ADVERTISEMENT
News

AUR cere ca examenele naţionale să fie amânate. Când ar vrea Alianţa ca elevii să susţină testările

Autor: Bogdan Solomon | 06.01.2021 | 16:35
AUR cere ca examenele naţionale să fie amânate. Când ar vrea Alianţa ca elevii să susţină testările
George Simion solicită Ministerului Educației să redeschidă școlile și să programeze examenele naționale în toamnă. Sursa foto: Colaj Fanatik

Prin vocea liderului său, George Simion, Alianța pentru Unirea Românilor solicită Ministerului Educației redeschiderea de urgență a școlilor și programarea examenelor naționale în toamnă, pentru ca elevii să poată recupera pe timpul verii materia pierdută în lunile în care cursurile s-au desfășurat online.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă s-ar lua în calcul acest scenariu, nimeni nu poate spune cu exactitate când ar putea să aibă loc testările, având în vedere că noul an școlar ia startul în septembrie. De altfel, ministrul Sorin Cîmpeanu atrage atenția că schimbările bruște nu ar face altceva decât să destabilizeze sistemul într-o perioadă care este oricum extrem de dificilă.

Pe de altă parte, dacă în a doua jumătate a lunii ianuarie vor rezulta, în urma consultării cu experții Ministerului Sănătăţii și cu coordonatorii campaniei de vaccinare, scenarii care să impună anumite măsuri, ele vor fi luate cu siguranță, „exclusiv în sensul flexibilizării în interesul elevilor”.

George Simion vrea ca examenele naționale să aibă loc în toamnă

După părerea noastră, pentru a nu suferi şocuri şi pentru a se desfăşura totul cum trebuie ca aceste examene să fie susţinute la toamnă. Grădiniţele mai ales trebuie deschise, pentru că ştim cu toţii realitatea, în ciuda a ceea ce ni se prezintă.

ADVERTISEMENT

Transmit domnului Arafat să deschidă şcolile. Nu este normal să fie deschise în acest moment, ianuarie 2021, cazinourile şi şcolile să fie închise.

Am găsit în cei de la Ministerul Educaţiei un partener de dialog şi le-am cerut să susţină cu toată tăria deschiderea urgentă a şcolilor pentru profesori, pentru părinţi, dar mai ales pentru viitorul generaţiilor de după noi”, a declarat liderul AUR, George Simion, la finalul întâlnirii cu ministrul Educației.

În replică, Sorin Cîmpeanu a subliniat că nu este adeptul schimbărilor bruște care pot destabiliza sistemul și a dat asigurări că va face toate eforturile pentru ca examenele naționale să se desfășoare conform calendarului publicat de Minister la începutul acestui an școlar.

ADVERTISEMENT

Predictibilitate cu privire la forma de organizare, cu privire la conţinut, cu privire la dată. Nu sunt adeptul schimbărilor bruşte în sistem. Aceste schimbări dezechilibrează sistemul.

Ne dorim predictibilitate, ne dorim organizare în forma pe care toţi elevii din România, fie că vorbim de elevii de clasa a VIII-a pentru examenul de capacitate, fie că vorbim de elevii de clasa a XII-a pentru examenul de bacalaureat, o cunosc în acest moment”, a explicat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!