News
notix pixel id

Membrii AUR care au năvălit în primăria Timișoara, sancționați de jandarmerie. 12 amenzi pentru nepurtarea măștii și tulburarea ordinii publice

Jandarmeria Timiș a aplicat 12 amenzi grupului de membri și simpatizanți AUR care au intrat cu forța în Primăria Timișoara și au scandat împotriva primarului Dominic Fritz.
15.01.2022 | 16:45
Membrii AUR care au năvălit în primăria Timișoara, sancționați de jandarmerie.  12 amenzi pentru nepurtarea măștii și tulburarea ordinii publice
Copreședintele AUR George Simion s-a aflat în fruntea grupului care a intrat în primăria Timișoara/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Grupul de membri și simpatizanți AUR, condus chiar de către copreședintele partidului George Simion, care a intrat în primăria din Timișoara a primit 12 amenzi din partea Inspectoratului de Jandarmi ai Județului Timiș, informează News.ro.

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a anunțat că sancțiunile au fost aplicate după ce jandarmii au vizionat imaginile de la incidentul care a avut loc vineri.

Pe lângă sancțiunile contravenționale, poliția a deschis și un dosar penal pentru violarea sediului profesional.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul Jandarmeriei Timiş a aplicat primele amenzi în urma scandalului de ieri. În urma vizionării filmărilor şi fotografiilor operative cu ocazia pătrunderii în sediul Primăriei Municipiului Timişoara a membrilor AUR, au fost constatate şi aplicate 12 sancţiuni contravenţionale astfel:

– 8 sancţiuni în baza Legii 55/2020 în valoare de 4.500 lei, pentru intrarea într-un spaţiu închis fără purtarea măştii de protecţie

ADVERTISEMENT

– 4 sancţiuni în baza Legii 61/91 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în valoare de 2.000 lei”, a precizat subprefectul de Timiș, care a precizat că printre cei amendați este și George Simion.

Primarul Dominic Fritz a reclamat pasivitatea jandarmeriei și poliției locale

Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai AUR, în frunte cu George Simion, au pătruns în sediul primăriei orașului scandând lozinci precum ”Ieşi afară, javră ordinară”, ”Herr Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta” sau ”Ruşine, ruşine să vă fie”.

ADVERTISEMENT

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a acuzat într-o postare pe Facebook că în grupul respectiv s-au aflat și membri din Noua Dreaptă.

Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituţie şi printre timişorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria şi Poliţia Locală au asistat impotente la acest act violent”, a afirmat Dominic Fritz.

ADVERTISEMENT

Primarul Timișoarei este de părere că „asaltul bandelor lui George Simion asupra instituţiilor democratice ale statului, prin tupeu şi intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare şi ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen”.

În replică, George Simion a susținut că nu s-au produs violențe și a respins orice legătură cu Noua Dreaptă.

ADVERTISEMENT

De abia la etajul 1 a venit un om care nu s-a recomandat şi aflăm din postarea domnului Fritz că ar fi managerul oraşului, şi am cerut ceea ce voiam de la început, o audienţă pentru Ioan Bânciu, a cărei soţie a fost ucisă de dictatura lui Ceauşescu, care de o lună şi jumătate nu este primit în audienţă, nici de primari sau de un viceprimar”, a spus liderul AUR.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri