrivit măsurilor anunțate de autorități pentru localitățile cu o rată de infectare de peste 3 la mie, la mitinguri și proteste pot participa cel mult 100 de persoane, care trebuie să respecte mai multe reguli.

„Se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri: purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții; dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația; menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil; dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației; aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, se arată în hotărârile adoptate de autorități.

În plus, amintim că rata de incidență în București s-a triplat de la începutul lunii, în trei săptămâni. În prezent, Bucureștiul se apropie de 4 la mie, având o încidență de 3,65. Până la data de 2 octombrie, este foarte posibil ca rata de infectare să se apropie de 6 la mie.

ADVERTISEMENT