Alegeri 2024

AUR ridică Grupul Conservatorilor și Reformiștilor pe locul trei în Parlamentul European. Simion: „Ne-au cântat prohodul dar s-au înșelat”

AUR își anunță aderarea la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European. Simion: „Să oprim ideea unui suprastat federal european”
19.06.2024 | 22:05
AUR ridica Grupul Conservatorilor si Reformistilor pe locul trei in Parlamentul European Simion Neau cantat prohodul dar sau inselat
Cu AUR, grupul conservatorilor și reformiștilor devine a treia forță în legislativul comunitar / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
ADVERTISEMENT

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a anunțat, miercuri, că a aderat la Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR) din Parlamentul European, cu șase europarlamentari, în fruntea listei fiind Cristian Terheș.

Șase „apărători ai patriei” în Parlamentul European

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a anunțat, miercuri, că a aderat, prin cei șase europarlamentari ai săi, la Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) din Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

Potrivit agenției EFE, cei șase eurodeputați ai AUR, trei din Franța și câte unul din Bulgaria, Lituania și Danemarca, au adus numărul grupului conservatorilor ECR la 83 de membri, mai mulți decât ai liberalilor pro-europeni Renew (80), devenind astfel al treilea grup din Parlamentul European, ca pondere, după PPE (popularii) și S&D (social-democrații)

Este vorba de europarlamentarii Cristian Terheş, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu şi Sturdza Şerban Dimitrie, trimiși în Parlamentul European în urma alegerilor din 9 iunie ca „apărători ai patriei”, potivit unui comunicat AUR.

ADVERTISEMENT

Simion: „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat”

Președintele partidului, George Simion, a declarat că cei șase își vor desfășura activitatea în cadrul celui mai mare și mai important grup conservator din legislativul Uniunii Europene și că „speră” ca, alături de alte guverne conservatoare, să „oprească suprastatul federal european”.

„Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne conservatoare din ECR să asigurăm prosperitate naţiunilor europene şi să oprim ideea unui suprastat federal european”, a declarat George Simion, se arată în comunicatul AUR.

ADVERTISEMENT

„Conducerea ECR a aprobat în această după-amiază, cu unanimitate de voturi, integrarea europarlamentarilor AUR în grup, urmând să lupte, de la Bruxelles, umăr la umăr pentru interesele europenilor”, mai precizează AUR.