Life

Aurul negru din România i-a înnebunit pe străini. Oameni de pe patru continente ajung la noi în țară pentru a vedea efectele miraculoase

Aurul negru din România i-a înnebunit pe străini. O mulțime de oameni ajung la noi în țară doar pentru a vedea efectele miraculoase.
23.05.2024 | 08:12
Aurul negru din Romania ia innebunit pe straini Oameni de pe patru continente ajung la noi in tara pentru a vedea efectele miraculoase
Aurul negru din România i-a înnebunit pe străini. Sursă foto: observatornews / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aurul negru din România a devenit celebru peste hotare. Oameni de pe patru continente vin la noi doar pentru a vedea dacă efectele miraculoase povestite sunt sau nu unele reale. De asemenea, turiștii se înghesuie și ei.

Aurul negru din România i-a înnebunit pe străini

România are cu ce se lăuda peste hotare. Țara noastră are o mulțime de locuri superbe. Mai mult de atât, avem și locuri terapeutice unice în țară, cu izvoare minerale, care sunt considerate o adevărată comoară pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Iar în ultimii ani, tot mai mulți străini află de România, dar și de ce pot face la noi în țară. Astfel, nu e de mirare de ce numărul acestora a continuat să crească semnificativ în ultima perioadă.

Aurul negru din România însă este cu totul altceva. Este vorba despre nămolul care se găsește în bazele de tratament de la noi din țară. Este bine cunoscut faptul că are beneficii uimitoare pentru organism. Nimeni nu credea însă că poate rezolva chiar atât de multe probleme.

ADVERTISEMENT

Medicii de pe patru continente au ajuns în România într-un schimb de experiență. Aceștia vizitează momentan baza de tratament de la Techirghiol, astfel încât să afle mai multe despre proprietățile vindecătoare ale nămolului românesc.

Medicii de pe patru continente au ajuns la Techirghiol

Aurul negru din România ar putea fi elementul cheie într-un tratament de recuperare mai amplu, spun medicii. Aceștia au venit din țări precum Japonia, Nigeria, dar și Spania și Italia. Vor să împărtășească din experiența lor în ceea ce privește tratarea reumatismului, dar mai mult de atât, vor să își explice efectul pe care nămolul românesc îl are.

ADVERTISEMENT

„Oamenii care fac băi de nămol şi se tratează cu ape sărate se simt mai bine, sunt capabili chiar să urce scările, pot merge mai mult, sunt mai fericiţi! Vom avea şi câteva conferinţe în privinţa inteligenţei artificiale, să vedem cum poate ajuta”, a spus Marita Souto Figueroa, medic din Spania, conform observatornews.ro.

La rândul lor, medicii din România spun că nămolul are proprietăți de-a dreptul uimitoare. Poate fi utilizat în numeroase tratamente, iar acest schimb de experiență ar putea aduce și mai multe clarificări. Totul în beneficiul pacienților.

ADVERTISEMENT

„Are importante proprietăți antiinflamatoare şi antialgice. Stimulează foarte bine sistemul imunitar. Noi recomandăm pacienţilor să facă tratamente profilactice”, a completat Elena Ionescu, directoare medicală Santoriul Balnear Techirghiol.

Și se pare că nămolul românesc chiar este apreciat. Managerul sanatoriului a confirmat că în ultimii ani fluxul de pacienți a crescut cu aproape 50%, semn că într-adevăr, tratamentele de aici sunt extrem de eficiente.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”