News

AUR, propunere controversată în Parlament: limitarea stării de alertă la 90 de zile. “Măsurile nu sunt justificate”

07.04.2021 | 14:17
AUR, propunere controversată în Parlament: limitarea stării de alertă la 90 de zile.
George Simion anunță un proiect de lege pentru limitarea stării de alertă la 90 de zile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat, prin vocea liderului său, George Simion, că va depune în cursul zilei de miercuri, 7 aprilie, un proiect legislativ ce prevede limitarea la 90 de zile a perioadei în care starea de alertă poate fi prelungită de Parlament.

Inițiat de Lilian Scripnic, acesta va fi semnat de peste 20 de senatori și deputați ai controversatei formațiuni politice. „După cum s-a văzut în ultima săptămână, AUR este singura opoziţie la aceste măsuri de restricţie care nu au nicio justificare”, susține Simion.

ADVERTISEMENT

Instituită pentru prima dată pe 15 mai 2020, starea de alertă a fost prelungită până în prezent. De asemenea, vor continua acțiunile în instanță prin care AUR încearcă să declare nule hotărârile adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pe motiv că „împiedică arbitrar activitatea economică” și „fac discriminare între agenții economici”.

AUR, proiect de lege pentru limitarea stării de alertă la 90 de zile

Vom face un an de zile de când se tot prelungeşte starea de alertă şi Parlamentul nu este întrebat. Tocmai de aceea, depunem astăzi acest proiect de lege, pentru ca starea de alertă la 90 de zile să fie votată în Parlament, astfel încât să nu poată fi prelungită.

ADVERTISEMENT

Astăzi strângem semnăturile, am cerut sprijin şi de la ceilalţi parlamentari, ne-am dus către cei de la PSD, dar nu au vrut să semneze. După cum s-a văzut în ultima săptămână, AUR este singura opoziţie la aceste măsuri de restricţie care nu au nicio justificare.

Toată lumea în spaţiul public sesizează că măsurile nu sunt justificate, că nu au o fundamentare, că nu sunt susţinute de specialişti, dar nimeni până acum nu îndrăznea, cel puţin la nivelul Parlamentului, să conteste aceste măsuri.

Nu e nicio problemă, le vom contesta noi. Deputatul AUR de Galaţi Lilian Scripnic a iniţiat o lege pentru a nu mai permite Guvernului să prelungească starea de alertă sine die”, a declarat George Simion.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a remarcat în ultima perioadă drept un aprig contestatar al măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Ba chiar a fost amendat, alături de fosta colegă de partid, senatoarea Diana Șoșoacă, pentru participarea la organizarea unor proteste cu peste 100 de persoane, cât prevede legea în momentul de față.

De altfel, acțiunile în instanță prin care se urmărește ca hotărârile adoptate de CNSU să fie declarate nule își vor urma, la rândul lor, cursul firesc. „Am depus încă de săptămâna trecută, așa cum promisesem, acțiuni pentru a declara nule aceste ordine venite de la CNSU, ordine care împiedică arbitrar activitatea economică, care fac discriminare între agenții economici”, a mai spus copreședintele AUR.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri