News

Este AUR sub influenţa rușilor? George Simion, reacţie neaşteptată despre Vladimir Putin!

08.12.2020 | 18:33
Este AUR sub influenta rusilor George Simion reactie neasteptata despre Vladimir Putin
George Simion a vorbit despre Vladimir Putin. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion a vorbit despre  relația pe care AUR o are cu Rusia și cu Vladimir Putin, dar și cu Uniunea Europeană. De asemenea, Simion a vorbit despre religie și mișcarea legionară.

George Simion a negat că partidul său ar fi de extremă-dreapta și s-a dezis de orice formă de antisemitism, xenofobie sau violență. Din contră, liderul AUR a vrut să arate o latură progresistă a partidului său conservator.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Simion a negat asocierea cu Rusia, considerând că Vladimir Putin e un „asasin” și Rusia e cel mai mare dușman al României din „ultimii 200 de ani”.

George Simion îl consideră „asasin” pe Vladimir Putin

Cu toate că jumătate dintre cei înscriși în AUR ar fi acuzați că au legături cu Rusia și cu publicația Sputnik, Simion a negat cu vehemență aceste informații.

ADVERTISEMENT

„Rusia e cel mai mare pericol pentru România, cel mai mare pericol din ultimii 200 de ani. Putin e un asasin”, a explicat Simion în cadrul interviului acordat Hot News.

Pe lângă faptul că ar fi pro ruși, cei de la AUR au mai fost acuzați că sunt legionari, dar și că ar avea puternice porniri anti maghiare. Simion a încercat să răspundă și acestor acuze. „Ați tras concluzia că suntem neo-legionari? Eu nu sunt de acord cu opiniile conspiraționiste. Atâta timp cât Kelemen Hunor spune că AUR n-ar trebui să existe în Parlament, așa aș putea spune și eu că UDMR ar trebui să nu existe în Parlament. Formațiunile etnice mai repede creează probleme și tensiuni etnice”, a completat Simion.

ADVERTISEMENT

Simion a găsit o soluție pentru ca românii să nu se mai certe cu maghiarii pe motive politice:  „Hai să avem toți etnici maghiari și romi pe liste, părea că se gândește numai uniform”.

George Simion îl critică dur pe Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de criticile lui Simion, pentru modul în care a făcut campanie electorală în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Nu am văzut din partea lui Iohannis un minim respect față de Constituție, atunci când a devenit actor politic. Să ne lămurim dacă e actor politic, să-l lăsăm să fie membru de partid. Să fie asumat, să nu ne mai ascundem după tufiș, să ieșim din dulap cu ce avem”, a explicat Simion.

Mai mult, Simion crede că Poliția ar trebui reformată pe model american, unde nu există mai Jandarmerie: „Eu nu cred că Jandarmii ar trebui să bată pe cineva, pe nimeni. Nu cred că Jandarmeria, Poliția Locală și Poliția ar trebui să fie institutții diferite. Ar trebui să avem o singură Poliție”.

În încheiere, Simion a lăsat să se înțeleagă că partidul său acceptă fără probleme musulmani sau atei, deși este cunoscut drept un partid ultra creștin:

„Trebuie să limităm numărul de mandate pentru primari la două. În niciun caz nu suntem antisemit. Nu avem nicio problemă, avem membri atei sau musulmani. Nu poate fi pus semnul egal între homosexualitate și pedofilie sau zoofilie”.

ADVERTISEMENT