Alegeri 2024

AUR, despre creșterea salariului minim pe economie. „Ciolacu şi Ciucă vor să mai obţină aproape 50 de milioane de euro lunar”

AUR, despre creșterea salariului minim la 3.700 de lei. „Obiectivul Guvernului e să aducă mai mulți bani la buget prin taxare”
27.05.2024 | 19:22
AUR despre cresterea salariului minim pe economie Ciolacu si Ciuca vor sa mai obtina aproape 50 de milioane de euro lunar
Deputatul AUR Adrian Axinia spune că Guvernul a recurs la o „măsură populistă” / Foto: Facebook, Adrian Axinia
ADVERTISEMENT

AUR a declarat, prin deputatul Adrian Axinia, că majorarea salariului minim brut la 3.700 de lei este o „tentativă de PR” a PSD și PNL, care arată „disperarea” coaliției la guvernare, și că românii vor fi cei care vor plăti în cele din urmă.

AUR:  O „tentativă de PR a PSD şi PNL”

Deputatul AUR Adrian Axinia a declarat, luni, că anunțul premierului Marcel Ciolacu privind majorarea salariului minim brut la 3.700 de lei este o „tentativă de PR a PSD şi PNL” pentru a aduna voturi și că Guvernul vrea „să mai smulgă” bani de la fiecare angajat.

ADVERTISEMENT

„Creşterea salariului minim pe economie la 3.700 de lei este o măsură prin care Guvernul PSD – PNL vrea să mai smulgă 157 de lei de la fiecare angajat român care are salariul minim. Sunt aproape 1,5 milioane de români în această situaţie. Deci, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să mai obţină aproape 50 de milioane de euro lunar. Aşa este corect de tradus această tentativă de PR a PSD şi PNL care încearcă să-i convingă pe români că nu mai pot de dragul lor”, a spus Adrian Axinia într-un comunicat.

„Asistăm la umilirea poporului român”

Axinia, care a continuat spunând că se asistă la „umilirea poporului român”, arată că această majorare reprezintă dorința premierului Ciolacu de a „mai aduna câteva voturi”, și „disperarea” liberalilor de a nu pierde bazinul electoral al micilor antreprenori.

ADVERTISEMENT

„Ciucă şi Ciolacu, alături de ministrul Austerităţii, Marcel Boloş, se ceartă pe majorarea salariului minim pe economie. Totul după ce Marcel Ciolacu, disperat fiind, a anunţat majorarea de la 1 iulie, în speranţa că va mai aduna câteva voturi. Liberalii, disperaţi şi ei să nu piardă votul micilor antreprenori, îl acuză pe premier că decizia nu a fost discutată în coaliţie”, potrivit deputatului AUR.

Adrian Axinia spune că această majorare este o măsură populistă, făcută în campania electorală, dar ea va „genera scumpirea produsului final”, astfel că românii vor plăti mai mult pentru alimente și servicii. Deputatul AUR consideră că obiectivul Guvernului Marcel Ciolacu nu este, așa cum spune, creșterea nivelului de trai al românilor și a puterii de cumpărare ci să strângă mai multe fonduri la buget prin taxe.

ADVERTISEMENT

„Românii vor plăti mai mult pentru mâncare şi servicii”

„Ce înseamnă de fapt această majorare populistă a salariului minim cu 400 de lei brut, făcută pe grabă în campanie electorală? După impozitare, românii vor primi în plus la salariu, de fapt, doar 242 de lei. Asta dacă se păstrează acea deducere de 200 de lei. Mai trebuie lămurit, însă, un lucru: majorarea din pix a factorului de producţie, respectiv preţul muncii, va genera scumpirea produsului final.

Cu alte cuvinte, românii vor plăti mai mult pentru mâncare şi servicii. De altfel, obiectivul Guvernului nu este să crească puterea de cumpărare şi veniturile românilor. Obiectivul Guvernului, implicit şi al premierului Marcel Ciolacu, e să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat prin taxare”, a spus Adrian Axinia.

ADVERTISEMENT

„De la 1 ianuarie 2025 va începe apocalipsa economică”

Deputatul AUR a mai spus că, de la începutul anului viitor, după această „majorare populistă” va urma și „decontul”, adică „apocalipsa economică”, spunând că soluția este propunerile AUR, scăderea taxării muncii și creșterea salariului minim pe economie la 5.000 de lei

„De la 1 ianuarie 2025 va începe apocalipsa economică pentru românii care muncesc. PNL şi PSD au anunţat deja noi taxe pentru români, dar şi eliminarea scutirii de taxe pentru cei 200 de lei. Cu alte cuvinte, peste 1,5 milioane de români vor avea salariile tăiate, pentru că vor trebui să plătească impozit pe întreg salariul.

Vă întrebaţi care este soluţia? Aplicarea celor două propuneri ale AUR: scăderea taxării muncii de la 45% la 25% şi creşterea salariului minim brut pe economie la 5.000 de lei. Rezultatul ar fi că salariul minim în mână ar ajunge la 3.750 de lei. Pe 9 iunie, votaţi Alianţa pentru Unirea Românilor! Haideţi să-i trimitem acasă pe aceşti trădători de la PSD şi PNL care vor să vă cumpere tot cu banii dumneavoastră!”, se mai arată în comunicatul AUR.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Cine e milionarul român îşi copleşeşte iubita mai tânără cu 24 de ani...
Cine e milionarul român îşi copleşeşte iubita mai tânără cu 24 de ani cu cadouri scumpe şi o duce numai în vacanţe de lux
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI...
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI de Pensii
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Revine „Balena Albastră”? Un nou joc al morții face victime în toată Europa
Revine „Balena Albastră”? Un nou joc al morții face victime în toată Europa
Imaginile momentului în showbiz! Ea e noua iubită a lui Gabi Bădălău. Bianca...
Imaginile momentului în showbiz! Ea e noua iubită a lui Gabi Bădălău. Bianca Drăgușanu e istorie
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”