News

AUR, în grevă parlamentară. Membrii partidului au vrut să intre în biroul lui Orban. Update

Reprezentanții AUR au anunțat luni că vor intra în grevă parlamentară. Demersul lor este un semn de protest față de blocarea moțiunii de cenzură, care nu a fost încă dezbătută. Între timp, au organizat și un protest pe holurile Parlamentului.
20.09.2021 | 14:46
AUR in greva parlamentara Membrii partidului au vrut sa intre in biroul lui Orban Update
Protest AUR în Parlament. Sursa foto: Inquam/Octav Ganea
ADVERTISEMENT
20-09-2021
14:57

Membrii AUR au vrut să dea buzna în biroul lui Orban, după ce au intrat în grevă parlamentară

20-09-2021
14:47

Reprezentanții AUR au organizat și un protest pe holurile Palatului Parlamentului, anunțând că vor intra în grevă până ce moțiunea de cenzură împotriva lui Cîțu va fi dezbătută și votată. Au adus cu ei un banner pe care scrie “Grevă”.

De asemenea, țin în mâini coli de hârtie cu mesaje pentru votarea moţiunii de cenzură şi împotriva introducerii certificatului verde COVID. La un moment dat, au vrut să dea buzna în biroul liderului PNL, Ludovic Orban.

“Votaţi moţiunea! Ăsta este mesajul nostru şi nu ne lăsăm! Din prima zi de sesiune parlamentară am înaintat această acţiune şi mergem până la capăt cu ea”, a declarat George Simion, liderul AUR, pe holurile din Parlament.

 

Senatorul AUR Sorin Lavric este cel care a făcut anunțul grevei parlamentare. Acesta a precizat că blocarea moțiunii de cenzură este o formă de abuz, iar membrii formațiunii politice vor să atragă atenția asupra acestui aspect.

”Am anunţat acum în Biroul permanent al Senatului că Partidul AUR intră în grevă parlamentară în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură.

ADVERTISEMENT

Fireşte că protestul nostru sub forma grevei nu va avea niciun efect, ei fac ce vor, însă este singurul mod în care putem atrage atenţia asupra acestui abuz”, a precizat Lavric în Parlament.

Sorin Lavric: ”Nu vom participa la dezbateri şi nu vom vota”

Sorin Lavric a mai declarat faptul că greva parlamentară a AUR va fi una pe termen nelimitat. El a explicat și cum vor acționa membrii partidului în Parlament în urma grevei.

ADVERTISEMENT

”Senatorii AUR vor fi în plen, dar vom sta sus, la balcon. Nu vom participa la dezbateri şi nu vom vota, iar apoi, la ora 15,00, vom merge toţi la Camera Deputaţilor, unde vom protesta din nou.

Seara vom merge în Piaţa Victoriei ca să prelungim greva cu celălalt protest legat de celălalt abuz şi anume acest certificat verde, care este, de fapt, o patalama de segregare medicală a românilor. Aşadar, AUR se află în grevă pe termen nelimitat”, a mai spus Sorin Lavric.

ADVERTISEMENT

Sorin Lavric: ”Când va fi depusă moțiunea vom înceta greva”

Cel care este și secretar al Senatului a spus că AUR va înceta cu greva atunci când moțiunea de cenzură va fi depusă.

”Când va fi depusă vom înceta greva. Dar vă daţi seama că acum invocă pretextul aşteptării verdictului de la Curtea Constituţională şi nu o să se întâmple nimic până la alegerile din PNL, aşa că nu ne facem iluzii. Dar e singurul mod în care putem atrage atenţia”, a mai explicat Sorin Lavric.

ADVERTISEMENT

Demersul AUR vine în urma deciziei CCR, de săptămâna trecută, de a se pronunța asupra dezbaterii moțiunii de cenzură la trei zile după Congresul PNL, adică 28 septembrie.

Concret, CCR va trebui să ofere o decizie asupra sesizării făcute de Florin Cîțu, care a a cerut judecătorilor să constate existența unui conflict juridic între Parlament și Guvern. El spune că USR-PLUS-AUR, inițiatorii moțiunii de cenzură, nu au strâns legal semnături pentru depunerea moțiunii împotriva sa.

De altfel, până acum moțiunea de cenzură formulată împotriva premierului ar fi trebuit dezbătută în Parlament, ca mai apoi să fie supusă votului.

ADVERTISEMENT