News

AUR vrea un pol conservator cu PMP sau cu Ludovic Orban. Simion: ”Refacerea unei coaliții de tip USL 2.0, o soluție nocivă”

AUR a început o serie de demersuri pentru formarea unui „pol conservator”, lansând mai multor formațiuni apelul de a li se alătura. George Simion spune că a vorbit deja cu Cristian Diaconescu, liderul PMP.
16.11.2021 | 13:53
AUR vrea un pol conservator cu PMP sau cu Ludovic Orban Simion Refacerea unei coalitii de tip USL 20 o solutie nociva
ADVERTISEMENT

AUR este în căutarea unor partide politice pentru a alcătui un ”pol conservator” care să aibă ca valori comune credința, familia, tradiția și cultura. În acest sens, liderul AUR George Simion a precizat că a purtat deja discuții în acest scop cu președintele PMP Cristian Diaconescu.

AUR vrea un ”pol conservator” cu PMP sau cu Ludovic Orban

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a declarat pentru Digi24 că a purtat discuții cu George Simion în acest sens.

ADVERTISEMENT

Însă a spus că „sunt multe elemente de depășit în discuția cu AUR”, oferind drept exemplu respectarea valorilor Uniunii Europene.

George Simion a precizat că AUR a demarat o serie de discuții, pentru a forma noul ”pol conservator”, cu Partidul Alternativa de Dreapta – o formațiune politică care a apărut ca rezultat al fuziunii dintre M10 și Forța Moldova – dar și ci PNȚCD, precum și cu Alianța Creștin-Democrată și Coaliția pentru Națiune, condusă de Dan Chitic.

ADVERTISEMENT

De ce vrea AUR un ”pol conservator”?

Au fost purtate, totodată, unele negocieri pe această temă cu PMP. Și, în viitor, ar putea apărea și un dialog între AUR și Ludovic Orban, imediat după ce fostul președinte al PNL ar urma să-și prezinte un nou partid.

De asemenea, co-liderul AUR spune că refacerea USL ar fi „o soluție improvizată și nocivă de guvernare” care nu va pune pe primul loc interesele tuturor românilor ci a unor ”găști de pradă”.

ADVERTISEMENT

„Absența unei oferte consistente de dreapta este cauza principală a crizei sistemice a țării. Guvernele socialiste și „liberale” din ultimele trei decenii poartă întreaga răspundere pentru actuala stare morală, economică și socială a României. Refacerea unei coaliții de tip USL 2.0 este doar o soluție improvizată și nocivă de guvernare, care va perpetua interesele aceleiași găști de pradă care se rotește la putere de peste 30 de ani. Această situație de fapt trebuie urgent depășită. Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta”, precizează George Simion.

Co-liderul AUR urmărește ca prin acest ”pol” să se stabilească căi de acțiune comune întemeiate pe valori conservatoare, între care credința și morala creștină, familia, tradiția și cultura, dreptul de proprietate privată, justiția, meritocrația și statul de drept.

ADVERTISEMENT

„România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de oameni politici vrednici și truditori. Suntem încredințați că Polul Conservator pe care îl inițiază AUR va oferi românilor alternativa reală de normalitate și șansa unei viitoare Românii puternice”, mai afirmă Simion.

Reacția lui Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu a declarat că a discutat împreună cu ceilalți președinți de partide și că a avut și consultări cu AUR privind apartenența la acest ”pol conservator”.

„Am discutat cu aproape toți șefii de partide din România, cu PSD, cu AUR, cu PNL, cu USR, doar cu domnul Orban nu am discutat. AUR și-ar dori un pol conservator, dar sunt foarte multe elemente de depășit în discuția cu AUR, în primul rând apartenența la UE. O discuție nu reprezintă o ofertă. Am discutat și cu Marcel Ciolacu și a fost o discuție interesantă. Nu e nimic să facem știre. Eu sunt obișnuit să dialoghez. Statele civilizate, în politică, au dialogul foarte sus pe agendă”, a spus liderul PMP.

ADVERTISEMENT