Alegeri 2024

AUR, protest în fața Autorității Electorale Permanente. ”AEP, sluga PSD!”

AUR, partidul condus de George Simion, a organizat un protest în fața AEP, acuzând subminarea votului românilor din diaspora.
16.05.2024 | 12:19
AUR protest in fata Autoritatii Electorale Permanente AEP sluga PSD
AUR susține că votul din diaspora este subminat de guvern Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a făcut un apel către românii din diaspora să vină în ţară să îşi exercite dreptul de vot, susținând că Marcel Ciolacu își bate joc de ei.

AUR, protest în fața Autorității Electorale Permanente

AUR acuză subminarea votului românilor din diaspora, susținând că românii din afara graniţelor sunt împiedicaţi să îşi exercite dreptul la vot, prin măsuri precum revenirea la o singură zi în care se poate vota, închiderea unor secţii de vot în care au votat în trecut un număr important de cetăţeni, dar şi imposibilitatea de a vota prin corespondență.

ADVERTISEMENT

Cele câteva zeci de susținători ai formațiunii politice, care s-au adunat în faţa sediului AEP au afișat pancarte cu mesajele: ”Diaspora are drept de vot!”, ”AEP, sluga PSD!”, ”Vot legal în Diaspora!”, ”Diaspora vrea să voteze!”.

George Simion a făcut o serie de declarații, precizând că protestează împotriva modului în care este tratată diaspora privind dreptul la vot în diaspora, în Parlamentul României și de către Guvernul Ciolacu, precum şi de președintele „obedient al AEP, Toni Greblă, care a promis românilor din diaspora, peste 6 milioane, că au drept la vot”.

ADVERTISEMENT

„Iată că avem o singură zi de vot în diaspora, nu mai multe zile, cum s-a întâmplat la alte alegeri, iată că nu avem vot prin corespondenţă şi iată că românilor din diaspora din comunităţile numeroase nu li s-a făcut secţii de vot.

Aceasta nu este campanie electorală, când avem jumătate din populaţia activă din România plecată din România şi aceştia nu sunt informaţi, nu au drept la vot şi secţiile de votare au fost făcute anapoda.

ADVERTISEMENT

Ei se laudă cu un mare record, că niciodată nu au fost atâtea secţii de votare. Fals, sunt  mai multe secţii faţă de alegerile europarlamentare din 2019, dar trebuiau făcute secţii unde s-au desfiinţat.

PSD se teme de aceste alegeri pentru că nimeni nu pune ştampila pe PSD, inclusiv pe sluga lui mai mică şi mai proastă, pe acel pensat Rareş Bogdan, pe femeia independentă care conduce lista comasaţilor”, a declarat George Simion.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a mai afirmat că îl aşteaptă pe preşedintele Autorităţiii Electorale Permanente să le răspundă la solicitări și a făcut un apel la diaspora, să vină în ţară să voteze, pentru că „vor fi iarăşi cozi şi pentru că li se va fi îngrădit dreptul de vot”.

„Vor fi cinci buletine de vot în ţară, numai unul în diaspora. Facem un apel la românii din diaspora să vină în ţară să îşi exercite dreptul de vot pentru că Marcel Ciolacu îşi bate joc de ei.

A anulat secţii de vot importante, a lăsat o singură zi de vot în diaspora şi a anulat votul prin corespondenţă la aceste alegeri. Bătaie de joc ca 6 milioane de români să nu poată vota”, a mai spus Simion.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de...
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Aurul din bucătărie. Ce nu știați despre țelină
Aurul din bucătărie. Ce nu știați despre țelină
Avion prăbuşit, nu există supravieţuitori!
Avion prăbuşit, nu există supravieţuitori!
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”