News

Aurelian Bădulescu, învins în instanţă de un protestatar. Ce sancţiuni a primit fostul viceprimar al Capitalei

25.11.2020 | 15:03
Aurelian Badulescu invins in instanta de un protestatar Ce sanctiuni a primit fostul viceprimar al Capitalei
ADVERTISEMENT

Aurelian Bădulescu, fostul viceprimar al Capitalei, trebuie să-i plătească daune morale protestatarului Cristian Dide după ce i-a adresat cuvinte obscene și l-a numit „cerșetor”. Instanța i-a dat dreptate reclamantului.

Decizia aparție Judecătoriei Sectorului 1, iar suma pe care Bădulescu trebuie să o scoată din buzunar este de 10000 de lei. Plata acesteia a fost solicitată de activist după ce a fost jignit de cel cunoscut a fi „mâna dreaptă” a Gabrielei firea, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune B1 TV.

ADVERTISEMENT

Hotărârea s-a luat în cursul zilei de ieri, 24 noiembrie 2020, și nu este definitivă, acesta putând fi contestată. Totodată, social- democratul este obligat să achite și suma de 2105 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru și onorariul de avocat.

Aurelian Bădulescu, taxat de judecători după un derapaj major la TV

„Admite în parte acţiunea formulată. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 10.000 de lei, cu titlu de reparare a prejudiciului moral cauzat prin atingerile aduse dreptului la demnitate şi onoare.

ADVERTISEMENT

Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 2.105 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, constând în taxa judiciară de timbru şi onorariul de avocat Respinge în rest cererea de chemare în judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, este minuta ședintei de la Judecătoria Sectorului 1, potrivit ziare.com

Cristian Dide l-a dat în judecată pe Aurelian Bădulescu după ce a fost jignit într-o emisiune a postului B1 TV care a avut loc în august 2018. Derapajul a fost unul grosolan și nu a putut fi oprit de moderatorul respectivei emisiuni.

ADVERTISEMENT

„De la începutul dezbaterii şi până la finalul acesteia, pârâtul (Aurelian Bădulescu- n.red.) mi-a adresat, în mod repetat, expresii jignitoare şi denigratoare, injurii şi calificative nedemne. Cu toate că mi-am păstrat calmul şi i-am răspuns pe un ton politicos, pârâtul nu a înţeles niciun moment să înceteze să se exprime în acest mod.

Nici măcar intervenţiile repetate ale realizatorului emisiunii, care s-a declarat şocat, nu au fost de natură a-l opri pe părat din demersul sau de a mă jigni şi denigra, imaginea şi moralul subsemnatului fiind în mod serios şi evident deteriorate”, se arată în cererea de chemare în judecată a lui Cristian Dide, conform sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Activistul a fost jignit în mod repetat: „Băi, fratele meu, tu ești tulburat tare rău, nu ești în toate mințile”, „Ești la pantaloni scurți față de mine”, „Vezi că ești pervers”, „Pervers mic ce ești”, Mă, Teatru de Revistă, mă”, „Ce a mai rămas din Urzică (. n.n. revista de umor şi satiră) a rămas şi din ţine” etc.

„Spre sfârşitul emisiunii, pârâtul, aflat în culmea debitului de invective şi plin de energie, a abordat în mod unilateral subiectul binecunoscutului mesaj injurios la adresa partidului din care făcea parte la acea vreme, exprimându-se, în mod repetat, într-un mod injurios şi descurajant pentru orice persoană, spre exasperarea moderatorului emisiunii.

Astfel, pârâtul s-a exprimat, în direct, cu ….. m*ie Cristi Dide şi hashtag m*ie Cristi Dide. I-am atras imediat atenţia pârâtului că a comis o ilegalitate, putând fi sancţionat.   Moderatorul emisiunii, vizibil agitat, a fost nevoit să se interpună, amintindu-i pârâtului că este, totuşi, viceprimarul Capitalei, care a început să-mi strige „Du-te ba, la fabrică, fă ceva”, a mai scris activistul în respectiva plângere.

ADVERTISEMENT