Life

Surpriză mare la Românii au talent. Artistul din generația de aur căruia Andra i-a dat Golden Buzz

Aurelian Niamțu și-a dedicat toată viața scenei și muzicii ușoare românești. I-a cucerit pe jurați cu timbrul său vocal și emoția pe care a reușit să o transmită.
18.03.2022 | 23:51
Surpriza mare la Romanii au talent Artistul din generatia de aur caruia Andra ia dat Golden Buzz
Andra l-a trimis pe Aurelian Niamțu direct în semifinalele Românii au talent. Foto: captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Aurelian Niamțu spune cu mândrie că în 2019 a sărbătorit „50 de ani de carieră și 70 de ani de viață”. Cariera lui nu este una de trecut cu vederea, totuși. A urcat pe scenă alături de nume sonore ale muzicii românești, iar la Românii au talent, Andra l-a trimis direct în semifinală.

Aurelian Niamțu, artistul din generația de aur căruia Andra i-a dat Golden Buzz la Românii au talent

aurel niamțu românii au talent golden buzz andra lacrimi 18 martie
Aurel Niamțu nu și-a putut stăpâni lacrimile.
Foto: captură Pro TV

Înainte de a-și descoperi pasiunea pentru muzică a fost ospătar, dar a decis că drumul său este altul. În 1973, a câștigat concursul muzical organizat de realizatorul de televiziune Petre Magdin. De aici până la a ajunge să urce pe scenă alături de cei mai mari artiști ai României a fost doar un pas.

ADVERTISEMENT

Corina Chiriac, Marina Voica, Angela Similea, Dan Spătaru sunt doar câțiva din cei amintiți de Aurelian Niamțu în ediția de vineri, 18 martie, a emisiunii Românii au talent.

„Cel mai bun prieten al meu a fost Aurelian Andreescu. Mă opreau oamenii și mă felicitau. Artiștii, la vremea aceea, erau respectați. Pot să spun cu mândrie că mi-am dedicat toată viața scenei.

ADVERTISEMENT

M-am gândit să vin și la Românii au talent și să arăt că la vârsta mea, de 72 de ani, încă pot cânta și pot cânta bine. Vreau să arăt publicului că încă am valoare. Nu este o rușine să spun că sunt artiști care de multe ori nu au ce pune pe masă.”, a spus Aurelian Niamțu la Românii au talent.

Mihai Bobonete: „Vocea dumneavoastră sună atât de părintește”

În ediția difuzată vineri, 18 martie, a emisiunii Românii au talent, Aurelian Niamțu a interpretat o piesă veche, care le-a provocat fiori juraților Românii au talent. Mihai Bobonete i-a mărturisit că vocea lui părintească l-a liniștit și că regretă că nu mai are niciun Golden Buzz rămas.

ADVERTISEMENT

Andra, încurajată de colegii săi, a apăsat butonul auriu și l-a trimis pe Aurelian Niamțu direct în semifinalele Românii au talent.

„În momentul ăsta chiar nu mai simt să spun alte cuvinte.”, a spus Andra înainte să apeze Golden Buzz-ul.

ADVERTISEMENT

„Domnul Aurel, pe mine m-ați întors în timp și într-o perioadă extraordinară și vreau să vă spun că vă mulțumesc din toată inima.

Sunt un mare admirator al muzicii ușoare românești. Vocea dumneavoastră sună atât de părintește. M-ați emoționat foarte tare.”, a dezvăluit Mihai Bobonete.

„Mi-a plăcut atât de mult. Mi se pare că sunteți un exemplu perfect de ceea ce înseamnă profesionalism. Mi se pare că vă stăpâniți vocea perfect. Știți să vă lăsați sufletul să se duca în voce.”, a reacționat Dragoș Bucur.

„Am asistat la o lecție de interpretare și prezență scenică. Momentul dumneavoastră a fost unul absolut unic în istoria emisiunii.”, a adăugat și Andi Moisescu.

ADVERTISEMENT