News

AUR, în plină precampanie pentru alegerile prezidențiale din 2024. Simion: ”Eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul”

 AUR se pregătește pentru candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. George Simion crede că formațiunea pe care o reprezintă are șanse de câștig în această cursă.
25.01.2022 | 07:38
AUR in plina precampanie pentru alegerile prezidentiale din 2024 Simion Eu cred ca avem o sansa buna de a castiga fotoliul
Ce nume din partea AUR ar putea candida la alegerile prezidentiale din 2024. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion, co-președintele AUR, a admis, luni seară, că formațiunea sa politică este în plină precampanie pentru viitoarele alegeri prezidențiale, din 2024. George Simion a negat, însă, că el ar putea să se implice în această cursă.

Liderul AUR este convins că partidul lui are toate șansele să intre în turul doi, iar candidatul să obțină fotoliul de la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Cine ar putea candida din partea AUR la președinția României

George Simion a precizat că nu s-a stabilit, momentan, un candidat, dar este văzut potrivit pentru o astfel de funcție cel numit recent președinte de onoare al AUR, Călin Georgescu. Totodată, George Simion a spus că și Ioan Aurel Pop ar fi o persoană potrivită pentru candidatura la prezidențiale.

”Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil.

ADVERTISEMENT

Eu am mai spus în spațiul public de nenumărate ori: ne-am bucura în identificarea candidatului comun pe care trebuie să-l aibă forțele patriotice să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei, Ioan Aurel Pop.

Dar, mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice”, a declarat George Simion la Antena 3.

ADVERTISEMENT

De ce refuză George Simion să candideze la președinția României

George Simion a explicat și motivul care-l determină să nu intre în cursa pentru prezidențiale. Din punctul său de vedere, sunt ”oameni mult mai capabili” care să facă acest pas. El, în schimb, are de gând să se pregătească pentru ale funcții.

”Nu! Eu am 35 de ani, am tot timpul înainte. Cred că sunt oameni mult mai capabili – eu trebuie să mă pregătesc pentru viitor, pentru viitoarele funcții. Nu țintesc pentru mine să ocup anumite scaune.

ADVERTISEMENT

Sunt oameni cu experiență în viață care au ocupat funcții înalte a instituții internaționale, care pot să reprezinte AUR și să ducă partidul ca primă forță politică și să câștige pentru noi alegerile prezidențiale Ce va fi vom vedea”, a mai spus liderul AUR.

Ce spune George Simion despre persoana care i-a aruncat cu cerneală în față

Co-președintele AUR neagă că a înscenat episodul în care un bărbat i-a aruncat cu cerneală pe față, la Iași, după ce în spațiul public au fost voci care au făcut o astfel de acuzație.

”E suficient să se uite la cine e acel domn și cu soția lui. Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România”, a mai precizat George Simion.

ADVERTISEMENT