News

AUR are de duminică un singur președinte. George Simion: Nu vreau să fiu eu candidatul pentru Cotroceni

George Simion a fost ales unic președinte al Alianței pentru Unirea Românilor. Congresul marchează trecerea de la un sistem cu doi co-președinți, la o conducere unică.
27.03.2022 | 16:24
AUR are de duminica un singur presedinte George Simion Nu vreau sa fiu eu candidatul pentru Cotroceni
ADVERTISEMENT

George Simion est,e în urma congresului de duminică, 27 martie, singurul președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). El a câștigat această poziție cu o majoritate covârșitoare în fața contracandidatului său.

O schimbare fundamentală

Trebuie precizat că, până la acest congres, conducerea AUR a fost asigurată de cei doi co-președinți, George Simion și Claudiu Târziu. Primele detalii despre astfel de schimbare a modului în care este condusă formațiunea politică a fost anunțată chiar de cel care a câștigat congresul de astăzi.

ADVERTISEMENT

Anunțul unui congres a fost făcut de Simion în luna februarie, atunci când a explicat că: ” Este foarte posibil să fie ales un singur președinte”.

În cadrul congresului extraordinar de duminică, 27 martie, au participat 867 delegați din toată țara, după cum susține o postare de pe pagina de Facebook a formațiunii. Simion a reușit să strângă 784 de voturi.

ADVERTISEMENT

Contracandidatul său, deputatul Dănuț Aelenei, primit doar 34 de voturi din partea delegaților. După cum arată informațiile oferite de organizatorii congresului, în total, au fost exprimate 832 de voturi, 10 dintre acestea fiind anulate, notează Știri pe surse.

După cum a explicat Simion în discursurile sale, partidul pe care de acum îl va conduce singur va avea rezultate mai bune. El a mai explicat că persoanele aflate la conducerea formațiunii au fost validate de rezultatele din ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT

“O să avem un singur preşedinte, o să avem o conducere care a fost validată pe parcursul acestor doi ani și sunt convins că vom avea rezultate mult mai bune”, a explicat Simion.

Nu vreau eu să fiu candidatul AUR la alegerile prezidenţiale pentru că AUR, prin candidatul pe care-l va sprijini, va trimite pe cineva în turul doi, împotriva candidatului sistemului, şi vreau să mă asigur de faptul că vom trimite în turul doi de alegeri în 2024 pe omul care câştigă aceste alegeri”, a declarat Simion, la congres.

ADVERTISEMENT

Un congres lipsit de transparență

Accesul la lucrările congresului extraordinar al presei a fost limitat. Presa primind doar acele informații și imagini pe care le-au oferit organizatorii. O postare de pe pagina de Facebook a AUR, făcută la începutul zilei, oferă o serie de detalii despre organizarea congresului și moțiunile pe care cei doi candidați le-au prezentat.

Mai exact, George Simion a candidat cu o moțiunea “România bogată: creștină și democrată”, contracandidatul său, a prezentat un proiect intitulat “Mai multă democrație“.

În contextul alegerii lui Simion la șefia AUR ridică o serie de întrebări legate de intențiile celorlalți membrii importanți ai formațiunii: Claudiu Târziu și Sorin Lavric. La prima vedere, în ciuda conflictelor și declarațiilor de la începutul anului cei doi par a-l sprijini acum.

 

ADVERTISEMENT