News

AUR, în plină precampanie pentru alegerile prezidențiale din 2024. Simion: ”Eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul”

 AUR se pregătește pentru candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. George Simion crede că formațiunea pe care o reprezintă are șanse de câștig în această cursă.
25.01.2022 | 07:38
AUR in plina precampanie pentru alegerile prezidentiale din 2024 Simion Eu cred ca avem o sansa buna de a castiga fotoliul
Ce nume din partea AUR ar putea candida la alegerile prezidentiale din 2024. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion, co-președintele AUR, a admis, luni seară, că formațiunea sa politică este în plină precampanie pentru viitoarele alegeri prezidențiale, din 2024. George Simion a negat, însă, că el ar putea să se implice în această cursă.

Liderul AUR este convins că partidul lui are toate șansele să intre în turul doi, iar candidatul să obțină fotoliul de la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Cine ar putea candida din partea AUR la președinția României

George Simion a precizat că nu s-a stabilit, momentan, un candidat, dar este văzut potrivit pentru o astfel de funcție cel numit recent președinte de onoare al AUR, Călin Georgescu. Totodată, George Simion a spus că și Ioan Aurel Pop ar fi o persoană potrivită pentru candidatura la prezidențiale.

”Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil.

ADVERTISEMENT

Eu am mai spus în spațiul public de nenumărate ori: ne-am bucura în identificarea candidatului comun pe care trebuie să-l aibă forțele patriotice să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei, Ioan Aurel Pop.

Dar, mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice”, a declarat George Simion la Antena 3.

ADVERTISEMENT

De ce refuză George Simion să candideze la președinția României

George Simion a explicat și motivul care-l determină să nu intre în cursa pentru prezidențiale. Din punctul său de vedere, sunt ”oameni mult mai capabili” care să facă acest pas. El, în schimb, are de gând să se pregătească pentru ale funcții.

”Nu! Eu am 35 de ani, am tot timpul înainte. Cred că sunt oameni mult mai capabili – eu trebuie să mă pregătesc pentru viitor, pentru viitoarele funcții. Nu țintesc pentru mine să ocup anumite scaune.

ADVERTISEMENT

Sunt oameni cu experiență în viață care au ocupat funcții înalte a instituții internaționale, care pot să reprezinte AUR și să ducă partidul ca primă forță politică și să câștige pentru noi alegerile prezidențiale Ce va fi vom vedea”, a mai spus liderul AUR.

Ce spune George Simion despre persoana care i-a aruncat cu cerneală în față

Co-președintele AUR neagă că a înscenat episodul în care un bărbat i-a aruncat cu cerneală pe față, la Iași, după ce în spațiul public au fost voci care au făcut o astfel de acuzație.

”E suficient să se uite la cine e acel domn și cu soția lui. Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România”, a mai precizat George Simion.

ADVERTISEMENT
Roberto Baggio, bătut de hoți de față cu familia sa și sechestrat în...
Roberto Baggio, bătut de hoți de față cu familia sa și sechestrat în propria casă. A ajuns la spital
Kyle Walker, susținut la Euro 2024 și de soție, și de amantă. Oamenii...
Kyle Walker, susținut la Euro 2024 și de soție, și de amantă. Oamenii de ordine nu le lasă să se apropie una de alta
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
"Am rămas fără 2.500 de lei". Un tânăr povesteşte cum i-au fost furaţi banii din cont în timp ce îşi rezerva vacanţa
Ce a putut dezvălui cea mai cunoscută amantă din România despre milionarul român...
Ce a putut dezvălui cea mai cunoscută amantă din România despre milionarul român care şi-a înşelat soţia cu ea timp de 16 ani!
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
700 de lei ÎN PLUS pe lângă pensie. Un nou ajutor financiar pentru...
700 de lei ÎN PLUS pe lângă pensie. Un nou ajutor financiar pentru anumiți pensionari
Fotbalist susținut în tribună de SOȚIE și de AMANTĂ la EURO 2024! FOTO
Fotbalist susținut în tribună de SOȚIE și de AMANTĂ la EURO 2024! FOTO
Marian Drăgulescu revine pe micile ecrane: „În mine se dă o adevărată luptă”
Marian Drăgulescu revine pe micile ecrane: „În mine se dă o adevărată luptă”
Alexandru Ciucu și Alina Sorescu, din nou împreună. Designerul a confirmat totul: „O...
Alexandru Ciucu și Alina Sorescu, din nou împreună. Designerul a confirmat totul: „O să mergem în Italia”
Ce scrie un ziar german despre Iohannis: „E îndoielnic că ar face față...
Ce scrie un ziar german despre Iohannis: „E îndoielnic că ar face față cerințelor unei funcții europene de top”
Ceaușescu a plătit 60 de tone de aur pur pentru o colosală construcție...
Ceaușescu a plătit 60 de tone de aur pur pentru o colosală construcție din beton și fier. Aceasta funcționează impecabil și astăzi