News

AUR, lider autoritar în căutările românilor pe internet. Partidul lui Dragnea, marea surpriză

AUR, lider autoritar în căutările românilor pe internet în ultima perioadă, dar partidul lui Liviu Dragnea vine puternic din urmă
15.10.2021 | 11:47
AUR lider autoritar in cautarile romanilor pe internet Partidul lui Dragnea marea surpriza
AUR este mare câștigător al căutărilor pe internet. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Apărut de nicăieri în pragul alegerilor legislative de anul trecut, AUR și-a păstrat dominația în mediul online. Formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu a rămas cea mai căutată pe internet. Românii sunt curioși să afle fiecare pas pe care îl fac reprezentanții partidului.

De altfel, motorul de căutare google a înregistrat o creștere masivă pentru „AUR Parlament”, însă de același lucru s-a bucurat și „AUR președinte”. De departe însă numărul 1 în căutări a fost Sorin Lavric, semn că publicitatea negativă rămâne în cele din urmă tot publicitate.

ADVERTISEMENT

AUR, lider autoritar în căutările românilor în online

Senator AUR, acesta a șocat pe toată lumea când a precizat că romii sunt o ”plagă socială”. A fost exclus din Uniunea Scriitorilor după ce a transmis și că bărbaţii nu caută în femei deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea.

De curând, Sorin Lavric anunța că partidul din care face parte intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură. Mesajul său nu a scăpat atenției opiniei publice care a vrut să afle cât mai multe despre gestul reprezentanților AUR.

ADVERTISEMENT

Ialomița este județul de unde au venit cele mai multe căutări pentru AUR, dar la scurtă distanță se află Giurgiu și Botoșaniul.

Culmea, Teleormanul lui Liviu Dragnea este și el în topul căutărilor AUR, un clasament încheiat de Gorj, un județ în care PSD-ul făcea legea în trecut.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu PSD-ul în online

Strategia social democraților în online pare a fi asemănătoare cu cea pe care o prezintă la fiecare conferință sau declarație de presă. Fără să atace în mod direct guvernarea, reprezentanții PSD se mulțumesc în acest moment să aștepte greșelile adversarilor.

Fiecare zi în plus petrecută în opoziție înseamnă o bilă albă pentru partidul lui Marcel Ciolacu. În online, PSD-ul a înțeles lucrul acesta și a rămas pe locul 2 în căutările românilor.

ADVERTISEMENT

Interesant este că au reușit să-și adjudece căutările pe București, un bazin electoral de dreapta. Călărașiul, Brăila, Neamțul și surprinzător Harghita sunt județele în care PSD-ul a avut parte de activitate puternică pe internet.

„Lista PSD parlamentare 2020”, ”alegeri parlamentare PSD” și ”moțiune de cenzură PSD” au reprezentat grosul căutărilor pentru social democrați.

PNL, marele perdant și pe internet

Liberalii n-au ieșit deloc bine nici în confruntările din online, acolo unde au risipit bruma de încredere pe care o aveau în urmă cu doi ani de zile. Pandemia de coronavirus, dar și desele scandaluri din Parlament au făcut ca PNL-ul să piardă procente serioase.

Vrancea, Satu Mare, Suceava Alba și Tulcea sunt județele de unde au venit cele mai multe căutări legate de liberali în ultimele 30 de zile. Potrivit datelor google trends ultimele mișcări din cadrul partidului au animat situația.

Astfel, „congresul PNL” sau ”președintele PNL 2021” au fost intens dezbătute în ultima perioadă. Ambele au beneficiat de o creștere masivă.

De remarcat că există și un județ în care nu au fost înregistrate deloc căutări despre PNL. Discutăm de Covasna, un fief tradițional al UDMR-ului

USR, linie constantă

Alegerile USR/Plus au reprezentat punctul cheie în online pentru formațiunea condusă de Dacian Cioloș. Dan Barna a pierdut președinția partidului și a fost nevoit să se mulțumească doar cu a doua poziție.

Dacă până la alegerile europarlamentare din 2019, USR/Plus avea o strategie puternică în online, acum situația s-a mai temperat. Desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier a animat căutările, însă nu suficient pentru a amenința vreo clipă supremația AUR.

Alianța pentru Patrie, surpriza ultimelor zile

Partidul lui Liviu Dragnea, Alianța pentru Patrie a crescut și el serios în ultima perioadă. Beneficiind de o puternică reclamă în mediul online, dar și de ieșiri dese ale reprezentanților la televiziuni, APP a reușit să adune câteva județe importante.

Astfel, Argeș, Arad, Prahova sau Bihor au înregistrat cele mai multe căutări pentru o formațiune care se laudă pe site-ul oficial cu accesări de pe tot globul.

Israel, Turcia, Italia, Spania, Norvegia sau Franța sunt doar câteva țări de unde oamenii au căutat informații despre planurile politice ale fostului lider PSD.

ADVERTISEMENT