News

AUR, reacție dură după anunțul majorării salariului minim. Ce îi nemulțumește pe colegii lui Simion

AUR a reacționat dur după ce coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR a decis să majoreze salariul minim brut la 3000 de lei din ianuarie.
25.11.2022 | 14:16
AUR reactie dura dupa anuntul majorarii salariului minim Ce ii nemultumeste pe colegii lui Simion
AUR critică majorarea salariului minim brut. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Partidul lui George Simion transmite că măsura luată de Guvern nu rezolvă problema sărăciei, ci doar se asigură că oamenii vor vota la viitoarele alegeri cu partidele care le-au mărit salariul.

AUR, reacție dură după majorarea salariului minim brut

”Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenţia că decizia Guvernului Ciucă privind majorarea salariului minim brut nu rezolvă problema sistemică, ci doar întreţine o masă de manevră în cheie electorală.

ADVERTISEMENT

Soluţia corectă ce oferă predictibilitate şi stabilitate este cea propusă de AUR, susține alianța, ca venitul minim garantat să fie în concordanţă cu coşul minim de consum”, a transmis AUR.

Parlamentarii AUR au propus racordarea coșului minim de consum la salariul minim, pentru a nu mai exista o discrepanță între suma de care un român are nevoie și veniturile pe care le obține.

ADVERTISEMENT

În România salariul minim pe economie e insuficient pentru un trai decent. Conform datelor oficiale, o familie din România ar avea nevoie de aproximativ 7000 de lei pe lună pentru a trăi decent.

”În loc de impozitarea oamenilor care muncesc şi în loc de hăituirea firmelor, puţine aşa cum sunt ele în România, soluţia corectă este taxarea pe resurse, taxarea pe tot ce înseamnă valoare, taxarea pe terenuri şi taxarea tuturor companiilor care desfăşoară activităţi economice în România”, au mai transmis cei de la AUR, conform G4Media.

ADVERTISEMENT

Coaliția de guvernare a decis să majoreze de la 1 ianuarie 2023 salariul minim brut la 3000 de lei, însă această creștere se traduce în aproximativ 300 de lei în plus la salariul net. Mai mult, pensiile vor fi majorate cu 12.5%, ceea ce s-ar traduce la o pensie mică cu o creștere nesemnificativă.

Asta, în condițiile în care inflația e tot mai aproape de 16% până la finele anului. Mai mult, prețurile la alimente au crescut cu 50% față de anul trecut, pe lângă faptul că prețurile la gaze și electricitate s-au dublat.

ADVERTISEMENT