Aur la mondialele de tineret pentru barca masculină de 4 rame

Alexandru Năstase   
în Sporturi
29/07/2018, 16:31
Aur la mondialele de tineret pentru barca masculină de 4 rame
Aur la mondialele de tineret pentru barca masculină de 4 rame. Delegația României a luat bronz și la 8+1

Aur la mondialele de tineret pentru barca masculină de 4 rame. România a reuşit să cucerească al doilea titlu mondial la competiţia din Poznan. De data aceasta a fost rândul băieţilor, după ce iniţial, fetele au terminat pe prima poziţie în finala de la patru vâsle. Mihăiță Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu și Ciprian Huc au pornit în cursă de pe culoarul 4 şi au tras tare încă de la început. Barca lor a avut mai mereu peste 20 de km pe oră şi tricolorii au dat ritmul menţinând un stroc ridicat şi sufocant pentru adversari. 

Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Noua Zeelandă n-au avut ce face şi s-au luptat pentru treapta a doua a podiumului. Abia pe final, barca românească a permis celorlalţi să se mai apropie în condiţiile în care cei patru tricolori erau deja siguri de victorie.

“Cursa a fost fantastică. Toate bărcile au fost rapide, a fost o concurență acerbă. Sunt foarte încântat că am reușit să-i întrecem pe toți”, a declarat la final Mihăiță Țigănescu.

Aur la mondialele de tineret pentru barca masculină de 4 rame

Ultima cursă de la Campionatele Mondiale de tineret a mai adus o medalie pentru delegaţia României. Astfel, barca de 8 plus 1 masculin a luat bronzul , după un final la fotografie care a dat dreptate ambarcațiunii din Marea Britanie. Întreaga cursă a fost dominată de la un capăt la altul de Statele Unite ale Americii.

2 medalii a luat delegația României în ultima zi a CM de tineret

Închide ×