Life

Aurelian Preda, uitat? Cum a ajuns să arate mormântul artistului: ”Era sinistru”

Nașa Ilenei Ciuculete a ajuns la Mănăstirea Dervent, la mormântul lui Aurelian Preda. Femeia a găsit locul de veci neîngrijit și crede că artistul a fost uitat de cei dragi.
15.06.2022 | 20:01
Aurelian Preda uitat Cum a ajuns sa arate mormantul artistului Era sinistru
Doina Belu a fost la mormântul lui Aurelian Preda. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Nașa Ilenei Ciuculete și a lui Cornel Galeș, Doina Belu, a profitat de un periplu pe la mănăstirile din Dobrogea, pentru a ajunge și la mănăstirea unde se află înmormântat cântărețul Aurelian Preda, care înfiase o fată.Felul în care a găsit mormântul cântărețului i-a lăsat un gust amar nașei Doina Belu.

Cum arată mormântul lui Aurelian Preda, la șase ani de la moartea artistului

Doina Belu, nașa lui Cornel Galeș și a regretatei cântărețe Ileana Ciuculete, a efectuat un pelerinaj pe la mănăstirile din Dobrogea și a ajuns și la Dervent. Știa că aici este înmormântat cântărețul Aurelian Preda.

ADVERTISEMENT

Femeia a rămas cu un gust amar și susține că a găsit un mormânt părăsit, uitat de lume. Ceea ce a uimit-o și mai mult a fost faptul că nici măcar oamenii care au ajuns la slujbă nu și-au adus aminte de artist.

”Am fost la mănăstiri de Rusalii, în Dobrogea. La întoarcerea spre casă am oprit și la Dervent și mi-am adus aminte că este înmormântat acolo, Aurelian Preda. M-a impresionat foarte mult. Vezi, ce e viața asta… Nimic.

ADVERTISEMENT

Am găsit un mormânt părăsit. Era sinistru. Așa îmi dădea mie senzația. Cu un tablou imens legat de cruce cu un tricolor. Prin sticlă a intrat ploaia…  Și m-am gândit, la câți artiști a scos din anonimat puteau să pună mână de la mână și să-i facă un mormânt ca lumea”, a declarat Doina Belu, pentru FANATIK.

”Nu și-a amintit nimeni de el. Omul se uită”

Din spusele Doinei Belu, nu părea să fi mers cineva de multă vreme la mormântul regretatului cântăreț de muzică populară. Iar ceea ce a găsit acolo spune că i s-a părut sinistru.

ADVERTISEMENT

”Nu se mai duce nimeni acolo, poate trecători așa, cum am fost eu întâmplător. Mormântul are de jur împrejur niște pietre. Nu e un cimitir să ai pretenții. Par sărăcăcioase, ale nimănui. Așa a fost sentimenul meu acolo. Iar pomii ăia mari, teii, dădeau o umbră sumbră.

Și biserica din spate pare o lucrare abandonată. Nu era nimeni. În zi de sărbătoare, chiar nimeni din cei care au fost la slujbă nu au trecut să îi aprindă o lumânare! Două ghivece cu o floare, da’ mai în pământ, probabil puse de cei de la mănăstire.

ADVERTISEMENT

Nu era urmă că ar fi fost cineva și erau Rusaliile. Nu și-a amintit nimeni de el. Omul se uită. Mă gândeam la cei care au fost în emisiunea lui… și se mai dau și reluări…”, a mai declarat, cu un gust amar, Doina Belu.

doamna belu-mormant aurelian preda
Doamna Belu a fost dezamăgită de felul în care a găsit mormântul lui Aurelian Preda. Sursa foto: arhiva personală.

Aurelian Preda a fost răpus de cancer

Regretatul cântăreț Aurelian Preda a murit la vârsta de 47 de ani, în urmă cu aproape șase ani. Artistul s-a stins pe un pat de spital din Viena pe 27 septembrie 2016. Diagnosticat cu o maladie necrutatoare, cancer, Aurelian Preda si-a dus pe picioare boala, ani de zile.

A fost răpus de cancer și a fost îngropat în incinta Mănăstirii Dervent, din Județul Constanța. A fost dorința lui, după ce interpretul de muzică populară a visat că va fi înmormântat pe malul unei ape, în incinta unui lăcaș de cult ce poartă nume de apă curgătoare. Dervent înseamnă apă curgătoare.

mormant aurelian preda
Așa arăta în octombrie 2021, mormântul lui Aurelian Preda! Sursa foto: Facebook.

Cântărețul obișnuia să își petreacă vacanțele în Mănăstirea Dervent, unde mergea și cu fiica lui adoptivă, Anamaria Rosa, pe care a crescut-o singur.

Fiica lui a scos la vânzare apartamentul moștenit

Anamaria Rosa a avut parte de momente dureroase după moartea tatălui, având în vedere că a rămas în casa unde a locuit,  ani la rând, alături de celebrul artist. Într-un final, fiica adoptivă a lui Aurelian Preda și-a făcut curaj să doarmă în camera tatălui său. Cu ceva timp în urmă, ea a decis să vândă apartamentul moștenit de la interpret.

Fata artistului a trecut prin momente cumplite, dar a găsit puterea de a merge mai departe. Pe timp de pandemie, ea s-a angajat la un casino.

ADVERTISEMENT
Tags: