News

AUR spune că PSD-PNL au devenit „marionetele consultanților străini”. „Importăm bunuri inutile, trenuri cu hidrogen”

AUR denunță „guvernarea antinațională” a PSD-PNL. Miniștrii lui Ciolacu s-au pus în slujba „consultanților străini” în „goana după voturi”
16.04.2024 | 17:34
AUR spune ca PSDPNL au devenit marionetele consultantilor straini Importam bunuri inutile trenuri cu hidrogen
AUR spune că guvernul Ciolacu și-a abandonat proprii cetățeni / Foto: Facebook, George Simion
ADVERTISEMENT

AUR, prin vocea vicepreședintelui Dan Tanasă, a denunțat, marți, ceea ce numește „propaganda PSD-PNL” care îi „minte” pe români în legătură cu nivelul de trai, în timp ce premierul Marcel Ciolacu și cabinetul său au devenit „marionetele consultanților electorali străini”.

AUR: Guvernul Ciolacu, „marionetele consultanților străini”

Într-un comunicat emis marți de AUR, vicepreședintele partidului, Dan Tanasă, spune că Guvernul lui Marcel Ciolacu și-a abandonat cetățenii și s-a pus în slujba „consultanților străini”, ale căror „marionete” au devenit, doar pentru ca să strângă cât mai multe voturi la alagerile din acest an.

ADVERTISEMENT

„Miniștrii guvernării antinaționale PSD – PNL, în frunte cu prim-ministru Marcel Ciolacu, și-au abandonat îndatoririle și munca în folosul cetățeanului. Ei au devenit marionetele consultanților electorali străini, în goana după voturi”, se arată într-un comunicat AUR.

„Au primit instrucțiuni să îi mintă pe români”

AUR a dat exemplu mesajul premierului Ciolacu cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate a Asociației Orașelor din România, în care acesta sublinia că reducerea inegalității dintre regiuni este una din prioritățile executivului. Potrivit AUR, politicile privind dezvoltarea regiunilor reprezintă un „eșec” al guvernării PSD-PNL dar și a „politicilor greșite” de la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

„Luni guvernanții au primit instrucțiuni de la consultanții străini să iasă fiecare cu câte un subiect de propagandă, ca să îi mintă pe români. Premierul Marcel Ciolacu a trimis un mesaj Asociației Orașelor, în care a spus că reducerea inegalității între regiuni va duce la dezvoltare. Adică, mai pe scurt, Marcel Ciolacu a spus o platitudine, gen ‘să fie bine, să nu fie rău’.

Politica de dezvoltare regională este marele eșec al integrării europene a României. Decalajele dintre regiunile de dezvoltare românești de Nord-Est și Sud-Est s-a mărit față de media UE și de celelalte regiuni din țară, în loc să scadă. Regiunile de Nord-Est și Sud-Est acoperă Moldova, Dobrogea, precum și Buzăul lui Ciolacu și Brăila lui Tudose. Dezastrul și subdezvoltarea au drept cauză politicile greșite de la Bruxelles, precum și guvernările marionetelor PSD – PNL”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

„Intrarea reprezentanților AUR în Parlamentul European si în structurile de putere din România va inversa cursul acestei politici, spre bunăstarea cetățenilor și a tuturor regiunilor țării”, spune Dan Tanasă.

„Guvernarea antinațională PSD-PNL”

AUR l-a criticat și pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, care a primit și el „bilețel de la consultanții străini”, desi scumpirile și sărăcirea populației sunt cauzate de liberalizarea prețurilor la energie, spre profitul giganților energetici, în timp ce România importă alimente și are un deficit comercial „record”.

ADVERTISEMENT

„Tot luni a ieșit și Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, ca să le spună românilor de ce nu se mai ajung cu banii si de ce alimentele se scumpesc de la o zi la alta. Pe bilețelul primit de Câciu de la consultanții străini scria o năzdrăvănie, precum că noi importăm inflația din Turcia, pe motiv că facem importuri alimentare din această țară unde inflația este de 65%.

În realitate, inflația din România este cauzată de așa-zisa liberalizare a prețurilor la energie făcută de PSD și PNL, la ordinul OMV- Petrom și în folosul speculanților din energie care se îmbogățesc pe seama românilor. Importurile masive de alimente și deficitul comercial record sunt cauzate de aceeași guvernare antinațională PSD-PNL”, potrivit AUR.

Marcel Boloș, „cel mai comic ministru” al guvernării

Tot „mercenarii electorali străini” se află în spatele ieșirii de luni a ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, care a subiniat că agenția de rating S&P a reconfirmat „ratingul suveran al României și perspectiva stabilă”. Boloș, „cel mai comic ministru” al Coaliției, potrivit AUR, nu le-ar spune românilor că țara se îndatorează cu fondurile europene via PNRR, tot spre profitul corporațiilor din afară

„Mercenarii electorali străini l-au mai scos luni la înaintare și pe Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, cel mai comic ministru al Guvernării PSD – PNL. Boloș a răsuflat ușurat că Agenția S&P, deocamdată, nu a degradat ratingul de țară al României. Ca orice propagandist al birocraților de la Bruxelles, Boloș a pus acest lucru pe seama investițiilor pe bani europeni.

În realitate, PNRR votat în Parlament de PSD și PNL este doar pe jumătate din fonduri nerambursabile, restul fiind credite pe care le vom rambursa la cea mai mare dobândă din Europa. În al doilea rând, acest PNRR este un colac de salvare pentru corporații străine, din moment ce noi ne împrumutăm ca să cumpăram inutile bunuri din import, cum ar fi trenuri cu hidrogen”, scrie AUR.

PSD-PNL va tăia pensii, salarii, prestații sociale

În continuare, AUR îi avertizează pe cetățeni că România va fi îndatorată și mai mult prin PNRR iar, de anul viitor, Coaliția ar reduce din banii pensionarilor, salariaților, investițiile publice.

„Așadar, prin PNRR, așa cum a fost conceput de PSD și PNL, alături de USR, ne crește și datoria externă, care de pe acum a ajuns la peste 50% din PIB, precum și deficitul comercial, cel mai mare din Europa. Români! Anul post-electoral 2025 va fi repetarea anului 2010! După alegeri, dacă ar rămâne la putere, PSD-PNL ar tăia pensii, salarii, prestații sociale și investițiile din sectorul public! De 34 de ani am avut la guvernare PSD și PNL în diferite combinații și rezultatul a fost același. Ajunge!”, potrivit comunicatului AUR.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion