Sport

Aureliu Preda, fostul decar al oltenilor, în lacrimi înaintea meciului Universitatea Craiova – FCSB: „Îmi cer scuze! Am emoții mari!“

Aureliu Preda este cel desemnat pentru a da lovitura de începere înaintea partidei dintre Universitatea Craiova și campioana FCSB, care va avea loc pe stadionul Ion Oblemenco.
06.05.2024 | 20:49
Aureliu Preda fostul decar al oltenilor in lacrimi inaintea meciului Universitatea Craiova  FCSB Imi cer scuze Am emotii mari
Aurelian Preda, mic interviu înainte de Universitatea Craiova - FCSB
ADVERTISEMENT

FCSB se deplasează la Craiova pentru partida cu Universitatea, care se află încă în lupta pentru locul secund. Campioana vine cu forțe tari pentru a demonstra că încă este o nucă tare, deși titlul este adjudecat.

Aureliu Preda va da lovitura de start la Universitatea Craiova – FCSB!

Aureliu Preda, un cunoscut al fotbalului craiovean din perioada anilor 50-60‘, va da lovitura de start. Fostul fotbalist și actualul antrenor a oferit și un scurt interviu înaintea meciului de pe Ion Oblemenco.

ADVERTISEMENT

„Mă simt bine deocamdată, atât timp cât mă plimb și înțeleg ce spuneți dumneavoastră, sunt în toate facultățile mintale, la zi. E bine, deocamdată, cu toate că am 92 de ani. Sunt emoții foarte mari.. Scuzați-mă (n.r. a început să plângă).

Nu am mai jucat de mult, bine, că sunt și treburi pe care le văd când vin la meciuri. Eu fiind și antrenor, nu mi se pare bine să joci cu mingea la tine în poartă, în loc să te duci spre adversar, o dai la portar… Când e acolo faza, de la centrul terenului, să meargă să..

ADVERTISEMENT

Am emoții mari. Am primit jucătorii fiecare câte ceva (n.r. anii 60′), ne-am dus la mare timp de câteva zile cadou. Fiecare avea câte o pereche de pantofi. Erau ghete stil pantof, sunt bune, copiii mei spun ‘Nu sunt bune, trebuie să dai cu piciorul’. Să fii pregătit, să fii sportiv, nu e așa ușor“, a spus Aureliu Preda.

Cariera lui Aureliu Preda

Născut la 6 iulie 1932, Aureliu Preda va împlini vârsta de 92 de ani în această vară, deși pare într-o formă ireproșabilă. Aureliu Preda, fost purtător al tricoului cu numărul zece, a fost un vârf cunoscut craiovenilor.

ADVERTISEMENT

Aureliu Preda a evoluat de-a lungul carierei la Metalul București, Știința Craiova (1958 – 1963). A debutat în antrenorat în urmă cu peste 60 de ani, unde a antrenat la Metalul 7 Noiembrie, dar și la Constructorul, în eșaloanele inferioare.

De asemenea, din 1965 acesta a activat ca antrenor de volei la un liceu din Craiova, până la ieșirea la pensie din 1999. Sorin Cîrțu spunea despre fostul jucător al Științei că este un om incredibil, fiindu-i chiar elev.

ADVERTISEMENT

Aureliu Preda a fost și antrenorul secund al Universității Craiova, în perioada anilor 60, sub comanda unor nume mari. Printre cei cărora le-a fost antrenor secund se numără Gică Scăeșteanu, Valeriu Călinoiu și Nicolae Oțeleanu.

Aureliu Preda înainte de Universitatea Craiova - FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: