News

AUR desființează legile educației și cere premierului Ciucă retragerea lor: ”Sistemul de învățământ va fi definitiv îngropat”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică dur legile educației și îi cere premierului Nicolae Ciucă să le retragă din procesul legislativ.
31.08.2022 | 15:28
AUR desfiinteaza legile educatiei si cere premierului Ciuca retragerea lor Sistemul de invatamant va fi definitiv ingropat
George Simion critică legile educației. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai mult, AUR cere ca numele autorilor acestor legi să fie făcute publice pentru a cunoaște cine sunt cei care ”au elaborat niște proiecte atât de contestate”.

AUR cere retragerea legilor educației

”Este dreptul întregii societăţi româneşti să îi cunoască pe cei care, din interes sau din incompetenţă, au elaborat nişte proiecte atât de contestate”, a transmis AUR.

ADVERTISEMENT

”Aceste proiecte sunt foarte criticate de către asociaţiile de părinţi, sindicatele din învăţământ şi intelectuali de marcă din societatea românească. Ele conţin prevederi de natură să îngroape definitiv sistemul naţional de educaţie, şi aşa grav afectat de aşa-zisele reforme nesfârşite din ultimele decenii.

În plus, ele sunt promovate dintr-un interes strict politicianist care urmăreşte absolvirea de răspundere a politicienilor cu doctorate plagiate şi finalizarea într-o notă ce se doreşte a fi onorabilă a proiectului prezidenţial eşuat „România educată”, a declarat, la rândul său, George Simion, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Claudiu Târziu, unul dintre liderii AUR, a anunțat că ”educaţia naţională are nevoie de reformă, dar nu în sensul destructurării ei definitive, ci în direcţia revenirii la o educaţie solidă şi performantă, atât generală, cât şi pe specialităţi”.

Printre marile probleme identificate de AUR în cuprinsul noilor legi ale educației se numără ”orientarea către reducerea numărului de ore, scăderea standardelor de evaluare şi diluarea disciplinelor fundamentale trebuie înlocuită cu măsuri menite să crească nivelul calităţii educaţiei la toate nivelurile”.

ADVERTISEMENT

”O atenţie deosebită trebuie acordată formării continue a corpului didactic. A avea profesori bine motivaţi şi pregătiţi profesional este o condiţie indispensabilă pentru a avea o educaţie de calitate”, mai este de părere Târziu.

Totodată, AUR acuză Ministerul Educației și pe Sorin Cîmpeanu că doar a ”mimat” consultările cu profesorii, părinții și elevii.

ADVERTISEMENT

Drept sugestie pentru minister, AUR solicită constituirea unei comisii tehnice, fără apartenență politică, alcătuită din cei mai buni specialiști români din domeniul educației. Această comisie ar trebui să elaboreze un proiect de redresare a învățământului din România.

ADVERTISEMENT