News

AUR, în război cu Klaus Iohannis: „Dacă PSD nu inițiază suspendarea, o s-o inițiem noi”

08.12.2020 | 23:22
AUR in razboi cu Klaus Iohannis Daca PSD nu initiaza suspendarea o so initiem noi
ADVERTISEMENT

Proaspăt intrată în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)  se lansează într-o tiradă la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că și-a asumat rolul de competitor electoral, încălcând în mod flagrant atât Constituția, cât și standardele internaţionale privind delimitarea clară dintre stat și partide politice.

Invitat în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, co-președintele George Simion încurajează liderii Partidului Social Democrat să demareze procedura de suspendare a șefului statului și promite că formațiunea pe care o conduce va susține fără ezitare acest demers.

ADVERTISEMENT

Eu nu înțeleg de ce PSD nu inițiază suspendarea președintelui. Mai stau o săptămână, două, și dacă nu o inițiază, o să o inițiem noi. Românii ne-au cerut suspendarea lui”, a mai spus tânărul de 34 de ani.

AUR pune tunurile pe Klaus Iohannis după alegerile parlamentare

Liderul Aur a subliniat că nu înțelege poziția Partidului Social Democrat și precizează că poporul român a arătat clar la alegerile parlamentare că nu este de partea presedintelui Klaus Iohannis. „Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Noi nu suntem anti-europeni și nici anti-americani. Noi avem o viziune proprie, o viziune a Europei națiunilor. Am luat un scor atât de mare pentru că toate aceste partide stau drepți în fața lui Klaus Iohannis.

Ei așa cred că e un stat de drept. Poate avea dreptate Liviu Dragnea când spune că serviciile și-au trimis oameni în toate partide.

ADVERTISEMENT

Într-o săptămână vom afla. Iohannis numește, din nou, guvernul lui, după ce a pierdut alegerile, a mințit că avem vaccinul, că vin miliardele de euro? Ne-au acuzat că suntem populiști, dar Iohannis nu e populist?

Noi nu suntem PRM, nici PPDD, nici Mișcarea Legionară, ci un partid patriotic. E o plajă electorală de 30% în România care nu este acoperită. Nu suntem anti-europeni, nici anti-maghiari, pentru că avem parlamentari maghiari.

ADVERTISEMENT

Rusia este cea mai mare plagă din istorie. Noi ne luptăm cu Rusia. Corneliu Zelea Codreanu, mareșalul Ion Antonescu au fost personaje istorice, care au făcut și lucruri rele, și lucruri bune. Nu știu dacă Hitler a fost cel mai mare criminal din istorie, dar a fost un criminal, cum este și Putin, cum a fost și Stalin, cum sunt marii dictatori.

Eu nu înțeleg de ce PSD nu inițiază suspendarea președintelui. Mai stau o săptămână, două, și dacă nu o inițiază, o s-o inițiem noi. Românii ne-au cerut suspendarea lui. Nu am avut contracte cu statul. Ceea ce au găsit domnii de la servicii, după ce au săpat, este că mă duc la meciuri”, a declarat George Simion.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a...
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a dat în judecată