Fotbal intern

Aurel Țicleanu, marcatorul golului care a adus singura victorie a României într-un meci oficial cu Norvegia, știe punctul nevralgic al nordicilor: “Nu știu să închidă jocul” + “Mizez pe un marcator inedit!” EXCLUSIV

14.10.2019 | 22:56
Aurel Ticleanu marcatorul golului care a adus singura victorie a Romaniei intrun meci oficial cu Norvegia stie punctul nevralgic al nordicilor Nu stiu sa inchida jocul  Mizez pe un marcator inedit EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

România întâlnește Norvegia în primul meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European din 2020. Istoria pare că ține cu nordicii, “tricolorii” învingând o singură dată într-un meci oficial, 1-0 în 1981. Marcatorul golului decisiv din acel meci, Aurel Țicleanu, a vorbit pentru FANATIK despre meciul de marți, punctele forte ale Norvegiei, și a explicat de ce victoria din Feroe a fost atât de muncită.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.40 este cota pentru ”Peste 2,5 goluri” la meciul România – Norvegia. Vezi aici toate cotele! 
ADVERTISEMENT

“Norvegia e mai puternică decât Suedia”

Aurel Țicleanu, marcator golului din singura victorie reușită de România într-un meci oficial cu Norvegia, a declarat pentru FANATIK că adversarul de marți este chiar mai puternic decât Suedia, echipa cu care selecționata lui Contra părea că se luptă pentru locul doi în grupă, dar forța grupului primei reprezentative a României poate fi decisiv pentru o victorie, alături de încărcătura emoțională oferită de cei aproape 30.000 de copii ce se vor afla în tribunele stadionului.

Îmi doresc foarte tare să poată repeta băieții victoria pe care am reușit-o noi în 1981, deși Norvegia e o echipa foarte bună, ei sunt mai puternici decât suedezii, au niște copii minunați în echipă. Să nu uităm că pe Odegaard Real Madrid a plătit mulți bani. Partida are o importanță mare, dar și din punct de vedere emoțional va fi o încărcătura uriașă, cu 30 de mii de copiii se vor simți încărcați. Pariez pe echipă la meciul de marți, nu neapărat pe vreo individualitate. Am fost la Copenhaga la un seminar pentru licența A și am văzut cum sunt nordicii, au spirit de echipă, joacă cu implicare maximă, avem nevoie și noi să arătam ca o echipă. Avem mulți jucători cu execuție, dar cred că forța grupului va conta decisiv.

ADVERTISEMENT

Eu nu eram un marcator de obicei, atunci am venit din linia a doua și am surprins. Sper să se repete istoria, așa că mizez pe un marcator inedit mâine (n.r. marți), cineva la care nu ne gândim. Poate chiar și un fundaș central, sigur că cei doi (n.r. Iulian Cristea și Andrei Burcă) au venit acum cu mare foame de performanță“, a declarat Aurel Țicleanu.

Aurel Țicleanu a marcat golul singurei victorii a României cu Norvegia într-un meci oficial. Sursă Foto: Facebook
Aurel Țicleanu a marcat golul singurei victorii a României cu Norvegia într-un meci oficial. Sursă Foto: Facebook

“Norvegia nu știe să închidă jocul”

Aurel Țicleanu a identificat și un punct mai slab al Norvegiei, știința de a conserva un rezultat. Fostul internațional aduce aminte chiar de prima înfruntare cu România, când nordicii au condus cu 2-0, dar “tricolorii” au reușit egalarea.

ADVERTISEMENT

Norvegia e o echipă puternică, ne-a condus și pe noi, și pe suedezi, e o echipa cu mulți tineri, joacă cu entuziasm, dacă ar avea mai multă experiență ar ști să închidă jocul, dar ei continuă sa joace, se expun și așa au pierdut mai multe puncte. În două jocuri cu Suedia au pierdut 4 puncte și meritau să câștige“, a declarat Aurel Țicleanu.

Fostul internațional a vorbit pentru FANATIK și despre victoria cu 3-0 din Feroe, obținută totuși după goluri venite în ultimele 20 de minute. Aurel Țicleanu spune că suprafața de joc sintetică și organizarea feroezilor din defensivă au îngreunat misiunea României: “Genul de meci ca cel din Feroe nu ne convine, cu o echipa care se aglomerează în propriul careu, bine că am câștigat. Nu sunt de acord cu cei care spun ca trebuia să joace Mitriță de la început, în startul meciului am dat de o echipă foarte bine organizată, când au obosit am băgat cavaleria ușoară și s-a făcut diferența. Golurile au venit pe zonă centrală. O victorie importantă, ne aduce să jucam cu Norvegia și Suedia meciuri decisive. Jocul rezultatelor ne permite și un egal cu Norvegia. Nu va fi deloc ușor, dar zic că vom câștiga“.

ADVERTISEMENT
Tags: