ADVERTISEMENT
News

AUR, primul partid care renunță la subvenția de la buget. Anunț oficial

Autor: Alexandru Năstase | 12.01.2021 | 12:34
AUR, primul partid care renunță la subvenția de la buget. Anunț oficial
Liderul Aliantei pentru Unirea Romanilor, George Simion a făcut un nou anunț. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

AUR a devenit primul partid care a anunțat că renunță la subvenția de la buget pentru intrarea în Parlament. Alianţa pentru Unirea Românilor a făcut deja totul oficial.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, formațiunea a anunțat şi că va iniţia o lege „prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”.

„În plină pandemie, statul român alocă 4 milioane de euro ca subvenţie partidelor politice – şi asta, doar pentru luna ianuarie.

AUR, primul partid care renunță la subvenția de la buget pentru intrarea în Parlament

La nivelul intregului an, aproape 50 de milioane de euro vor intra din bugetul statului în buzunarele partidelor politice.

ADVERTISEMENT

Noi, Alianţa pentru Unirea Românilor, suntem sigurii care nu vor lua aceşti bani pentru partid. În plus, în perioada imediat următoare, vom iniţia o lege prin care să fie oprit acest jaf din banii publici” , se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Alianţei pentru Unirea Românilor.

Vă reamintim că AEP a transmis la începutul acestei săptămâni că a virat în conturile a şapte partide o sumă totală de 19.843.634,81 lei.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), partid nou intrat în Parlament, a primit a patra cea mai mare subvenţie, după Partidul Social Democrat (PSD) şi Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Uniunea Salvaţi România (USR).

ADVERTISEMENT

Potrivit AEP, au fost viraţi:

1.Partidul Social Democrat (PSD) – 7.640.197,89;
2.Partidul Naţional Liberal (PNL) – 6.476.964,07;
3.Uniunea Salvaţi România (USR) – 2.056.942,91;
4.Alianţa pentru Unirea Românilor – 1.546.315,98;
5.Partidul Mişcarea Populară (PMP) – 399.741,5;
6.Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) – 1.434.651,36;
7.Partidul PRO România – 288.821,1.

De remarcat că Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că 24 de partide au depus cereri pentru rambursarea cheltuielilor făcute la alegerile parlamentare

ADVERTISEMENT

AEP a informat că în data de 6 ianuarie 2021 s-a împlinit termenul-limită de depunere, de către competitorii electorali care au obţinut minimum 3%, din voturile valabil exprimate la nivel naţional, pentru fiecare dintre cele două Camere ale Parlamentului, respectiv care au obţinut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivelul circumscripţiei electorale în care au candidat, a cererilor de rambursare a cheltuielilor electorale efectuate cu ocazia alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT